13 - 02 - 2025
وزارت صمت از صنایع حمایت نمیکند
نایبرییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران گفت: وزارت صمت در حمایت از صنایع تنها یک عنوان را یدک میکشد و در عمل زمانی که صنایع نیاز به حمایت دارند واکنشی از خود نشان نمیدهد. آیا نهادهای دولتی نمیدانندکه بازار براساس نرخ ارز آزاد پیش میرود و اکنون بسیاری از چالشهایی که صنعت با آنها دست به گریبان است خارج از اراده صاحبان صنایع بوده و در صدر این چالشها نوسانات ارزی قرار گرفته است.
عباس جبالبارزی در واکنش به نوسانات نرخ ارز به ایلنا گفت: امروز شرایط و سیاستهای حاکم بر تولید قابل پیشبینی نیست و در پی این بیثباتیها تولیدکنندگان حتی برای یک روز دیگر نمیتوانند برنامهریزی کنند. تولیدکننده در پی این شرایط نه میتواند هزینه تمامشده تولید را پیشبینی و نه میتواند قراردادی را منعقد کند چون نمیداند مبتنیبر چه قیمتی میتواند محصول یا خدمت را تولید کند و در این شرایط نه بانک مرکزی و نه وزیر اقتصاد مسوولیتی برای نوسانات افسارگسیخته نرخ ارز قبول نمیکنند و همه اینها این گزاره را به ذهن تولیدکننده متبادر میکند که تولیدکننده در مرز ورشکستگی قرار دارد و نمیداند حتی تا یک ماه دیگر میتواند کسبوکار خود را پیش برد یا نه؟
وی افزود: دولت و در زیرمجموعه آن وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در برابر شرایط کنونی تولیدکنندگان مسوول هستند و باید یک نرخ ثابت برای ارز ایجاد کنند حتی اگر این نرخ دو برابر رقم کنونی باشد اما ثبات داشته باشد.
جبالبارزی تصریح کرد: هرچند شماری از نهادهای دولتی که ارز در اختیار دارند از افزایش مستمر قیمت دلار سود میبرند و حتی بانکهای کشور که ارز در اختیار دارند از شرایط موجود منتفع میشوند و در این بین تولیدکننده و مصرفکننده متضرر هستند. در این شرایط صنعتگران هیچ واکنشی از وزیر محترم صمت در برابر شرایط کنونی نمیبینند و اصلا واضح نیست سیاست این وزارتخانه در برابر شرایط کنونی چیست؟ این مقامات مسوول به گونهای رفتار میکنند که گویا هیچ اتفاقی نیفتاده و هیچ پاسخی از آنها در برابر شرایط کنونی شاهد نیستیم.
نایبرییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: تنها تامین مواد اولیه نیست، صنعت با کمبود سرمایه در گردش در کشمکش است، بانکها به تولید تسهیلات نمیدهند یا زمانی تسهیلات در اختیار تولیدکننده قرار میدهند که تولیدکننده پیشتر منابع خود را در اختیار بانک قرار داده باشد. رکود همچنان بر بازار حاکم است و بازار از رقابتهای غیرمنطقی آسیب میبینید، سرمایهگذاری خارجی شکل نمیگیرد و سرمایهگذار داخلی از قابل پیشبینی نبودن شرایط رنج میبرد، آیا رشد 8درصدی تولید که در برنامه هفتم توسعه تکلیف شده با این شرایط میخواهد شکل بگیرد؟
جبالبارزی درباره آخرین وضعیت الزام صنایع به پرداخت حق ترانزیت برق توضیح داد: دیوان عدالت با این استدلال که نمیتوان قانون را عطف بهماسبق کرد دریافت این مبلغ از ابتدای سال را ملغی دانست اما از اول مهرماه با توجه به ابلاغ توانیر صنایع همچنان مکلف به پرداخت حق ترانزیت هستند و برخی بنگاهها هم اقدام به پرداخت کردهاند هر چند برخی هنوز مقاومت میکنند و این هم چالشی دیگر برای صنایع شده است. جالب اینجاست که دولت در برابر قوانینی که از آن منتفع میشود قدرتمند عمل میکند اما در برابر حقوق صنایع به شرحی که ارائه شد خنثی برخورد میکند.
وی تاکید کرد: وزارت صمت در حمایت از صنایع تنها یک عنوان را یدک میکشد و در عمل زمانی که صنایع نیاز به حمایت دارند واکنشی از خود نشان نمیدهد. آیا نهادهای دولتی نمیدانند که بازار براساس نرخ ارز آزاد پیش میرود و اکنون بسیاری از چالشهایی که صنعت با آنها دست به گریبان است خارج از اراده صاحبان صنایع است و در صدر این چالشها نوسانات ارزی قرار گرفته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد