31 - 05 - 2017
وزرای جدید، رقیب بخشخصوصی نشوند
فعالان بخشخصوصی انتظار دارند دولت جدید از دخالت در امور اقتصادی دست بردارد و با تدوین نقشه راه اقتصادی و مشخص کردن مسیر و زیرساختها، اجرا را به بخشخصوصی بسپارد. به عقیده آنها همگرایی تفکرات نوین و جسورانه جوانان و تجارب پیشکسوتها میتواند کابینهای مقتدر و عملگرا ایجاد کرده و اجزای مختلف اقتصاد را قدرت ببخشد. در همین راستا عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: گرچه عدم دخالت در اقتصاد موضوعی است که هیچ دولتی نمیتواند یکشبه برای آن تصمیم بگیرد اما توقع ما این است که برای انجام این موضوع در بلندمدت برنامهریزی کند. یکی از گامهای اصلی این برنامهریزی میتواند تقویت بخشخصوصی باشد.
فریال مستوفی افزود: شرط اصلی استحکام و رشد مستمر اقتصادی تقویت بخشخصوصی است در حالی که رقابت با بخشخصوصی توسط دولت این امکان را از بخشخصوصی میگیرد.
این عضو اتاق بازرگانی با اشاره به عدم وجود استراتژی صنعتی و اقتصادی مدون اظهار کرد: هنوز استراتژی صنعتی مشخصی نداریم. این استراتژی بارها نوشته شده اما فقط روی کاغذ بوده و هیچ کس به آن عمل نکرده است. دولت دوازدهم میتواند یک بار برای همیشه این استراتژی صنعتی را در قالب کلانتر آن به صورت استراتژی اقتصادی تدوین کند و به انجام برساند. وی افزود: این استراتژی باید مشخص کند که کدام بخشهای اقتصاد میتوانند به مقاومسازی اقتصاد کشور کمک کنند و نیاز به چه مشوقهایی برای تقویت آن بخشها داریم.
مستوفی بیان کرد: بهطور مثال اگر ما بگوییم بخش معدن خوب است و دیگری بگوید صنعت خوب است، تنها به صورت جزیرهای رشد میکنیم و این جزیرهای بودن، مقاومت کلان اقتصاد را تقویت نمیکند بلکه با ضعیف ماندن هر بخش، بخشهای تقویتشده هم به مرور دچار آسیب و با مشکل مواجه میشوند.
وی در ادامه گفت: باید از تخصص و تجارب موسسات بینالمللی که کار تخصصی روی این موضوعات انجام دادهاند و استراتژی کشورهای موفق در حوزه اقتصاد را تدوین کردهاند استفاده کنیم تا این موسسات با بررسی شرایط موجود در کشور ما، به تدوین راهبردهای کلان و تصمیمگیری در اقتصاد کمک کنند.
این فعال بخشخصوصی معتقد است: پژوهشکدههای مختلفی در کشور ما وجود دارند اما هنوز نتوانستهاند عملکردی مانند موسسه مکنزی داشته باشند و با آسیبشناسی صحیح و جامع از مشکلات اقتصادی، استراتژی اقتصادی برای ما تدوین کنند.
وی ادامه داد: ما این اشکال را داریم که برای هر اقدامی باید خودمان تجربه کنیم و چرخ را از ابتدا اختراع کنیم در حالی که در دنیا برای استفاده از موقعیتهای موجود، از تجارب دیگران استفاده و نقشه راه درست و مناسبی تدوین میشود.
مستوفی تاکید کرد: در حال حاضر و با گذر از بحرانهای اقتصادی و تحریمها، زمان برای آزمون و خطا نداریم و باید در تصمیمسازی و تصمیمگیری نهایت سرعت و دقت را داشته باشیم تا بتوانیم ارکان اقتصاد را تقویت و از تکانههای بعدی پیشگیری کنیم.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: توصیهام به دولت دوازدهم این است که وزرایی را برای تیم اقتصادی معرفی کند که خودشان رقیب بخشخصوصی نشوند. همچنین یکی دیگر از ویژگیهایی که کابینه دولت دوازدهم باید در حوزه اقتصاد دارا باشد، جوان بودن است. اما در کنار این نیروهای جوان باید از مدیران باتجربه به عنوان مشاور در همه بخشها استفاده کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد