18 - 12 - 2022
وزیر نفت فروش خوراک به پتروشیمی اصفهان را متوقف کرد
تعطیلی پتروشیمی اصفهان به دلیل بدهی بالایش به پالایشگاه اصفهان، در حالی دستور وزیر نفت را برای پیگیری حل این مشکل در پی داشته که مسوولان وزارت نفت میگویند پتروشیمی و پالایشگاه اصفهان هر دو خصوصی هستند و دولت دخالتی در توقف خوراک به پتروشیمی اصفهان نداشته است.
این در شرایطی است که معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه با دستور وزیر نفت فروش خوراک به پتروشیمی اصفهان قطع شده، به مهر گفته است: تا زمانی که پتروشیمی اصفهان بدهیهای خود را پرداخت نکند، خوراک به این واحد عرضه نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، بدهی شرکت پتروشیمی اصفهان در خصوص مواد اولیه و خوراک این کارخانه به پالایشگاه اصفهان در چهار سال گذشته به رقمی حدود ۲۴۲ میلیارد تومان رسیده این درحالی است که با تعطیلی این شرکت از تیرماه و ارسال نامه کارکنان پتروشیمی اصفهان به وزیر نفت، محسن خجسته مهر، معاون وزیر نفت در برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری با دستور وزیر نفت مامور پیگیری و حل این مشکل شده است.
کارکنان پتروشیمی اصفهان با ارسال نامهای به وزیر نفت از تعطیلی این واحد پتروشیمی در اوایل تیرماه امسال خبر دادند و از رستم قاسمی خواستار حل مشکلات این واحد شدند. پالایشگاه اصفهان تامینکننده خوراک مورد نیاز پتروشیمی اصفهان به دلیل بدهیهای این واحد ارسال خوراک مایع را متوقف کرده است.
دولت دخالتی نداشته
در این زمینه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به ایسنا گفت: پتروشیمی اصفهان و پالایشگاه اصفهان هر دو خصوصی هستند و این شرکت دخالتی در توقف خوراک به پتروشیمی اصفهان نداشته است. البته علیرضا ضیغمی با اشاره به حضور این شرکت در جلسات برای وساطت و حل این مشکل گفت: گزینه تفسیط بدهیهای پتروشیمی اصفهان هم ارایه شده اما تاکنون نتیجهای گرفته نشده است.
اما از سوی دیگر، رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل«۴۴» مجلس با بیان اینکه مجتمع پتروشیمی و پالایشگاه نفت اصفهان خصوصی شده است، گفت: البته خصوصیشدن پالایشگاه نفت اصفهان از سنخ شبهدولتی است که در مقابل مجتمع پتروشیمی در دست بخشخصوصی واقعی است.
همچنین نماینده مردم اصفهان در مجلس یکی از دلایل اصلی تعطیلی مجتمع پتروشیمی اصفهان را اختلاف بر سر تامین خوراک با پالایشگاه نفت این شهر عنوان و ابراز امیدواری کرد که با پیگیریهای نمایندگان این مجتمع دوباره آغاز به کار کند.
حمیدرضا فولادگر با بیان اینکه دلیل تعطیلی مجتمع پتروشیمی اصفهان تامین خوراک همچون بنزن و محصولات جانبی است، به ایسنا گفت: مجتمع پتروشیمی اصفهان خوراک خود را از پالایشگاه اصفهان تامین میکند که آنها نتوانستند بر سر تعیین قیمت و میزان تامین خوراک با یکدیگر به توافق برسند. به همین دلیل پالایشگاه خوراک مجتمع پتروشیمی را قطع کرده است.
وی در مورد اظهارات مطرح شده در مورد افزایش میزان بدهیها به عنوان دلیل تعطیلی مجتمع پتروشیمی گفت: ممکن است میزان بدهیها نیز باعث تعطیلی مجتمع پتروشیمی شده باشد اما اختلاف و دلیل اصلی بر سر تامین خوراک است. با این حال پیگیریهای خود را انجام میدهیم و امیدواریم که این پیگیریها باعث آغاز به کار دوباره این مجتمع شود.
از «اجبار» برای فسخ قرارداد تا رایزنی برای حل مشکلات
در همین حال، مدیر روابط عمومی پالایشگاه اصفهان درباره این مساله با تاکید بر اینکه «پالایشگاه مجبور به فسخ قرارداد تامین خوراک پتروشیمی اصفهان شده است»، اعلام کرد: با توجه به حساسیت موضوع و دغدغه مسوولان استانی در حال رایزنی برای حل مشکلات بین این دو کارخانه بزرگ هستیم.
محمدصادق حاجیان درباره تعطیلی پتروشیمی اصفهان اظهار کرد: بدهی این شرکت در خصوص مواد اولیه و خوراک این کارخانه به پالایشگاه اصفهان ظرف چهار سال اخیر به رقمی حدود ۲۴۲ میلیارد تومان رسیده که باوجود هشدارهای مکرر این مبلغ به پالایشگاه پرداخت نشده است.وی با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان سهامدار خصوصی دارد، افزود: شرکت پتروشیمی در سالجاری نیز اقدام به عقد قرارداد جدید در خصوص خرید خوراک از پالایشگاه نکرده است که معامله تجاری بدون عقد قرارداد با ارقام بالا اصلا عملی نخواهد شد.
تامین بازار برای جبران کمبود محصولات
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز با تایید خبر تعطیلی واحد پتروشیمی اصفهان تاکید کرد: بازار را بهگونهای تامین خواهیم کرد که کمبود محصولات پتروشیمی اصفهان احساس نشود.
علیمحمد بساقزاده با وجود تایید خبر تعطیلی واحد پتروشیمی اصفهان از دلیل آن ابراز بیاطلاعی کرد و به ایسنا گفت: تعطیلی این واحد پتروشیمی به دلایل مختلف از جمله اورهال (تعمیرات) یا به دلیل کمبود خوراک بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تعطیلی کامل یک واحد به دلیل تعمیرات طبیعی است، گفت: برای تعمیر برخی از واحدهای پتروشیمی نیاز است که کل واحد تعطیل شود.
بساقزاده با اظهار اینکه بازار را بهگونهای کنترل میکنیم که تحت تاثیر کمبود محصولات تولیدشده در واحد پتروشیمی اصفهان که اکنون تعطیل شده است قرار نگیرد، گفت: مسوولان این واحد پتروشیمی در حال پیگیری امور مربوط به این موضوع هستند.
شرکت سهامی پتروشیمی اصفهان، اولین تولیدکننده محصولات آروماتیک در ایران است که در سال ۱۳۷۱ با هدف تولید مواد آروماتیک شامل بنزن، تولوئن، ارتوزایلن، انیدریدفتالیک، پارازایلین و مخلوط زایلین به جمع واحدهای تولیدی کشور پیوست. این مجتمع از واحدهای زیربنایی کشور بوده و محصولات آن به عنوان خوراک صنایع پایین دستی نظیر شویندهها، پلاستیکها، الیاف پلیاستر، نرمکنندههای پـلاستیکی، رنگسازی و صنایع نظامی به کار برده میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد