24 - 09 - 2024
وضعیت نامناسب سهم ایران در اقتصاد جهانی
رییس مرکز پژوهشهای اتاق ایران با اشاره به وضعیت نامناسب سهم اقتصاد ایران در اقتصاد جهانی، بر لزوم حرکت به سمت توسعه، اقتصاد مولد، خلق ارزشافزوده جدید، کاهش تصمیمات اشتباه و افزایش جذابیتهای منطقهای تاکید کرد. رییس مرکز پژوهشهای اتاق ایران با اشاره به آسیبشناسی مسیر توسعه در استان کرمان، گفت: مسیر توسعه استان کرمان باید بهدقت آسیبشناسی شود؛ درجازدگی، ناپایداری رشد اقتصادی، ناهنجاری، ناموزونی و نابرابری، واگرایی، گسیختگی پیوند اقتصاد کرمان با اقتصاد ملی، ماشینزدگی و ناتوانی در بهرهگیری از فرصتهای تاریخی و فرهنگی ازجمله دلایلی است که سبب ناکارآمدی توسعه استان کرمان در سطح ملی میشود.
حجت میرزایی، در صدودومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان، این استان را سوژه مطالعاتی مهم برای توسعه کشور دانست و اظهار کرد: مسیر گذشته توسعه کرمان در چهاردهه گذشته قابلتأمل است و باید روی آن مطالعه شود، زیرا نگرانیهای جدی برای توسعه استان وجود دارد.
میرزایی افزود: کرمان در 40سال گذشته از رتبههای22، 23 و 24 به رتبه هفتم در تولید ناخالص، رتبه12 در درآمد سرانه و رتبه20 در توسعه نیروی انسانی رسیده است.
رییس مرکز پژوهشهای اتاق ایران اضافه کرد: کرمان در بهبود شاخص دانش و امید به زندگی موفق نبوده، شکاف توسعه انسانی استان کرمان با مرکز کشور فزاینده بوده بهگونهای که درآمد سرانه هر شهروند تهرانی 7/1برابر شهروند کرمانی بوده و کرمان در مسابقه توسعه انسانی از تهران عقب افتاده است.
وی با اشاره به اینکه نرخ مشارکت اقتصادی و اشتغال در کرمان پایینتر از سطح ملی است، اظهار کرد: در 10سال گذشته سهم اشتغال صنعت از 32 به 22درصد کاهش یافته و همچنین بهرهوری استان در خدمات نسبتا بالا و در کشاورزی و صنعت پایین است، بنابراین تمرکز اصلی روی بهبود بهرهوری در صنعت و کشاورزی باشد و با سیاستهای توسعهای مشخص در این مباحث کار کرد.
میرزایی ادامه داد: کرمان با وجود توسعه صنعتی و معدنی در زیرساختهای نرم و سخت بسیار فقیر است و تمرکز جدی بر توسعه این زیرساختها، آموزش و خدمات اجتماعی ضروری است.
رییس مرکز پژوهشهای اتاق ایران، در ادامه بر حرکت مبتنی بر منابع طبیعی، کارایی و نوآوری در مسیر توسعه استان تاکید کرد و گفت: برای ماندگارشدن در اقتصاد جهانی و تداوم رشد اقتصادی، باید به مسیر توسعه توجه کرد و بهرهمندی از هوشمندسازی جریان تولید، دانشبنیان، استفاده از هوش مصنوعی و … در مسیر تولید عملیاتی شود.
وی با اشاره به اینکه سهم کشور در اقتصاد جهانی امروز به 25صدمدرصد رسیده و سفرههای مردم نیز کوچکتر شده است، تاکید کرد: حرکت به سمت اقتصاد مولد و بسیار فعال، خلق ارزشافزوده جدید، کاهش تصمیمات اشتباه و افزایش جذابیتهای منطقهای باید مورد توجه باشد.
ظرفیتهای قانونی برنامه هفتم احصا میشود
رییس اتاق کرمان نیز در این نشست با اعلام آمادگی اتاق برای پایش اجرای برنامه هفتم توسعه، گفت: این برنامه بهخوبی نوشته شده، اما موضوع مهمتر، اجرای مناسب آن است و بخش خصوصی میتواند بهعنوان چشم ناظر دولت پایش اجرای این برنامه را انجام دهد.
سیدمهدی طبیبزاده، از کار مشترک مرکز کسبوکار اتاق کرمان و مرکز پژوهشهای اتاق ایران برای احصای ظرفیتهای قانونی برنامه هفتم خبر داد و افزود: ظرفیتهای بخش خصوصی نیز احصا شده تا از طریق دولت و مجلس به سمتی برویم تا از این ظرفیتها استفاده کنیم و موجبات توسعه کشور فراهم شود.
وی در بخش دیگری به معرفی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بهعنوان محل گفتمان بخش خصوصی با حاکمیت پرداخت و تصریح کرد: این شورا محلی برای توسعه و بهبود فضای کسبوکار بوده که در کرمان به مرکز گفتمان توسعه تبدیل شده است و نمایندگانی از سه قوه و بخش خصوصی در آن حضور دارند.
طبیبزاده افزود: مباحث شورای گفتوگوی کرمان در کشور نیز مورد توجه است؛ برخی از دستورکارهای شورای گفتوگوی ملی نیز از استان کرمان تامین میشود و سعی کردیم مشارکت فعالی در دستور کارهای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کشور داشته باشیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد