8 - 02 - 2022
وعدهای به بزرگی ۳۵ هزار مگاوات برق
«جهان صنعت»- وزیر نیرو وعده داد که با اجرای برنامهای که در چارچوب تحولی دولت سیزدهم در نظر گرفته شده قرار است طی چهار سال آینده ۳۵ هزار مگاوات برق به ظرفیت نیروگاههای کشور اضافه شود، که این میزان ظرفیت یادشده، ظرفیت منصوبه کشور از ۸۵ هزار مگاوات به ۱۲۰ هزار مگاوات افزایش مییابد.
آنطور که علیاکبر محرابیان گفته ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی برق در تابستان سال ۱۴۰۰ از چالشهای این وزارتخانه بود که در تابستان گذشته اتفاق افتاد. او میگوید: در زمان اوج بار نتوانستیم ۲۰ درصد تقاضای کشور را پاسخگو باشیم.
وزیر نیرو با اشاره به چالش بعدی صنعت برق گفت: مشکل بعدی کمبود سوخت نیروگاهی در فصل زمستان بود، از سوی دیگر فرسودگی و عدم سرمایهگذاری کافی در کنار افزایش بیرویه مصرف و موضوع رمزارزها از چالشهای مهمی بود که صنعت برق با آن مواجه بود. وی افزود: برای مقابله با چالشها، چهار رویکرد را در برنامه پیشبنی کردیم که توسعه و ارتقای نیروگاه و خطوط و پستها، مدیریت تقاضا و بهینهسازی مصرف در کنار اصلاح اقتصاد صنعت برق از جمله آنهاست.
وزیر نیرو میگوید: توسعه ۱۵ هزار مگاوات در بخش حرارتی ۱۰ هزار مگاوات صنایع بزرگ در نظر گرفته شده که تا امروز عملیات اجرایی ۵۶۰۰ نیروگاه شروع شده است. همچنین ۱۰ هزار مگاوات هم نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان دولت به ظرفیت اضافه میشود در حالی که که کل ظرفیت تجدیدپذیر کشور در حال حاضر ۸۰۰ مگاوات بوده است. وزیر نیرو در تشریح برنامه این وزارتخانه برای چالشهای پیشرو گفت: مهمترین چالشهای ما زمستان سال جاری و تابستان سال آینده است که زمستان را با همکاری درون دولت به خصوص وزارت نفت گذراندیم و برای پیک ۱۴۰۱ راهاندازی ۶۰۶۲ مگاوات ظرفیت جدید را در دستور کار داریم.
وی مساله مدیریت تقاضا را از اقدامات جهادی وزارت نیرو برشمرد و گفت: مهمترین موضوع ما مدیریت تقاضاست که در این راستا نصب کنتورهای هوشمند برای پرمصرفها را در پی گرفتیم تا مصارف قابل هدایت شود.
محرابیان به مساله اقتصاد برق و اصلاح تعرفهگذاری اشاره و عنوان کرد: در حوزه اقتصاد برق هم متاسفانه شاهد افت شدید بودیم، برای مثال در سال ۱۳۹۰ تقریبا ۱ کیلووات برق قیمت ۳ سنت داشت اما در حال حاضر این قیمت به ۳/۰ سنت رسیده و یکی از دلایل بدمصرفی همین مساله است.
به گفته وی در حال حاضر شبکه برق جمهوری اسلامی ایران جایگاه ۱۴ ظرفیت منصوبه نیروگاهی جهان را به خود اختصاص داده است.
محرابیان میگوید تقریبا هر ۱۰ سال یکبار خاموشی سراسری در شبکههای برق کشورهای جهان اتفاق میافتد حال آنکه در ایران ۱۸ سال است با خاموشی مواجه نشدیم. وزیر نیرو در حالی مدعی است که طی ۱۸ سال گذشته ایران با خاموشی مواجه نشده که در تابستان گذشته، برق در سراسر کشور به صورت چرخشی هر روز به مدت دو ساعت قطع میشد و برق بسیاری از صنایع نیز با محدودیت مواجه شد که این مساله باعث بروز مشکلات بسیاری برای مشاغل تولیدی و خدماتی شد. از سویی قطع برق موجب زیان به لوازم برقی مردم شد. با وجودی که وزارت نیرو وعده داده بود که خسارتهای ناشی از قطعی برق به لوازم خانگی مردم پرداخت میشود، اما گزارشها نشان میدهد که هنوز هیچ پولی بابت خسارت قطع برق به مشترکان از سوی وزارت نیرو پرداخت نشده است.
گفته میشود، وزارت نیرو به عنوان یکی از بدهکارترین وزارتخانههای کشور، منابع مالی لازم برای پرداخت خسارت به مردم تا پایان سال جاری را ندارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد