3 - 05 - 2017
وعدههای یک پوپولیست
سوسیالیسم قرن ۲۱ فرمانده هوگو چاوز حالا به جایی رسیده که جانشینش در آشفتهبازار کمبود کالاهای اساسی و مواد غذایی و تورم دو هزار درصدی ونزوئلا دست به افزایش حقوق ۶۰ درصدی نظامیان زده که باز هم وعدهای بیش نیست. مغازهها و داروخانههای خالی از مواد غذایی و دارو موجی از اعتراضها را در کاراکاس به راه انداخته و مادورو همچنان به غارت سرمایه غیرنقدی این کشور یعنی شمشهای طلا برای چنگ زدن بیشتر به قدرت ادامه میدهد.
رییسجمهور ونزوئلا که کشورش با بحران عظیم کمبود کالاهای ضروری روبهرو است، وعده داد باز هم دستمزدها را بالا ببرد. تصمیم نیکلاس مادورو یک روز پیش از تظاهرات وسیع مخالفان اعلام شد. رییسجمهور ونزوئلا یک روز پیش از روز جهانی کارگر در کاراکاس اعلام کرد حداقل دستمزدها را ۶۰درصد افزایش خواهد داد.
نیکلاس مادورو سوسیالیست که به صورت زنده در برنامه هفتگی خود در تلویزیون ونزوئلا سخن میگفت، اعلام کرد: باید نگران کار، آموزش، سلامت و مسکن مردم باشم. وی افزود: از طریق افزایش یارانه مواد غذایی حداقل حقیقی دستمزد ونزوئلاییها تا ۲۰۰هزار بولیوار بالا خواهد رفت.
با این همه قطعا غیرمحتمل است که با این روش بتوان بحران شدید کمبود کالاهای ضروری در این کشور نفتخیز جهان را کاهش داد. به دلیل وجود بالاترین تورم جهان در این کشور حداقل دستمزد در آن که ۶۵ هزار بولیوار است با توجه به نرخ رسمی برابری ارز معادل حدود ۸۰ یورو است.
این سومین بار در طول چهار ماه گذشته است که مادورو سطح دستمزدها را بالا میبرد اما در کشوری که میزان تورم لجامگسیخته شده، این افزایشها تاثیری بر کاهش نارضایتی عمومی نداشته است. بنا بر گزارش صندوق بینالمللی پول، نرخ تورم در ونزوئلا طی یکسال گذشته چند صد درصد افزایش داشته و پیشبینی میشود تا ابتدای سال ۲۰۱۸ ونزوئلا شاهد تورم دو هزار درصدی باشد.
به دلیل کمبودها بهندرت میتوان در مغازهها دارو یا مواد غذایی اصلی را پیدا کرد. این کشور هفتههاست صحنه اعتراضهای شدید است. در این اعتراضها تاکنون بیش از ۳۰ نفر کشته و حدود ۵۰۰ نفر مجروح شدهاند. اعتراضها از زمان سلب اختیار موقت از پارلمان آغاز شد؛ پارلمانی که از آغاز سال ۲۰۱۶ تحت کنترل اپوزیسیون است. چنین اوضاعی در کشوری که طی چند سال گذشته وابسته به درآمد نفت بوده منجر به شکلگیری اعتراضات گسترده شده است.
تظاهرات علیه دیکتاتور
مخالفان دولت دیروز مردم را به تظاهرات فراخواندند. آنها در کاراکاس و دیگر شهرها علیه دیکتاتور به خیابانها آمده و راهپیمایی کردند. مخالفان، رییسجمهور را مسوول بحران سنگین اقتصادی کشور میشناسند و برای برپایی انتخابات پارلمانی زودرس و همهپرسی عمومی به منظور برکناری مادورو مبارزه میکنند. دوره ریاستجمهوری مادورو به روال طبیعی در ژانویه ۲۰۱۹ پایان مییابد.
بحران سیاسی ونزوئلا با وخامت شرایط اقتصادی در سال ۲۰۱۴ و ناخرسندی مردم آغاز شد و کسب اکثریت پارلمانی توسط احزاب مخالف دولت در انتخابات سال ۲۰۱۵ آن را علنی کرد. مخالفان با متهم کردن دولت به بیکفایتی، فساد و سوءمدیریت اقتصادی، خواستار کنارهگیری رییس جمهور شدند.
تایید برگزاری انتخابات محلی در پایان ۲۰۱۷
به گزارش رویترز، به تازگی نیکلاس مادورو با برگزاری انتخابات و گفتوگو با مخالفان دولت موافقت کرده است اما اعتراضها به کارنامه دولت او همچنان ادامه دارد. انتخابات محلی به منظور تعیین فرمانداران ۲۳ ایالت ونزوئلا ابتدا برای سال ۲۰۱۶ برنامهریزی شده بود اما به تاخیر افتاد. این در حالی است که مخالفان دولت ونزوئلا تقاضای برگزاری یک انتخابات سراسری برای برکناری نیکولاس مادورو را داشتهاند.
وی اعلام کرد قرار است اواخر سالجاری میلادی انتخابات محلی این کشور برگزار شود اما مخالفان دولت به دنبال سرنگون کردن او با کودتای تحت حمایت آمریکا هستند. مادورو در اظهاراتی خطاب به حامیانش که از تلویزیون ونزوئلا به صورت زنده پخش شد، گفت: در حال حاضر مشتاق به فراخوان برگزاری این انتخابات هستم اما باید کمیسیون انتخابات ابتدا روند قانونی کردن احزاب سیاسی را به پایان برساند.
وی ادامه داد: بعد از آن کمیسیون انتخابات به تعیین زمان دقیق برگزاری انتخابات تعیین فرماندارها در سالجاری میلادی خواهد پرداخت. در حال حاضر مشکل ونزوئلا این نیست که امسال انتخابات برگزار میشود یا نمیشود، بلکه مشکل ما این است که امپراتوری در دستان افراطگرایان میخواهد نفت ما را تصاحب کند و یک کودتا در کشور ما اجرا کند.
حزب حاکم ونزوئلا در حال حاضر کنترل ۲۰ ایالت این کشور را در دست دارد اما نظرسنجیها نشان میدهند مخالفان در حال حاضر میتوانند اکثریت ایالتها را به خود اختصاص دهند زیرا رایدهندگان از بابت رکود و بحران اقتصادی وحشتناک ناراضی هستند. انتخابات ریاستجمهوری بعدی ونزوئلا نیز قرار است اواخر سال ۲۰۱۸ برگزار شود اما مخالفان خواهان آن هستند که این انتخابات به جلو افتاده و در سالجاری میلادی برگزار شود.
استقبال از میانجیگری پاپ در حل بحران
رییسجمهور ونزوئلا از پیشنهاد پاپ فرانسیس برای میانجیگری در بحران این کشور استقبال کرد. در مقابل مخالفان دولت نسبت به این پیشنهاد واکنش سرد نشان دادند و خواهان تضمینهایی از سوی واتیکان شدند.
درخواست پاپ فرانسیس برای راهحل بحران ونزوئلا از طریق مذاکره در پی موج تظاهرات معترضان این کشور که خواهان انتخابات جدید برای رفع بحران اقتصادی و سیاسی هستند، مطرح شده است. پاپ فرانسیس یکشنبه گذشته گفت: اخبار دراماتیک وخامت وضعیت ونزوئلا با گزارش کشتهها، زخمیها و زندانیان متعدد ادامه پیدا کرده است و از دولت و همه بخشهای جامعه ونزوئلا میخواهم از همه اشکال خشونت اجتناب کنند.
او ضمن درخواست احترام به حقوق بشر در ونزوئلا گفت: واتیکان متمایل به میانجیگری در ونزوئلا براساس شرایط روشن است. رییسجمهور ونزوئلا ضمن استقبال از پیشنهاد پاپ فرانسیس، مخالفانش را به عدم تمایل به مذاکره دعوت کرد. او گفت: اگر من حرف از مذاکرات بزنم آنها از ترس فرار میکنند و خواهان هیچگونه مذاکراتی نیستند. آنها به پاپ فرانسیس هم حمله کردند اما من به چیزی که پاپ میگوید احترام میگذارم.
مادورو گفت: اعتراضات ونزوئلا تلاشی برای فرو بردن کشور در آشوب و تصاحب قدرت و تحمیل یک ضد انقلاب به ونزوئلا است. وی تاکید کرد: جای هیچ صحبتی برای کاری که آنها از آوریل تا به حال انجام دادهاند، باقی نمیماند.
در مقابل رییس پارلمان تحت کنترل مخالفان ونزوئلا در واکنش به این پیشنهاد پاپ اعلام کرد، سندی را برای پاپ فرستاده که در آن مطالبات مخالفان با محوریت برگزاری انتخابات پارلمانی را مطرح کرده است. او گفت: اگرچه پاپ حرفهای بسیار جذابی زده است اما اگر تضمینی در درجه اول وجود نداشته باشد امکانی برای پیشرفت وجود نخواهد داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد