16 - 03 - 2020
وعده جمعآوری پوشاک قاچاق از اول دی
با توجه به اینکه واردات بیرویه پوشاک به کشور، بازار را از دست تولیدکنندگان داخلی گرفته و موجب تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی شده است، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: از ابتدای دی کالاهای محرز قاچاق پوشاک، مورد هدف مبارزه قرار میگیرد. حمیدرضا دهقانینیا با اشاره به اینکه طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک، اولویتبندی شده و هدفمند است، افزود: پیش از این هم اقداماتی در این باره انجام و فرصت لازم داده شده است.
وی ادامه داد: در سال حمایت از کالای ایرانی، مطالبه اتحادیه و صنف مربوط هم از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز این است که با کالاهای محرز قاچاق مبارزه شود. دهقانینیا افزود: انتظار داریم واحدهای تجاری عرضهکننده کالاهای پوشاک قاچاق، خودشان این کالاها را جمعآوری و از عرضه آن خودداری کنند. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: به زودی میزبان مدیران مجتمعهای تجاری خواهیم بود و با آنها این موضوع را در میان خواهیم گذاشت و اطلاعیه را به آنها ارائه خواهیم کرد و از آنها انتظار داریم که با کمترین اصطکاک، کالاهای قاچاق را جمعآوری کنند و کنار بگذارند. دهقانینیا با بیان اینکه سهم بازار کالاهای قاچاق به کالاهای تولید داخل میرسد، افزود: تولیدکنندگان داخلی، توان و ظرفیت عرضه پوشاک مورد نیاز را دارند. وی اضافه کرد: یکی از اهداف کلان طرح مبارزه با پوشاک محرز قاچاق، این است که فرصتی را در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار دهند.
برای ۷۰ درصد تعطیلی تولید فکری کنید
این در حالی است که به گفته رییس اتحادیه پوشاک، جمعآوری گسترده پوشاک قاچاق از اول دیماه برای حل چالش تولیدکنندگان کافی نیست بلکه فراهم شدن بستر مواد اولیه و نقدینگی برای تولید، گام اول در مقابله با برندهای تقلبی است. ابوالقاسم شیرازی واردات بیرویه را مشکل اصلی تولیدکنندگان دانست و با اشاره به طرح جمعآوری گسترده پوشاک قاچاق از اول دیماه گفت: اتحادیه پوشاک مشتمل بر فروشنده و تولیدکننده است که همیشه اتحادیهها همگام با سیاستهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا بودهاند ولی این کار به تنهایی کافی نیست.
در این برهه از زمان تولیدکننده با ظرفیت ۳۰ درصد کار میکند و ۷۰ درصد ظرفیت خالی دارد. بنابراین باید تولیدکننده را از لحاظ مواد اولیه و نقدینگی حمایت کنیم. او افزود: این طرح باید خیلی زودتر انجام میشد اما در گام اول باید از تولیدکننده حمایت کنیم. اکثر تولیدکننده و بنگاههای کوچک و بزرگ با کمبود پارچه، مواد اولیه و نقدینگی مواجه هستند که باید از این جهت حمایت شوند. حقوق کارگر و پرسنل نیز به تولیدیها تحمیل شده است.
شیرازی با بیان اینکه این طرح شاید تاثیرگذار باشد اما زیاد فراگیر نیست، گفت: چون گام اول در مقابله با کالاهای تقلبی است در درجه اول باید بستر مواد اولیه و نقدینگی فراهم شود. شیرازی در ادامه گفت: مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت مجوز پوشاک را برای برندها صادر میکند. اخیرا نیز هماهنگیهایی در مطالبه مجوز انجام شده است اما برندهای خارجی از اتحادیه کشوری مجوز میگیرند.
او گفت: واردات بیرویه مشکل اصلی تولیدکنندگان است اما با جمعآوری پوشاک قاچاق اینها به سمت بازار خانگی و زیرزمینی هدایت خواهد شد ولی اگر زمینه و بستر برای فعالیت تولیدکننده فراهم باشد و کالای ایرانی به درستی در بازار عرضه شود، قطعا قاچاق کم و از بین خواهد رفت.
شیرازی گفت: ما نزدیک به پنج هزار واحد تولید داریم که منتظر مواد اولیه هستند که با حمایت از تولید میتوانیم در کاهش قاچاق موثرتر باشیم.
رییس اتحادیه پوشاک افزود: ما تا پایان سال نگران کمبود کالا نیستیم و نگران شب عید هم نیستیم اما اگر مواد اولیه نباشد و تولید تعطیل شود نگرانکننده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد