3 - 12 - 2022
پاکستان به دنبال نخستوزیر جدید
در پی سلب صلاحیت یوسف رضا گیلانی برای پست نخستوزیری از سوی دادگاه عالی پاکستان رییسجمهوری این کشور دیروز ابراز امیدواری کرد که در پی مذاکرات جدی یک نخستوزیر جدید را برای این سمت پیشنهاد کند.
این اقدام میتواند دودلیها و تردیدهای آمریکا را در مورد کمک پاکستان به القاعده و ایجاد پناهگاهی امن برای شبهنظامیان از میان برداشته و باعث شود تا اسلامآباد با بازگشت به صندوق بینالمللی پول بحران عمیق مالی خود را بهبود بخشد.
دادگاه عالی پاکستان عملا حکم به انحلال کابینه این کشور داده است و تنها حزب مردم پاکستان و اعضای گروههای ائتلافی این حزب که با جایگزین کردن یک نخستوزیر جدید موافقند، میتوانند انتخابات را به اواخر سالجاری میلادی موکول کنند.
احمد مختار، وزیر سابق دفاع و وزیر کنونی آب و برق، نامزد احتمالی برای احراز پست نخستوزیری است.
یکی از مقامهای دولتی پاکستان گفت: رایزنیها جهت پیشنهاد یک نامزد برای پست نخستوزیری به جای یوسف رضاگیلانی، نخستوزیر کنونی در حال انجام است. حزب مردم پاکستان ترجیح میدهد به جای رویارویی با دادگاه و ایجاد یک ضربالاجل بر اساس قانون اساسی، یک نخستوزیر انتخاب کند.
آصف علیزرداری، رییسجمهوری پاکستان سه یا چهار نامزد را برای این پست به رهبران حزب ائتلافی معرفی کرده است.
این مقام مسوول پاکستان افزود: در میان افراد مطرح شده میتوان به وزیر منسوجات و وزیر تجارت اشاره کرد.
در صورتی که تمام احزاب بر سر انتخاب یک فرد موافقت کنند، انتظار میرود که حزب مردم پاکستان نخستوزیر جدید را اعلام کند. فرد انتخاب شده باید از سوی پارلمان پاکستان که اکثریت کرسیهای آن را ائتلاف حزب مردم پاکستان در اختیار دارد، تایید شود.
دادگاه عالی پاکستان در ۲۶ آوریل، یوسف رضا گیلانی را به ممانعت از اجرای حکم دادگاه محکوم کرد.
علاوه بر این نخستوزیر جدید نیز از سوی دادگاه عالی تحت فشار قرار خواهد گرفت بهطوری که تحلیلگران میگویند زرداری اعلام کرده است که یکی از وفاداران به خود را در پست نخستوزیری منصوب میکند.
اعضای دولت پاکستان معتقدند که دادگاه عالی این کشور در تلاش است تا پیش از فوریه سال ۲۰۱۳ میلادی و پیش از پایان تکمیل اولین دوره پنج ساله حکومت در این کشور زرداری و گیلانی را کنار بگذارد.
زرداری که در میان عوام محبوبیت ندارد و به اتهام فساد به «آقای ۱۰ درصد» معروف است، برای حل بحران موجود در پاکستان و انجام مذاکرات فوری سفر خود را به روسیه لغو کرد.
حکم دادگاه عالی پاکستان چند ساعت پس از آنکه کمیسیون انتخابات اعلام کرد که گیلانی به عنوان نخستوزیر از سمت خود برکنار شده است، اعلام شد. اعضای ارشد حزب حاکم پاکستان نیز خواستار آرامش شدند.
یکی از تحلیلگران سیاسی پاکستان در اینباره گفت: به نظر میرسد که این یک کودتای قضایی است. اول ارتش برای به دست گرفتن قدرت کودتا میکرد اما هماکنون سیستم قضایی پاکستان برای بیرون راندن و برکناری یک نخستوزیر دست به کودتا میزند.
پروندههای علیه زرداری و همسرش، بینظیر بوتو که در حادثه تروریستی کشته شد به سالهای ۱۹۹۰ میلادی بازمیگردد، زمانی که این دو به پولشویی به مبلغ ۱۲ میلیون دلار از طریق بانکهای سوییس متهم شدند.
سوییس رسیدگی به این پروندهها را در سال ۲۰۰۸ میلادی زمانی که زرداری رییسجمهور شد به حالت تعلیق درآورد.
اردوگاههای آموزشی القاعده
در خبری جداگانه و بر اساس اطلاعات و مدارک طبقهبندی شده سیا که دیروز منتشر شد، القاعده اردوگاههای آموزشی در پاکستان داشته و در یک عملیات آزمایشی توانست سیستمهای امنیتی یکی از فرودگاههای نیویورک را پنج سال قبل از حملات ۱۱ سپتامبر هدف قرار دهد.
به نوشته روزنامه ایندیا اکسپرس، با افشای حدود یکصد صفحه مدرک و سند محرمانه سیا که توسط آرشیو امنیت ملی آمریکا منتشر شدند، برای اولینبار اطلاعاتی محرمانه از حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ برملا شده است.
بر اساس این اسناد و مدارک، القاعده اردوگاههای آموزشی در پاکستان داشته و برای حمله به هواپیمای بیل کلینتون، رییسجمهور اسبق آمریکا هنگام حضورش در پاکستان در فوریه ۲۰۰۰ برنامهریزی کرده بود.
در یکی از این گزارشهای سری آمده است که پنج سال پیش از حمله نهایی به آمریکا، اعضای القاعده یک عملیات موفق علیه امنیت یکی از فرودگاههای نیویورک داشتند که این عملیات در واقع آزمونی برای هواپیماربایی ۱۱ سپتامبر بود.
گزارشهای تحلیلی سیا همچنین تحلیل دقیقی از استراتژیهای سیاسی القاعده ارایه میدهد. دراین گزارش آمده است: به نظر ما هواپیماربایان با توجه دقیق به ارزشهای عملیاتی و سیاسیشان انتخاب شدند. بسیاری از این مدارک نشاندهنده این هستند که القاعده پیش از ۱۱ سپتامبر با پاکستان ارتباط داشته است. ارتش اسامه بنلادن در مناطقی از پاکستان و افغانستان پناهگاههای امن داشته و از این دو کشور به عنوان مرکز آموزش و تعلیم نیروهایش و حمایت و پشتیبانی از گروههای شبهنظامی در تاجیکستان، کشمیر و چچن استفاده میکرده است.
منبع: ایسنا
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد