3 - 07 - 2017
پایان صبر استراتژیک واشنگتن
رییسجمهور آمریکا و همتای کرهجنوبیاش با وجود اختلافنظرها درباره چگونگی مدنظر قرار دادن تهدید اتمی کرهشمالی، نشان دادند که راهحلی مشترک برای این مساله دارند.
دونالد ترامپ و مون جائه- این در پایان نشست دو روزه در کاخ سفید مذاکراتی را درباره مخالفت با توسعه تسلیحات اتمی کرهشمالی که میتواند برای هر دو کشور تهدید باشد، انجام دادند. رییسجمهور آمریکا اعلام کرد: صبر استراتژیک ما در قبال کرهشمالی به علت برنامه هستهایاش تمام شده چراکه آن به زندگی بشریت احترام نمیگذارد.
ترامپ گفت، کرهشمالی نیازمند یک پاسخ واضح و قاطع است و رییسجمهور کرهجنوبی نیز قول داد تا واکنشی سخت به اقدامات تحریکآمیز این کشور بدهد و از نزدیک با ترامپ برای اعمال فشارهای بیشتر دیپلماتیک و اقتصادی علیه کرهشمالی همکاری کند.
رییسجمهور آمریکا گفت: ما با یکدیگر با تهدیدی از سوی کرهشمالی روبهرو هستیم. برنامههای موشک بالستیک و اتمی این کشور نیازمند واکنشی قاطع و صریح است. دیکتاتوری کرهشمالی برای مردم خودش و کشورهای همسایه نیز امنیت و آرامش به همراه ندارد و هیچ احترامی به زندگی انسانها نمیگذارد.
رییسجمهور کرهجنوبی نیز گفت: هیچ اختلافنظری میان دو کشور آمریکا و کرهجنوبی درباره اینکه کرهشمالی تهدید است، وجود ندارد. بزرگترین چالش پیشروی ما تهدیدهای اتمی و موشکی پیونگیانگ است. ترامپ و من تصمیم گرفتهایم تا اولویت اصلی خود را بررسی و رسیدگی به این مساله قرار دهیم و از نزدیک برای حل این مساله همکاری داشته باشیم. برای پایان دادن به تهدیدهای کرهشمالی ما باید تحریمها علیه پیونگیانگ را بیشتر کرده و مذاکراتی برگزار کنیم و به یک رویکرد جامع و کامل برسیم.
ترامپ همچنین به تمامی کشورها تاکید کرد، تا به تحریمهای آمریکا علیه کرهشمالی بپیوندند تا این کشور دست از برنامههای اتمی و موشکی خود بردارد و همچنین از کرهشمالی خواست تا راه بهتری را پیش بگیرد و این برنامهها را متوقف کند تا مردمش بیش از این در رنج نباشند.
وی ادامه داد: هدف ما صلح، ثبات و عظمت برای کرهشمالی است اما آمریکا باید از خودش هم دفاع کند. ما همیشه از متحدانمان هم دفاع میکنیم.
مون جائه-این پس از نشست با ترامپ به یک اندیشکده در واشنگتن گفت که اگر کرهشمالی سه آمریکایی دربند را آزاد کند و دست از برنامههای اتمی و موشکی بردارد، میتوان به گفتوگو پرداخت و افزود: ما نمیتوانیم رزمایشهای نظامی مشترک با آمریکا را در عوض آزادی این سه شهروند آمریکایی در بند کرهشمالی متوقف کنیم.
با وجود اینکه روسای جمهور کرهجنوبی و آمریکا در زمینه حل مساله اتمی کرهشمالی موافق بودند اما درباره مساله تجارت همخوانی نداشتند. ترامپ در اینباره گفت: حقیقت این است که آمریکا با بسیاری از کشورها فقط صادرات خالص دارد و نمیتوان به این مساله ادامه داد اما ما میتوانیم با کرهجنوبی تجارت را به شیوهای دیگر آغاز کنیم.
پیش از دیدار دو طرفه، کمپانیهای کرهجنوبی اعلام کرده بودند که قصد دارند مبلغ ۸/۱۲ میلیارد دلار برای پنج سال آینده در آمریکا سرمایهگذاری کنند.
رییسجمهور آمریکا جمعه گذشته از جزییات اقدامهای احتمالی آمریکا پس از به سر آمدن صبر استراتژیک سخنی به میان نیاورد اما تاکید کرد واشنگتن با ژاپن و کرهجنوبی و دیگر متحدانش در پی اتخاذ یک رشته اقدامهای دیپلماتیک، امنیتی و اقتصادی است تا از همپیمانانش در برابر ارعاب کرهشمالی حفاظت کند.
این اظهارات تنها یک روز پس از آن اعلام میشود که وزارت دارایی آمریکا تحریمهایی را علیه یک بانک چینی و چند شرکت و بازرگان این کشور به اتهام فراهم کردن زمینه تجارت و انتقال پول به کرهشمالی اعلام کرد.
اقدامی که با واکنش تند پکن روبهرو شده است و وزارت خارجه چین آن را تصمیمی نادرستی خوانده که باید متوقف شود تا به همکاریهای میان آمریکا و چین آسیب نزند. ترامپ اوایل ماه ژوئن در توئیتی نوشته بود که ضمن تشکر از رییسجمهور چین و دولتش، پکن نتوانسته در مهار کرهشمالی موفق شود.
علاوه بر یک رشته آزمایشهای موشکی کرهشمالی، مرگ اتو وارمبیر، دانشجوی آمریکایی چند روز بعد از آزادی از زندانی در کرهشمالی بر تنش میان این کشور و آمریکا افزوده است. دانشجوی ۲۲ ساله آمریکایی در زندان کرهشمالی به اغما فرو رفت و چند روز بعد از آن که در حالت اغما از زندان آزاد و به کشورش بازگردانده شد، درگذشت.
واکنش پیونگیانگ
پس از آنکه رییسجمهور آمریکا مدعی شد صبر استراتژیک در قبال پیونگیانگ به سر آمده، رهبر این کشور آسیایی رییسجمهوری آمریکا را به توطئه برای یک حمله اتمی پیشگیرانه علیه پیونگیانگ متهم کرد.
پس از این اظهارنظر از سوی ترامپ، کرهشمالی ترامپ را به آماده شدن برای انجام یک حمله اتمی پیشگیرانه متهم کرد. این صحبتها در بحبوحه نگرانیها درباره این مساله مطرح شده که کرهشمالی پس از ساخت یک موشک با قابلیت رسیدن به خاک آمریکا میتواند این کشور را هدف قرار دهد.
در بیانیه منتشر شده در رسانههای تبلیغاتی کرهشمالی نیز آمده است: مسالهای که قابل ملاحظه است این است که آمریکا از طریق رسانهها فشارهای نظامی زیادی بر کرهشمالی وارد میآورد و به دنبال آماده کردن خودش برای انجام یک حمله پیشگیرانه اتمی علیه کرهشمالی است. این یعنی سناریوی نظامی آمریکا برای برافروختن جنگی اتمی در شبهجزیره کره به هر قیمتی که فراتر از خط قرمز است. تبلیغات دولت ترامپ درباره گزینه نظامی چیزی جز لاپوشانی سناریوی آنها برای جنگ علیه دولت کرهشمالی نیست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد