20 - 06 - 2024
پایان هفته سبز بورس
«جهانصنعت»- ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 44درصدی به نسبت روز معاملاتی قبلتر به رقم 3هزار و 146میلیارد تومان رسید. در معاملات چهارشنبه 30خرداد 1403، شاخص کل بورس تهران 7هزار و 966واحد نسبت به روز کاری قبلتر بالاتر ایستاد و به سطح 2میلیون و 44هزار و 330واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش 596واحدی در رقم 665هزار و 750واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس با رشد 84واحدی به رقم 21هزار و 880واحد رسید، همچنین شاخص هموزن فرابورس با افزایش 530واحدی به سطح 114هزار و 901واحد رسید.
خروج پول حقیقی از بورس تهران
روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دوازدهمین روز متوالی منفی شد و 179میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. دیروز نماد ثفارس بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن 18میلیارد تومان بود. پس از ثفارس، نمادهای شاراک، ثپردیس، خودرو و فخوز بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای فولاد، کالا، وبانک، شپنا و تپمپی تعلق داشت.
نمادهای اثرگذار بر شاخص کل
دیروز فولاد، فملی و شستا نمادهای سبزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند، در سوی دیگر فخوز، نوری و مبین از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای آریا، تجلی و زاگرس بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای خاور، انتخاب و شگویا نمادهایی هستند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند.
در بین نمادهای پرتراکنش بورس دیروز نماد شستا بیشترین تراکنش را داشت و فولاد و خودرو در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز شفام، کرمان و شگویا بیشترین تراکنش را داشتند.
ارزش معاملات سهام
دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 24هزار و 879میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 16هزار و 784میلیارد تومان بود که 67درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل میدهد. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 44درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3هزار و 146میلیارد تومان رسید.
پرمعاملهترین سهمها
در معاملات دیروز نماد ومهان بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 141میلیارد تومان بود. پس از ومهان، ثفارس بیشترین ارزش معاملات را داشت و فولاد رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد خودرو و شستا در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
حجم معاملات سهام ذوب با تعداد 391میلیون و 260هزار و 93سهم در صدر قرار گرفته است. شستا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به ومهان تعلق داشت. دو نماد فاذر و خودرو نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
صفهای خرید و فروش بورس
در معاملات چهارشنبه، 142 نماد صف خرید داشتند و 158نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 67درصدی نسبت به روز کاری قبل به 214میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 42درصدی به 501میلیارد تومان رسید.
پایان بورس دیروز در حالی رقم خورد که تمامی شاخصهای بازار با رشد نسبی مواجه شدند. اگرچه این رشد چندان چشمگیر نبوده است اما میتواند کورسوی امیدی در بازار سهام باشد. پایان بورس دیروز در حالی رقم خورد که حجم و ارزش معاملات خرد رشد کرد و تراز پول حقیقی در سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی مثبت شد.
دیروز فاصله صفوف فروش و خرید کاهش یافت و ارزش صفهای عرضه تا مرز 600میلیون تومان افت کرد. به نظر میرسد بروز برخی نشانههای عقبنشینی بانک مرکزی از سیاستهای شدید انقباضی دلیل رشد دیروز باشد. با این حال در صورتی که بازار سهام روند مثبت خود را در روزهای آینده نیز ادامه دهد، این فرضیه قابل تایید است.
عملکرد شاخصها
شاخص کل بورس دیروز 7هزار و 956واحد بالا رفت و 39/0درصد رشد کرد تا به ارتفاع 2میلیون و 44هزار و 330واحد رسید. شاخص هموزن نیز دیروز 596واحد رشد کرد و با افزایش 09/0درصدی، به سطح 665هزار و 750واحد رسید.
حجم و ارزش معاملات خرد
حجم معاملات خرد در روز گذشته با رشد اندکی نسبت به روزهای گذشته 8/5میلیارد برگه سهم بود.
ارزش معاملات خرد سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی هم دیروز بالاخره سقف 3هزار میلیارد تومانی را شکست و به 3هزار و 241میلیارد تومان رسید.
تراز پول حقیقی در سهام و صندوقها
تراز پول حقیقی در سهام، صندوقهای سهامی و حقتقدمها دیروز سرانجام مثبت شد و به 40میلیارد تومان رسید. در همین حال، تراز پول حقیقی در صندوقهای درآمد ثابت منفی شد.
کارشناسان معتقدند فعلا سیاست حمایتی دولت از نظر روانی بر بازار تاثیر گذاشته است اما افزایش ارزندگی بازار سهام با اجرای آنها اتفاق میافتد.
سایه روشنهای اخیر بورس
با وجود اینکه معاملات بازار سهام در روزهای اخیر منفی بوده اما بازار کاملا ارزنده است. با توجه به سیاستهایی که دولت درباره اصلاح نرخ خوراک پالایشیها، تزریق منابع جدید از صندوق توسعه ملی به بازار سهام و اصلاح نهایی بند «س» تبصره ۶ قانون بودجه را در دستور کار دارد میتوان پیشبینی کرد که ارزندگی بازار سهام در آینده نزدیک تقویت خواهد شد، هرچند در شرایط کنونی به دلیل اینکه در آستانه انتخابات هستیم زمان اجرای دستورالعملها مشخص نیست. همین موضوع باعث شده فعالان بازار برای خرید سهام دست نگه دارند اما این یک واقعیت است که بازار به زودی به روند عادی برمیگردد و افرادی که در همین شرایط رکودی اقدام به خرید سهام کردهاند در آینده منتفع خواهند شد. در همین رابطه با همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه گفتوگو کردهایم. همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه موضوع حمایت از بازار سهام با اصلاح نرخ خوراک پالایشگاهها، اصلاح بند «س» تبصره ۶ و… میتواند اثر مثبتی در بازار سهام داشته باشد، گفت: اثرگذاری این دستورالعملها به طور قطع موثر است. فعالان بازار منتظر اجرای مصوبات و تصویب نامه هستند، به همین دلیل آن زمان اثر این پیشنهادات در بازار سرمایه نمایان خواهد شد. او با بیان اینکه بازار کاهش P/E را تجربه کرده و همین نکته مثبتی برای ارزندگی نمادهای بورسی است، افزود: با توجه به اینکه وزرا درباره نرخگذاری کالاها و قیمت دستوری تصمیمگیر هستند، فعلا بازار منتظر استقرار دولت بعدی است تا این مصوبات را اجرا کنند، بنابراین کابینه دولت بعدی نسبت به این مصوبات و دستورالعملها تصمیمگیری و عمل میکنند. بازار در آن مقطع میتواند واکنش خوبی به این اخبار داشته باشد. دارابی با تاکید بر اینکه اصلاح نرخ خوراک پالایشگاهها میتواند به ارزندگی بازار کمک کند، تصریح کرد: در مقطع کنونی این خبر میتواند چشمانداز بازار را تعیین کند. برای ارزیابی اثر آن باید فعالان بازار بدانند که محاسبات خود را با چه نرخی انجام دهند که فعلا مشخص نیست.
تاثیر تزریق منابع از صندوق توسعه ملی
دارابی با اشاره به اینکه در مصوبه قبلی خوراک پالایشگاهها نرخ سنگاپور ملاک بوده و به نرخ فوب خلیجفارس تغییر کرده است، اظهار کرد: در حال حاضر اصلاح نرخ خوراک معلوم نیست که آیا قرار است دوباره به نرخ سنگاپور برگردد یا تغییرات جدیدی خواهد داشت. وی با اشاره به اینکه تزریق منابع از صندوق توسعه ملی میتواند به بازار کمک کند، اظهار کرد: هرچند به دلیل خروج پول از بازار سهام صندوق توسعه ملی هم تضعیف شده و نتوانسته در چند وقت اخیر عملکرد خوبی داشته باشد اما با تزریق منابع جدید میتواند به فعالسازی بازارگردانها کمک کند. به همین دلیل این ۶۰میلیون دلاری که قرار شده به بورس تزریق شود برای جبران افت اخیری که رخ داده به کار گرفته میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد