20 - 12 - 2022
پایان گروگانگیری در الجزایر با ۴۸ کشته و ۱۰ ناپدید
با عملیات نهایی نظامیان الجزایر، گروگانگیری کارکنان تاسیسات استخراج گاز به پایان رسید. دستکم ۲۹ گروگانگیر و ۱۹ گروگان در طول چهار روز بحران کشته شدند.
در چهارمین روز از تراژدی گروگانگیری در صحرای الجزایر، گروگانگیری با کشته شدن ۱۱ نفر دیگر از گروگانگیران اسلامگرای القاعده به پایان رسید.
گزارشها حاکی از آن است که دستکم ۲۹ گروگانگیر و ۱۹ گروگان در این بحران کشته شدند. احتمال میرود تعداد کشتهشدگان از این رقم بیشتر باشد.
یک مقام محلی که نامش فاش نشده در گفتوگوی تلفنی با رویترز گفت: عملیات به پایان رسید. نظامیان الجزایر در منطقه گازی که گروگانگیری رخ داد بهسر میبرند و مشغول پاکسازی نهایی محل هستند.
پیش از این محمد سعید، وزیر ارتباطات الجزایر در شامگاه جمعه گذشته در رادیو الجزایر گفت که در عملیات نظامی برای آزادی گروگانها ۱۲ نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند. روز جمعه هفت نفر از گروگانها نیز به دست گروگانگیرها کشته شدند.
تایید وزیر امورخارجه
دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا با تایید خبر پایان عملیات نجات گروگانها اعلام کرد که عبدالمالک سلال، وزیر امور خارجه الجزایر در گفتوگوی تلفنی با کامرون خبر پایان عملیات را تایید کرده است.
پیش از این ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه بریتانیا گفته بود که از مجموع ۳۰ تبعه بریتانیا که گروگان گرفته شده بودند، سرنوشت کمتر از ۱۰ نفر همچنان نامعلوم است.
هنوز جزییات دقیقتری از عملیات نهایی برای پایان گروگانگیری اعلام نشده است. ملیت گروگانهای کشته شده هنوز اعلام نشده و هنوز مشخص نیست که آیا از گروگانگیرها کسی در عملیات نهایی زنده مانده است یا خیر.برخی گزارشهای تاییدنشده حاکی است گروگانگیرهای اسلامگرا پیش از حمله نهایی، هفت گروگان باقیمانده را کشتند.
تایید کشتهشدن ۲ تبعه فرانسه و آمریکا
به گزاش دویچهوله، فرانسه و آمریکا هر دو تایید کردهاند که یکی از شهروندانشان در جریان این گروگانگیری کشته شدهاند.
لئون پانهتا، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا در کنفرانس خبری مشترکی با فیلیپهاموند، همتای بریتانیایی خود با تاکید بر اینکه گروگانگیری «غیرقابل تحمل» است، تاکید کرد: نیروهای آمریکا، بریتانیا و دیگر کشورهای متحد ما این تراژدی را پایان داده و گروگانگیران را به زانو درمیآوریم.
اسلامگرایان گروگانگیر که به خمپاره و موشکانداز مسلح بودند در قبال آزادی گروگانها خواستار خروج نیروهای فرانسوی از کشور همجوار مالی شده بودند. آنها اعلام کرده بودند در غیر این صورت دست به سوءقصدهای دیگری علیه تاسیسات و نهادهای خارجی خواهند زد.
دولت الجزایر از ابتدای آغاز بحران به صراحت اعلام کرد که تمایلی به مذاکره با گروگانگیرها ندارد و بر عملیات نظامی برای پایان بحران و آزادسازی گروگانها تاکید کرد. این عدم تمایل دولت الجزایر به مذاکره، انتقاد برخی کارشناسان را به دنبال داشت. آنها معتقدند اگر دولت به مذاکره تمایلی نشان میداد، گروگانگیری با این تعداد چشمگیر قربانی همراه نمیشد.
وابستگی به القاعده
به گزارش BBC، گروگانگیری از روز چهارشنبه گذشته در تاسیسات گاز ان امیناس این کشور به دست پیکارجویان اسلامگرا مرتبط با القاعده آغاز شد.گروه موسوم به «الملثمین» (نقابپوشان) مسوولیت این گروگانگیری را برعهده گرفت. از این سازمان به عنوان یک سازمان وابسته به شبکه القاعده نام برده میشود و مقر این گروه در کشور آفریقایی مالی است.
این گروه هدف از گروگانگیری را تلافی مداخله نظامی فرانسه علیه اسلامگرایان در مالی و همکاری الجزایر در این عملیات و حمایت کشورهای دیگر از آن اعلام کرده بود.
به دنبال به گروگان گرفتن گروهی از اتباع خارجی در این تاسیسات، ارتش الجزایر، تاسیسات گاز شهر
«ان امیناس» در شرق این کشور را به محاصره خود درآورد.
در مجموع ۲۳ گروگان و ۳۲ نفر از پیکارجویان در درگیری در تاسیسات گاز جان خود را از دست دادند.
ان امیناس در ۱۳۰۰ کیلومتری پایتخت الجزایر و در ۶۰ کیلومتری مرز لیبی قرار دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد