1 - 05 - 2023
پایتخت تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
«جهانصنعت»- جنگ بین ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع روز شنبه وارد سومین هفته خود شد بدون اینکه وضعیت این کشور مشخص باشد. ارتش سودان اعلام کرده که به روند سیاسی پایبند است برخی میانجیگران نیز میگویند دو طرف انعطافهایی برای مذاکره نشان دادهاند.
به گزارش العربیالجدید، درگیریها میان نیروهای عبدالفتاح البرهان و نیروهای محمد حمداندقلو معروف به حمیدتی، فرمانده نیروهای واکنش سریع ۱۵ آوریل در یکی از پادگانهای نیروهای واکنش سریع در منطقه سوبا در نزدیکی شهرک ورزشی آغاز شد؛ اما چند دقیقه بعد به جبهههای مختلف در خارطوم از جمله مقر فرماندهی ارتش، فرودگاه خارطوم و کاخ ریاستجمهوری رسید. درگیریها در روزهای گذشته به بیش از هفت شهر سودان و عمدتا در شهرهای اقلیم دارفور و کردفانشمالی کشیده شده است و همچنان ادامه دارد و خارطوم نیز شاهد حملات هوایی و تیراندازی بهرغم اعلام آتشبس است.
نیروهای البرهان و حمیدتی در طول ۱۵ روز برای سیطره بر پایگاهها تلاش کردند. ارتش توانست کنترل مقر فرماندهی را که در روزهای اول شاهد درگیریهای شدید بود در دست بگیرد. در مقابل نیروهای واکنش سریع از روزهای اول کنترل کامل کاخ ریاستجمهوری را در دست گرفتند. استقرار این نیروها در این کاخ از حدود چهار سال پیش بعد از سرنگونی نظام عمر البشیر رییسجمهوری مخلوع سودان به آنها برای کنترل این کاخ کمک کرد.
نیروی هوایی ارتش سودان در طول دو هفته گذشته این کاخ را هدف قرار داد؛ اما نتوانست کنترل آن را در دست بگیرد. نیروهای واکنش سریع سودان بیشتر از نیروهای البهران در مناطق خارطوم مستقر هستند و ایستهایی را در جادهها ایجاد کردهاند. همچنین کنترل پادگان خود در سوبا در جنوب خارطوم را در دست دارند.
این نیروها در تمام مناطق جنوب خارطوم تا گذرگاه الباقیر در مرزها بین خارطوم و استان الجزیره مستقر هستند.
از آن طرف، ارتش سودان در «ام درمان» در روزهای نخست درگیریها کنترل کامل شهر را بعد از انهدام پایگاه منطقه کرری در دست گرفت. این پایگاه یکی از بزرگترین پایگاههای نیروهای واکنش سریع بود.
ارتش سودان در جنوب «ام درمان» کنترل مقرهای نیروی پزشکی و نیروی مهندسین را در دست دارد. در مقابل نیروهای واکنش سریع در مناطق جنوب و غرب این شهر مستقر هستند. شهر خارطوم بحری که ضلع دوم پایتخت است، نسبت به بقیه نواحی از حیث قطع آب و برق و غارت یکی از بزرگترین بازارهای شهر بیشترین آسیب را دیده است.
خارج از خارطوم درگیریها در الجنینه در مرکز غرب دارفور و الفاشر در مرکز استان شمال دارفور، الابیض وود بنده در کردفان شمالی و نیالا در دارفور جنوبی شدت گرفته است. نیروهای واکنش سریع سلاحشان را در شهرهای دیگری مثل پورتسودان، کسلا و القضارف تحویل دادند. درگیریهای خیابانی شدیدی در مروی در شمال سودان و مشخصا در پایگاه هوایی شهر رخ داده است. نزاع در الجنینه تبدیل به درگیریهایی میان قبایل العربیه و قبیله المسالیت شده است. این درگیریها به کشته شدن ۱۰۰ نفر و زخمی شدن صدها تن دیگر و نابودی تعدادی از نهادها و فرار هزاران تن به چاد شده است.
طی دو هفته گذشته نیروی هوایی و جنگندهها عامل برتری ارتش سودان بر نیروهای واکنش سریع بوده است. این نیروها با سامانههای زمینی سعی در مقابله با این جنگندهها را داشتند و بارها از سرنگونی جنگندهها خبر دادند.
در همین حال وزارت کشور سودان از استقرار نیروهای پلیس در جادهها برای حفاظت از املاک دولتی و خصوصی و کنترل امنیت خبر داد.
ارتش سودان اعلام کرد، یگانهایی از پلیس ذخیره مرکزی مناطق جنوب خارطوم را باز کرده است؛ اما شورشیان همچنان به بمباران مناطق اطراف فرماندهی و مرکز خارطوم و «امدرمان» ادامه میدهند. به گزارش ایسنا، مقامات استان رود نیل در شمال سودان وضعیت فوقالعاده در این استان اعلام کردند. به دلیل ادامه درگیریها بیش از ۱۰ هزار نفر که بیشترشان زن و کودک هستند، از غرب دارفور و مناطق دیگر به چاد فرار کردهاند.
وزارت بهداشت سودان اعلام کرد طی درگیریها تعداد کشتهشدگان به بیش از ۵۲۸ نفر و تعداد زخمیشدگان به ۴۶۰۰ نفر رسیده است. سندیکای پزشکان سودان اعلام کرد، ۷۰ درصد بیمارستانهای هممرز با مناطق درگیر فعالیتشان متوقف شده است. ۱۵ بیمارستان در معرض حمله قرار گرفته و ۱۹ بیمارستان به زور تخلیه شده و ۶ آمبولانس نیز مورد حمله قرار گرفتهاند. همچنین دولت محلی در خارطوم در بیانیهای از تعطیلی رسمی کارمندان تا اطلاع ثانوی به دلیل درگیریهای پایتخت سودان خبر داد. دبیرکل استانداری خارطوم اعلام کرد که این مساله شامل اتاق عملیاتهای اداره بحران و مراکز حیاتی دولتی در وزارتخانهها نیست.
ارتش سودان نیز در بیانیهای اعلام کرد: نیروهای مسلح وابسته به هیچگونه حزب یا گروهی نیستند و به روند سیاسی برای تشکیل دولت غیرنظامی پایبند هستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد