19 - 11 - 2017
پرداخت بدهی سیمکارتی که هرگز نداشتهاید!
گروه فناوری- سامانه استعلام تعداد خطوط مشترکین اپراتورهای ارتباطی سال گذشته راهاندازی شد تا مردم نسبت به سیمکارتهای فعال به نامشان در اپراتورها مطلع شوند اما بعضی اوقات این آگاهی برای عدهای گران تمام میشود.
با توجه به اینکه در برخی موارد گزارش شده است که بدون اطلاع افراد و صرفا از طریق جعل مدارک شناساییشان، سیمکارت به نامشان صادر میشود و شخص متخلف از آن سیمکارت استفاده میکند این در حالی است که وقتی پیام استعلام سیمکارتهای تحت مالکیت برای صاحب مدارک ارسال میشود و هنگامی که فرد برای سلب مالکیت به دفاتر امور مشترکین اپراتورها مراجعه میکند، باید بدهی خطی که هرگز از وجودش اطلاعی نداشته است را پرداخت کند.
ساماندهی سیمکارتهای ارتباطی بدون هویت فعال در کشور از سالهای گذشته با همت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آغاز شد تا مالک همه خطوط ارتباطی واگذار شده از سوی اپراتورها مشخص شود.
این اقدام در راستای مبارزه با جعل و برخورد با مزاحمتهای مکرر تلفنی انجام شد و بعد از آن به مرور شاهد پایین کشیده شدن تابلوهای «فروش سیمکارت فعال» در بازارهای عرضه گوشیهای تلفنهمراه بودیم هر چند همچنان برخی فروشگاهها بنر «فروش سیمکارت فعال» را به سردر مغازه خود آویزان کردهاند و برخی از مردم نیز هنوز از تخلف این موضوع، مطلع نیستند.
تعجب مردم
بعد از اجرای سه فاز ساماندهی، گاهی با پیامکهایی مبنی بر «فعال شدن سیمکارت به نام شما در اپراتور...» مواجه میشدیم و این رویه نیز همچنان ادامه دارد؛ برخی مشترکین تلفنهمراه درمواجهه با چنین پیامکهایی پیش از هر چیز متعجب شده و بعد دچار نگرانی میشوند.
این اقدام قابل تحسین برای مطلع کردن مردم از خطوطی که ممکن است با سوءاستفاده از مدارک هویتی آنها، به نامشان خورده باشد، با توجه به اینکه اطلاعرسانی گستردهای صورت نگرفت، میتواند منجر به نگرانی آنها شود یا حتی زمانی که این پیامک را دریافت میکنند اما اقدام به خرید خط جدیدی نکردهاند، ندانند که به کجا مراجعه کنند.
سال گذشته قائممقام وقت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به راهاندازی این سامانه اظهار کرد: تمام مشترکین تلفنهمراه میتوانند با مراجعه به پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بخش خدمات الکترونیک یا در آدرس اینترنتی mobilecount.cra.ir به این سامانه مراجعه و از تعداد سیمکارتهایی که با کد ملی آنان ثبت شده است، مطلع شوند.
بعد از مراجعه به این پورتال، مشترکین تلفنهمراه باید کد ملی و شماره تلفنهمراه خود را در این سامانه وارد کنند. پس از ثبت اطلاعات درخواستی در سامانه، پیامکی برای مشترکین ارسال میشود که تعداد سیمکارتهای ثبتشده با کد ملی متقاضی در هر اپراتور تلفنهمراه در این پیامک درج شده است. حال ممکن است در این پیامک گفته شود چند سیمکارت به نام شما در اپراتورهای دیگر فعال است که اصلا از آنها خبری نداشتهاید و ندارید؛ این دسته از مشترکین باید برای پیگیری وضعیت سیمکارتهای ثبت شده به نامشان به دفاتر امور مشترکین اپراتور مورد نظر مراجعه کنند و تقاضای رسیدگی دهند.
لذا بدیهی است در صورتی که ثبتنام سیمکارت بدون درخواست متقاضی صورت گرفته باشد، نسبت به غیرفعال کردن آن از سوی دفاتر اقدام میشود.
سلب مالکیت بدون اطلاع از شماره
البته نکتهای وجود دارد که اگر شمارههایی به نام مشترکی ثبت شده باشد که از وجود آنها مطلع نباشد، دفاتر امور مشترکین اپراتورها به هیچ عنوان اجازه اعلام شماره را ندارند و این کار غیرقانونی است لذا افراد تنها میتوانند متقاضی سلب مالکیت از خود شوند. به گزارش تسنیم، افرادی که بدون اطلاع آنها و صرفا از طریق جعل مدارک شناساییشان، سیمکارت به نامشان صادر میشود، باید خیلی خوششانس باشند تا فرد متخلف که اقدام به دریافت سیمکارت کرده، صورتحسابی به اپراتورها نداشته باشد زیرا در این صورت وقتی برای سلب مالکیت به دفاتر امور مشترکین اپراتورها مراجعه میکنند، باید بدهی خطی که هرگز از وجودش اطلاعی نداشتهاند را پرداخت کنند. در این سامانه کلیه مشترکین همراه اول، ایرانسل، رایتل و تالیا که حداقل یک سیمکارت به نام خود در یک اپراتور داشته و کد ملیشان نیز در بانک اطلاعاتی اپراتور تأمینکننده سیمکارت به صورت صحیح ثبت شده باشد، میتوانند با علامت زدن دو چکباکس، از تعداد خطوطی که به نامشان در هر یک از اپراتورهای مذکور ثبتشده، مطلع شوند. اپراتور تالیا دیرترین بهروزرسانیها را روی سامانه تعبیهشده «استعلام تعداد خطوط مشترکین تلفن سیار» اعمال میکند اما آپدیت اطلاعات مربوط به مشترکین سه اپراتور دیگر روی این سامانه تقریبا بهروز است و هر زمان به این پورتال مراجعه کنید، قادر به یافتن تعداد خطوط به نامتان در اپراتورها خواهید بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد