27 - 12 - 2017
پوشش آموزشی ۵۰۰۰ سوادآموز زن طی دو سال اخیر
ایسنا- مشاور رییس سازمان نهضت سوادآموزی در امور زنان و خانواده به روند مشارکت با سایر دستگاهها و امضای تفاهمنامه با معاونت امور زنان ریاست جمهوری اشاره و اظهار کرد: در همین راستا و در دو سال گذشته دو طرح حمایت از زنان و دختران عشایر و روستایی اجرا شد و هزار آموزشدهنده، پنج هزار سوادآموز دختر و زن را تحت پوشش قرار دادند.
خدیجه رسولی در نشست هماندیشی مشاوران وزرای امور زنان و خانواده و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداریها که در سازمان نهضت سوادآموزی برگزار شد با بیان اینکه نخستین کلاسهای آموزش «اکابر» در ایران در سال ۱۳۱۵ دایر شد گفت: تنها مردان در این کلاسها شرکت میکردند اما از ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۵ فعالیتهایی در زمینه سوادآموزی انجام شد. در آن دوره از هر ۱۰۰ زن، یک زن با سواد بود اما سال ۱۳۵۵، ۵/۴۸ درصد جمعیت زیر ۵۰ سال کشور باسواد بودند. مشاور رییس سازمان نهضت سوادآموزی در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در سال ۱۳۵۵، اختلاف سطح سواد زنان و مردان در مناطق شهری ۴/۲۳ درصد و در روستاها ۹/۳۴ درصد بود. رسولی با اشاره به اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت خوبی برای سوادآموزی زنان ایجاد شد، عنوان کرد: با صدور فرمان تاریخی امامخمینی(ره) در سال ۱۳۵۸، سازمانیافتهترین و گستردهترین شکل فعالیتهای سوادآموزی شکل گرفت، به گونهای که در سال ۱۳۶۵ سطح سواد در گروه سنی کمتر از ۵۰ سال به ۵۵ درصد، در سال ۱۳۷۵ به ۸۰ درصد، در سال ۱۳۸۵ به ۸/۸۸ درصد و در سال ۹۵ به ۴/۹۳ درصد افزایش یافت.
وی به روند مشارکت با سایر دستگاهها و امضای تفاهمنامه با معاونت امور زنان ریاستجمهوری اشاره و اظهار کرد: در همین راستا و در دو سال گذشته دو طرح حمایت از زنان و دختران عشایر و روستایی اجرا شد و هزار آموزشدهنده، پنج هزار سوادآموز دختر و زن را تحت پوشش قرار دادند.
مهدیزاده معاون سازمان نهضت سوادآموزی نیز به مروری بر اهداف و عملکرد مراکز یادگیری محلی پرداخت و گفت: امسال ۳۰۰ مرکز یادگیری محلی فعال داریم و باید تلاش کنیم این مراکز نهادینه شود که میتواند بسیاری از خلأهای آموزشی را جبران کند.
وی بیان کرد: مرکز یادگیری مجموعهای است که در برخی نقاط روستایی و محلی با مشارکت مقامات محلی تشکیل و در آن نیازسنجی انجام و خدمات آموزشی ارائه میشود. این مراکز فرصتی برای کمسوادان است.
مهدیزاده ادامه داد: مادری را سراغ ندارم تا پنج کلاس هم سواد داشته باشد و اجازه ندهد فرزندانش درس بخوانند. ولی برعکس پدران تحصیلکردهای سراغ دارم که اجازه ندادهاند فرزندشان تحصیل کند. مادران مهارتهای زندگی را آسانتر به فرزندشان منتقل میکنند و باید روی آنها سرمایهگذاری کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد