7 - 02 - 2023
پولی از ستاد هدفمندی نرسیده است
نخستین وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران آرمان مشترک بخشهای تولید و صنعت کشور را صادرات میداند و در همین حال میگوید که بدون اجرای بسته سوم حمایتی صنایع نمیتوان انتظار داشت حمایت از تولیدکنندگان در هدفمندی یارانهها ادامه یابد.
مهدی غضنفریخوانساری با اشاره به اینکه در فرآیند ادغام وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی تاکنون کار اربابرجوع روی زمین نمانده، به صورت تلویحی از عملکرد صادراتی خودروسازان داخلی انتقاد کرد و گفت: ما خودرویی نمیخواهیم که جذابیتی برای مشتری ایرانی و خارجی ندارد.
وی گفت: هنوز پولی از ستاد هدفمندی یارانهها برای بازسازی بزرگ و اجرای بسته سوم حمایتی به صنایع اختصاص نیافته است.
غضنفری افزود: در مورد ادغام سه بخش متصل به هم وجود دارد؛ یک بخش تئوری و دیدگاهی است که ادغام براساس آن شکل گرفت. بخش دیگر شرح وظایف، برنامهها و مسوولیتهایی است که در رابطه با وزارتخانه جدید از سوی دولت به صورت لایحه به مجلس ارایه میشود و بخش سوم نمودار سازمانی و تعداد معاونتهاست که این بخش در اختیار دولت قرار دارد و باید بر اساس شرح وظایف شکل گیرد.
وی افزود: در مورد بخشهای دوم و سوم نگرانی ندارم. در مورد تهیه شرح وظایف قدمهای خوبی برداشته شده و مجلس هم شش ماه فرصت داده است که فکر میکنم زودتر از این موعد شرح وظایف نهایی شود. کارگروه ادغام مقدمات کار را انجام داده و مراحل تقنینی کار به پایان خود نزدیک شده است و چالشی در این زمینه وجود ندارد و مسیر سرراست است. در مورد تهیه نمودار سازمانی هم کارگروه ادغام آنرا تهیه کرده اما در نهایت نیاز به تصویب در معاونت منابع انسانی ریاستجمهوری دارد.
جلسات متعددی در این زمینه انجام شده و نمودار نهایی تصویب خواهد شد که با نمودار فعلی خیلی تفاوت ندارد اما باید بار دیگر این سوال را مطرح کرد که چه تئوریای توجیهکننده مدیریت همزمان سه بخش صنعت، معدن و تجارت است، این موضوع در رسانهها به خوبی تبیین شده اما به نظر من باز هم درباره آن باید کار شود.
۳ بسته حمایتی
غضنفری خاطرنشان کرد: ما سه بسته حمایتی مطرح کردیم که از زمان وزارت صنایع و معادن سابق به اجرا درآمد، در مورد خط اعتباری انرژی نیز حدود یکهزار میلیارد تومان تخصیص داده شد. برای بازسازی کوچک ما با محدودیت منابع روبهرو بودیم و …
…خودمان شروع کردیم و برای هر پروژه ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون اختصاص یافت. به گفته وی مهمترین کاری که در حوزه صنعت بعد از هدفمندی یارانهها باید انجام شود، بازسازی بزرگ است که در این فرآیند تجهیزات انرژیبر تغییر کرده و فرآیندها نیز عوض میشوند. ما برای بازسازی بزرگ هنوز پولی از ستاد هدفمندی یارانهها دریافت نکردهایم و همچنان منتظریم که به ما پول بدهند. غضنفری افزود: هدفمند شدن یارانهها در بسته اول حمایتی محقق نمیشود بلکه در بسته سوم محقق میشود که طی آن فرآیندهای انرژیبر حذف میشوند اما متاسفانه ما هنوز برای اجرای این بسته پولی دریافت نکردهایم. چندین بار این موضوع را در ستاد هدفمندی یارانهها مطرح کردهایم و هماکنون در نوبت هستیم و امیدواریم دو تا سه هزار میلیارد تومان به ما پول بدهند. وی افزود: خط اعتباری انرژی کاملا محقق شد. بخشی از بازسازی کوچک اجرا شد و بقیه آن در حال اجراست، بازسازی بزرگ هنوز اصلا اجرا نشده است. به گفته وی، استدلال ستاد هدفمندی یارانهها این است که میگوید این ستاد تاکنون حدود یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به صورت نقدی به صنایع اختصاص داده است اما به غیر از این پول بابت تسهیلات خرید سوختهای نفت کوره و گاز مایع نیز به صنایع کمک مستقیم شده که حجم این کمک هنوز مشخص نشده است. ما چند نفر را مامور محاسبه رقم کمک شده به صنایع از طریق تسهیلات خرید سوخت کردهایم. قطعا اگر آن رقم محاسبه شود، رقم پرداختی به صنایع بعد از هدفمندی یارانهها بیشتر خواهد شد. البته ستاد هدفمندی یارانهها اعلام کرده که اگر صنایع همچنان مطالبهای داشته باشند، مطالبه آنها پرداخت میشود.
غضنفری ادامه داد: استدلال ستاد هدفمندی یارانهها را پذیرفتهایم و قرار شد در گزارشی که به مجلس میدهیم درباره آن نظر خود را اعلام کنیم. البته باز هم ضمن تشکر از ستاد هدفمندی یارانهها صریحا اعلام میکنم که کمک به بازسازی بزرگ ضرورتی اساسی دارد ضمن اینکه اجرای پروژههای بازسازی بزرگ بخش صنعت کشور را برای فاز بعدی هدفمندی یارانهها آماده میکند، چون به هر حال هدفمندی تا پنج سال ادامه دارد و ماندگاری صنعت منوط به بازسازی بزرگ است.
وی افزود: در هر صورت اعلام کردیم که اگر ستاد هدفمندی آمادگی پرداخت پول بازسازی بزرگ را ندارد، بهتر است در حال حاضر تسهیلات از صندوق توسعه ملی به صنایع اختصاص یابد چون برای صنعتگر خیلی فرقی ندارد که منشا تسهیلات و وامدهنده کجاست؛ ستاد هدفمندی یارانهها یا صندوق توسعه ملی.
غضنفری در خصوص جدایی سازمان استاندارد از وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: به هر حال چون این موضوع مصوبه شورای عالی استانهاست من به عنوان عضوی از دولت آن مصوبه را اجرا میکنم و تسلیم نظر آن هستم اما از نظر یک کارشناس فکر میکنم اگر به ما مهلتی میدادند تا به وضوح، استقلال سازمان استاندارد را به همه نشان میدادیم، بهتر بود. من هم معتقدم که سازمان استاندارد باید مستقل باشد، مانند سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان. البته مقداری شائبه وجود داشت که سازمان استاندارد بیشتر از تولیدکنندگان حمایت میکند. شاید این موضوع باعث شد که استاندارد از وزارتخانه جدا شود اما اگر فرصت بیشتری داشتیم، نشان میدادیم که این سازمان واقعا مستقل است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد