16 - 03 - 2020
پول قبوض برق به خزانه نرود
بخش خصوصی درباره انرژیهای تجدیدپذیر پیشنهاداتی را برای درج در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ به سازمان برنامهوبودجه ارائه کرد که در پیشنهادات ارائه شده از سوی انجمن انرژیهای تجدیدپذیر تاکید شده که عوارض برق که در سال ۱۳۹۷ برابر هشت درصد تعیین شده بود، به ۱۰ درصد افزایش یافته و تا سقف ۱۸ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شود.
بر اساس ماده ۵ قانون دائمی حمایت از صنعت برق مصوب مجلس شورای اسلامی و ماده ۱۲ قانون اساسنامه ساتبا، مصوب مجلس شورای اسلامی، باید منابع لازم برای خرید برق تجدیدپذیر و برقرسانی روستایی از عوارض برق تامین شده و سالانه توسط دولت در لایحه بودجه پیشنهاد شود.
برهمین اساس به گفته مدیرعامل توانیر، تنها تقاضای صنعت برق از لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، این است که پولی را که در قبوض مشترکان تحت عنوان تعرفه برق دریافت میشود، بهطور مستقیم به صنعت برق واریز شود و این مبلغ به حساب خزانه نرود.
محمدحسن متولیزاده با اشاره به اهمیت صنعت برق در ایران، اظهار کرد: در حال حاضر این صنعت برای اجرای فعالیتهای خود نیازمند سرمایهگذاری و حمایت است که باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی، در تمام دنیا، شرکتهای تولیدکننده علاوه بر سودی که دریافت میکنند، از مشترکان مالیات هم میگیرند، اما در ایران متاسفانه به دلیل پایین بودن تعرفهها، مشکلات بسیاری در این صنعت وجود دارد.
مدیرعامل توانیر درباره پیشنهادات ارائهشده برای صنعت برق در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ گفت: تا آنجا که اطلاع دارم، سازمان برنامهوبودجه، تصمیمات خوبی را برای این صنعت گرفته است که امیدوارم تصویب شوند، اما بزرگترین خواسته ما این است که این منابع محدودی را که از مشترکان دریافت میشود، در اختیار خودمان قرار دهند.
متولیزاده به ایسنا گفت: براساس تبصره ۱۴، مبالغ دریافتی از مشترکان، به خزانه واریز میشود و ممکن است سازمان برنامهوبودجه نیز این مبلغ را برای تعهدات دیگر خود هزینه کند و همین موضوع نیز چالشهایی را بهوجود آورده است.
مدیرعامل توانیر، با تاکید بر این مساله که در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از پولی که تاکنون از مشترکان دریافت شده، به ما پرداخت نشده است، تاکید کرد: این مساله موجب تاخیر در اجرای کارها و پروژهها شده است که اگر این منابع تخصیص یابد، میتوانیم پروژهها را اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بهطور متوسط از اول سال جاری تاکنون بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان از اعتبار این بخش در اختیار خودمان نبوده است بنابراین تنها تقاضای ما این است که این مبالغ به صنعت برق اختصاص یابد.
مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر تولید برق وزارت نیرو نیز گفت: مقایسهای بین رشد مصرف انرژی الکتریکی و رشد جمعیت پس از پیروزی انقلاب نشان میدهد که رشد مصرف برق هم از لحاظ پیک مصرف و هم از لحاظ میزان انرژی الکتریکی مصرفی بیش از هشت برابر افزایش جمعیت بوده است.محمدعلی فرحناکیان افزود: طی سی سال گذشته سالیانه به طور متوسط بیش از ۵/۵ درصد رشد مصرف انرژی برق داشتهایم و روند مصرف انرژی کشور در سه تا چهار دهه گذشته افزایشی بوده است.
وی یادآور شد: همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی اوج مصرف برق کشور ما حدود سه هزار و ۶۰۰ مگاوات بوده است که این رقم در تابستان سالجاری از مرز ۵۷ هزار مگاوات نیز عبور کرد.
مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر تولید برق وزارت نیرو تصریح کرد: اگر جمعیت ما نسبت به پیش از انقلاب ۵/۲ برابر شده، اوج مصرف ما حدود هشت برابر شده و علاوه بر این رشد سرانه مصرف انرژی الکتریکی نیز تقریبا به همین نسبت اضافه شده است.
فرحناکیان تاکید کرد: بر اساس آماری که آژانس بینالمللی انرژی در سال ۲۰۱۷ منتشر کرده، کشور ما از نظر تاسیسات تولید برق رتبه ۱۴ دنیا و رتبه نخست منطقه خاورمیانه و غرب آسیا را به خود اختصاص داده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد