24 - 09 - 2019
پیام امید
جهان صنعت- رییسجمهور کشورمان امروز برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک شد؛ سفری که بعد از سختگیریهای ترامپ و اتهامات این کشور به ایران در خصوص نقش داشتن تهران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان انجام شد. هرچند در این سفر با حضور هیات مقدماتی مخالفت شد و احتمالا نیز با توجه به تحریم ظریف از جانب واشنگتن، مقامات کشورمان محدودیتهایی برای تردد دارند اما بالاخره حضور ایران در نشست مجمع عمومی با اعزام رییسجمهور قطعی شد.
هر سال رهبران و روسای جمهور کشورهای جهان در این مدت به نیویورک، مقر سازمان ملل متحد، سفر میکنند و از تریبون این سازمان استفاده میکنند تا از حقوق ملتهایشان دفاع و افکار عمومی را نسبت به تحولات کشورشان آگاه کنند. علاوه بر آن دیدارهای دوجانبه و چندجانبهای صورت میگیرد تا روسای جمهور کشورهای مختلف با یکدیگر دیدار کنند. طبق برنامهریزیهای صورت گرفته حسن روحانی در این سفر علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی، با مدیران ارشد و نخبگان رسانهای حاضر در نیویورک و جمعی از نخبگان سیاست خارجی آمریکا نیز دیدار و گفتوگو خواهد داشت. رییسجمهور با برخی رسانههای بینالمللی گفتوگوی اختصاصی خواهد داشت و همچنین در انتهای سفر کنفرانسی خبری برگزار خواهد کرد. روحانی طی سفر به مقر سازمان ملل با تعدادی از سران کشورهای حاضر در مجمع عمومی، دبیرکل سازمان ملل و احتمالا برخی روسای سازمانهای بینالمللی دیدار و گفتوگو میکند.
اما رییسجمهور دیروز در مراسم رژه نیروهای مسلح با بیان اینکه امسال در سازمان ملل متحد با شعار «ائتلاف امید» و «ابتکار صلح هرمز» که خلاصه آن «حب و امید» خواهد بود، حضور خواهیم یافت، اظهار داشت: امسال طرحی را در سازمان ملل پیش روی جهانیان قرار خواهیم داد مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با همکاری کشورهای منطقه میتواند امنیت خلیج فارس و دریای عمان را با کمک کشورهای منطقه به وجود آورد. روحانی تاکید کرد که حضور نیروهای خارجی برای امنیت نفت و انرژی خطرناک است.
این رویکرد ایران در مقابله با سیاست خصمانه آمریکاست که این روزها با توجه به برگزاری نشست مجمع عمومی تمام تلاشش را به کار برد تا ایران را در انزوای سیاسی قرار دهد. مضاف بر آن واشنگتن برای افزایش فشار اقتصادی تحریمهای جدید علیه ایران اعمال کرد تا مقامات تهران را با چالشی جدی روبهرو و آنان را وادار به اجتناب از حضور در سازمان ملل کند بهویژه آنکه سختگیریهایی با حضور هیات ایرانی در نیویورک شد و احتمالا مقامات رسمی نیز با محدودیتهایی در این سفر روبهرو باشند اما با این حال ایران حاضر شد با آمادگی کامل از موضع خود در افکارعمومی دفاع کند و در جهت یارکشی کشورها آمریکا را تسلیم خواسته خود کند. از این رو شعار ائتلاف امید و ابتکار صلح هرمز را برای حضور در سازمان ملل انتخاب کرد و طبق گفته رییس دولت از طرح امنیت خلیج فارس و دریای عمان توسط ایران رونمایی خواهد شد.
ظاهرا ایران میخواهد در این نشست به سیاستهایی که آمریکا در منطقه دنبال میکند پاسخ دهد و در اذهان عمومی جهانیان این پیام را تبیین کند که جمهوری اسلامی ایران عامل بحران در منطقه نیست بلکه ایران چندین سال است که قصد دارد از طریق مذاکره و تعامل، اختلاف نظرها را با سعودیها کاهش دهد. با این رویکرد و با توجه به اینکه ترامپ از معاهدههای بینالمللی قابل توجهی سر باز زده میتوان امیدوار بود که تا حدودی فضایی ضدآمریکایی بر نشست عمومی سازمان ملل حاکم شود. رییسجمهوری و وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست میتوانند کارشکنیها و بدعهدیهای دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا را یادآوری و برای افکار عمومی جهان روشن کنند که اقدامات او چه تاثیرات سوئی در سطح زندگی عادی مردم ایران در پی داشته و تا چه اندازه نگرانیها را در سطح منطقهای و بینالمللی افزایش داده است. همچنین میتوانند به اثرات سوء سیاستهای او بر ثبات و امنیت منطقه اشاره کنند؛ تاثیرات منفیای که حتی اروپاییها نیز به آن معترفند. آن وقت ایران میتواند در جهت کاهش تنش و درگیری در منطقه دست دوستی به سمت کشورها دراز کند و از کشورها بخواهد برای صلح و ایجاد امنیت در برابر آمریکا یکدست شوند.
البته این طرح در برابر اقدامات آمریکاست که سعی در ایجاد ائتلاف جهانی علیه ایران دارد تا بدون افزایش تنشها و ریسک درگیری نظامی، به جنگ ماجراجوییهای منطقهای ایران برود. اما ترس کشورهای عربی از ایران مانع از همکاری کشورها با واشنگتن در جهت ائتلافی جهانی علیه ایران شد. ایران ثابت کرده که میتواند در کمترین زمان ممکن بر منطقه کنترل یابد. حضور مستشاری ایران در سوریه و عراق گواهی بر این مدعاست. مضاف بر این سقوط پهپاد آمریکایی و عدم واکنش تلافیجویانه از سوی آمریکا، نشان داد که کشوری نمیتواند ایران را نادیده بگیرد و در مقابله با آن در جهت منافع شخصی خود حرکت کند.
رییسجمهور دیروز با اشاره به کارشکنیهای واشنگتن، تاکید کرد: «ما اهل منطق و مذاکره هستیم اما اهل ذلت و تسلیم نیستیم. ما مرد دفاع و ایستادگی هستیم، اما مرد تجاوز به مرزهای دیگران نیستیم همانگونه که اجازه نخواهیم داد کسی به مرزهای ما تجاوز کند.»
روحانی خاطرنشان کرد: «همانطور که در دفاع مقدس هدف اصلی دشمنان ما نابودی انقلاب بود، امروز نیز هدف آنها از تحمیل جنگ اقتصادی، تهدید جنگ نظامی و جنگ روانی و قرار دادن مردم ما در برابر فشارها و مشکلات، نابودی انقلاب است.»
رییسجمهور گفت: «اما ملت ایران همانگونه که در هشت سال دفاع مقدس، نه در برابر عفلقیان و حزب بعث که در برابر دنیا خود را ثابت کرد، امروز هم توان آن را دارد که در برابر قدرتهای مستکبر ایستادگی کند.»
روحانی با اشاره به حضور آمریکاییها و دشمنان ملت ایران در منطقه، گفت: «هر جا که دشمنان ما و آمریکاییها در منطقه حضور پیدا کردند به عنوان بازیگر «امنیتزدا»، حضور یافتند چه در افغانستان، چه عراق و چه خلیج فارس و هر جای منطقه، ناامنی را به ارمغان آوردند. اما هر جا نیروهای مسلح ایران حضور داشتند به عنوان نیروهای «امنیتزا» بودند که امنیت را برای منطقه به ارمغان آوردند.» رییسجمهور تاکید کرد: «نیروهای مسلح ما اگر در کنار مردم عراق، سوریه، فلسطین و لبنان قرار گرفتند، برای این سرزمین امنیت آوردند و توانستند تروریستهای وحشی را ریشهکن کنند و این فرق ما با آنها در منطقه است.» روحانی خاطرنشان کرد: «قدرتهای استکباری و در راس آن آمریکا همواره ناامنی، بدبختی، مشکلات و تاراج منافع کشورهای منطقه را دنبال کردند.»
رییسجمهور با بیان اینکه در این مقطع حساس و تاریخی دست رفاقت، دوستی و برادری به سوی همه همسایگان خود دراز میکنیم، گفت: «در این راستا حتی آمادهایم از خطاهای گذشته آنها در منطقه بگذریم، چرا که امروز در شرایطی هستیم که دشمنان منطقه بهویژه آمریکا، استکبار و صهیونیسم به دنبال سوءاستفاده از شکاف، فاصله و اختلاف بین کشورهای منطقه هستند.»
روحانی خاطرنشان کرد: «منطق ما، منطق خلیج فارسی است که امنیت آن از درون باشد، لذا امنیت خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، درونزاست و حضور نیروهای خارجی در این منطقه میتواند مشکلآفرین باشد.»
رییسجمهور با بیان اینکه امسال در سازمان ملل متحد با شعار «ائتلاف امید» و «ابتکار صلح هرمز» که خلاصه آن «حب و امید» خواهد بود، حضور خواهیم یافت، اظهار داشت: «امسال طرحی را در سازمان ملل پیش روی جهانیان قرار خواهیم داد مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با همکاری کشورهای منطقه میتواند امنیت خلیج فارس و دریای عمان را با کمک کشورهای منطقه به وجود آورد.» روحانی گفت: «به جهانیان اعلام میکنیم که حضور نیروهای بیگانه برای آبراههای جهانی، امنیت کشتیرانی و نفت و انرژی، مشکلزاست اما مسیر جمهوری اسلامی ایران مسیر اتحاد، وحدت و هماهنگی با کشورهای منطقه است. رییسجمهور تصریح کرد: «آنهایی که میخواهند حوادث منطقه را به جمهوری اسلامی ایران نسبت دهند، همانند همه دروغهای افشاشدهشان نیز افشا خواهد شد و بیگانگان اگر راست میگویند و حقیقتا به دنبال صلح و امنیت هستند، این مقدار سلاح خطرناک به منطقه ارسال و منطقه ما را به مسابقه و انبار تسلیحاتی تبدیل نکنند و اگر به راستی به دنبال امنیت منطقه هستند از این منطقه فاصله بگیرند چرا که حضور آنها همواره برای منطقه سختی و بلا بوده است.» روحانی خطاب به بیگانگان تاکید کرد: «هر مقدار از منطقه و ملتهای این منطقه فاصله بگیرید به همان اندازه امنیت بیشتری را شاهد خواهیم بود.»
اما محمدجواد ظریف نیز در حساب توئیتر خود نوشت: ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ ( ۳۱ شهریور ۱۳۶۰) به دلیل اینکه صدام – با پشتیبانی قدرتهای جهانی – به ایران حمله کرد یک روز تاریک برای ایرانیان است. منطقه ما از آن زمان به بعد دچار آشفتگی شده است. وی افزود: میخواهیم ۹/۲۲ را تبدیل به یک روز صلح و نه جنگ کنیم.
وی با اشاره به سخنرانی رییسجمهور در مراسم رژه نیروهای مسلح ادامه داد: امروز حسن روحانی از ائتلاف امید رونمایی کرد: ابتکار برای هرمز.
اما رییس مجلس نیز در سخنانی آمریکا و رژیم صهیونیستی را عامل تنشهای اخیر منطقه دانست و گفت: ملتهای منطقه بیدار هستند و رفتار مزورانه آنان را به خوبی درک میکنند. آنان میدانند که آمریکا هیچ گاه بر سر پیمانهای خود وفادار نبوده و امروز رییسجمهور این کشور این مساله را به عیان به نمایش گذاشته است. رییسجمهور آمریکا به صراحت از معامله قرن صحبت میکند تا رژیم غاصب صهیونیستی را بر همه مقدرات و مصالح ملتهای منطقه مسلط کند. به اعتقاد لاریجانی پیمان تامین امنیت تنگه هرمز وسیله چپاول جدید توسط آمریکاییهاست. رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امنیت تنگه هرمز با امنیت سایر آبراههای جهان یک جا معنا پیدا میکند. نیروهای مسلح ایران اجازه بازی با خلیج فارس برای ماجراجویی را نمیدهند. از نظر ایران این کار شروع عملیاتی در جهت از بین بردن امنیت منطقه تلقی میشود. نیروهای مسلح زبده ایران که در دفاع مقدس اعلام کردند هزار بار مرگ با عزت را بر زندگی ذلتبار ترجیح میدهند، در قلب مردم قرار دارند.با توجه به سخنان صلحجوی رییس دولت ایران انتظار میرود امسال مجمع عمومی متفاوتتر از هرسال برگزار شود؛ متفاوت برای ایران. شرایط اقتصادی کشور، وجود تحریمهای سخت، معاهده نیمبند برجام و نبود گوش شنوا در میان اعضای کاخ سفید وضعیت خطیری برای کشور رقم زده است. مضاف برآن اتهامات گاه و بیگاه آمریکا به ایران است که حملهها و خرابکاریهای منطقه را متوجه ایران میکند. اکنون نشست سازمان ملل فرصتی است برای بازگویی مشکلات ایران، بدعهدی آمریکا و تلاش برای یارکشی در برابر واشنگتن. واقعیت آن است که ایران امروز یکی از کشورهای مهم در سطح منطقهای و بینالمللی است که قدرت منطقهای آن با وجود تمامی خصومتهای کشورهای متخاصم بر هیچ کس پوشیده نیست. لذا در برههای که آمریکا با بدعهدیهای آشکار و سیاستهای متناقض مردم کشورها را تحت فشار قرار میدهد لازم است که ایران دست دوستی به سمت کشورهای منطقه دراز کند تا با حمایت کشورهای اروپایی آمریکا را تسلیم خواستههای خود کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد