28 - 01 - 2023
پیام ریزش بورس به سیاستگذار
در حالی فعالان بازار سهام انتظار داشتند در این هفته ابرکانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی پس از ۲۸ ماه مجددا فتح شود، نخستین هفته بهمنماه برای سهامداران با هراس از بازگشت اقتصاد دستوری سپری شد تا شاخص کل بورس تهران پس از دو هفته صعود متوالی، با افت ۵۷/۴ درصدی به سطح یک میلیون و ۶۱۱ هزار واحد بازگشت. این بیشترین افت هفتگی دماسنج اصلی تالار شیشهای در ۱۳ هفته اخیر به شمار میرود.
به گزارش فردای اقتصاد نماگر هموزن نیز در شرایطی مشابه ۶/۲ درصد کاهش ارتفاع داد. در شرایط تورمی بازارها، افت نماگرهای بورسی به سیاستگذار هشدار میدهد که به واسطه تصمیمات مجلس و دولت در جهت اقتصاد دستوری آن هم در فضایی که امید چندانی به احیای برجام وجود ندارد، چشمانداز سرمایهگذاری در حال از بین رفتن است.
انتظارات تورمی بالا را میتوان یکی از مهمترین عواملی دانست که به سبب آن صاحبان پول را به تکاپو برای یافتن مامنی برای در امان ماندن از گزند تورم واداشته است؛ شرایطی که سبب شد تا در بازارهای سفتهبازی شامل بازار ارز، طلا، خودرو و مسکن هر روز بر قیمتها افزوده شود اما بورس که یکی از اصلیترین بازارهای مولد در اقتصاد دنیا به شمار میآید، جاماندگی جدی از رقبایش داشته باشد. همانطور که در گزارش «پیشبینی بازارها از آینده رشد و تورم» نیز مفصلا مورد بررسی قرار گرفت، رشد بازارهای سفتهبازی متناسب با رشد تورم و انتظارات تورمی است اما رشد بازارهای مولدی همچون بورس متناسب با مجموع تورم و اضافه رشد است و به همین دلیل در بلندمدت که همزمان رشد و تورم وجود داشت شاهد سبقت بورس از بازارهای سفتهبازی بودیم. از این رو پیش افتادن بازارهای سفتهبازی از بورس این سیگنال را مخابره میکند که بنا بر پیشبینی سرمایهگذاران، «رشد منفی» در راه است. حالا در چنین فضایی، تصمیمات ضد و نقیضی که از آن بوی بازگشت اقتصاد دستوری به مشام میرسد، شرایط را برای خروج سرمایه از بازارهای مولد به سمت سفتهبازی آسانتر میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد