12 - 01 - 2025
پیشتازی اهرمیها در روزهای خوش
«جهانصنعت»- صندوقهای مختلف در دوره بررسی شده 11 الی 18دی ماه، عملکرد متنوعی از خود نشان دادند که تحت تاثیر شرایط بازار، نوع سرمایهگذاری و ویژگیهای ساختاری هر نوع صندوق قرار داشت. در این بازه، صندوقهای طلا تحت تاثیر کاهش قیمت طلا و نوسانات نرخ ارز با افت کلی روبهرو شدند. تمامی صندوقهای این گروه بازدهی منفی ثبت کردند و خروج سرمایه از آنها نشاندهنده کاهش اعتماد سرمایهگذاران در این بخش بود. بیشترین افت دارایی در صندوق طلای لوتوس (طلا) با 70/0همت کاهش دیده شد، در حالی که طلای زاگرس (جواهر) کمترین افت بازدهی را با 6/0-درصد ثبت کرد. این روند نزولی نشاندهنده آسیبپذیری صندوقهای طلا در برابر نوسانات بازارهای جهانی و داخلی بود.
از سوی دیگر، صندوقهای اهرمی در همین بازه زمانی بهترین عملکرد را از خود نشان دادند. بازدهیهای دورقمی در این گروه نمایانگر جذابیت بالا برای سرمایهگذاران در بازارهای صعودی بود. صندوق اهرمی آگاه (شتاب) و اهرمی فارابی (جهش) هر دو با بازدهی 9/12درصد در صدر قرار گرفتند. در همین حال، صندوق اهرمی کاریزما (اهرم) با افزایش 13/2همت دارایی، بیشترین رشد سرمایه را تجربه کرد. این نتایج نشان میدهد که سرمایهگذاران تمایل زیادی به ورود به این صندوقها در دورههای صعودی بازار داشتند.
صندوقهای درآمد ثابت به طور سنتی بازدهی کمتری نسبت به سایر انواع صندوقها دارند اما در این بازه زمانی نیز عملکرد باثبات و محدودی را نشان دادند. درآمد ثابت کیان با بازدهی یک درصد و درآمد ثابت کاریزما (کارا) با افزایش 66/0همت دارایی بهترین عملکرد را داشتند. با این حال، صندوق لوتوس پارسیان (اعتماد) تنها صندوق این گروه بود که بازدهی منفی 6/0- درصد ثبت کرد و با کاهش دارایی مواجه شد. این نتایج تایید میکند که این صندوقها همچنان گزینهای محبوب برای سرمایهگذاران کمریسک هستند.
در بخش صندوقهای بخشی، تمرکز بر صنایع مختلف مانند دارویی، سیمانی، پتروشیمی و فلزات منجر به بازدهیهای مثبت در بازه 2/5درصد تا 8/11درصد شد. بخشی دارویی کیان (فارما کیان) با بازدهی 8/11درصد بهترین عملکرد را داشت، در حالی که بخشی کاریزما (اهرم) با افزایش 13/2همت دارایی، بیشترین جذب سرمایه را ثبت کرد. این صندوقها تحت تاثیر مثبت روند صعودی برخی صنایع کلیدی اقتصاد قرار داشتند.
در نهایت، صندوقهای شاخصی و سهامی نیز عملکردی مثبت داشتند و از رشد شاخصهای سهام بهرهمند شدند. شاخصی کیان (هموزن) با بازدهی 3/8درصد و سهامی آگاه (آگاس) با بازدهی 2/7درصد در این گروه بهترین بودند. از نظر تغییرات دارایی، سهامی مفید (اطلس) با افزایش 34/0همت بیشترین رشد سرمایه را نشان داد. این دسته از صندوقها تحت تاثیر مستقیم بازار سهام قرار دارند و رشد کلی شاخصها به تقویت عملکرد آنها کمک کرد.
به طور کلی، صندوقهای اهرمی به دلیل بازدهیهای بالا و جذب سرمایه گسترده بهترین عملکرد را در این بازه زمانی داشتند. صندوقهای بخشی نیز با عملکرد قوی در برخی صنایع خاص، جایگاه دوم را از آن خود کردند. در مقابل، صندوقهای طلا ضعیفترین عملکرد را به دلیل تاثیرپذیری از نوسانات نرخ ارز و کاهش قیمت جهانی طلا ثبت کردند. صندوقهای درآمد ثابت و شاخصی/ سهامی نیز بازدهی مناسبی داشتند اما به دلیل ماهیت کمریسک یا وابستگی مستقیم به بازار سهام، جذابیت کمتری نسبت به صندوقهای اهرمی داشتند.
بررسی عملکرد صندوقهای طلا
در دوره یک هفتهای منتهی به 18دی 1403، عملکرد صندوقهای طلا روندی منفی و قابل توجه را نشان داد. این دسته که به طور مستقیم به نوسانات NAV طلا و نرخ ارز وابسته است، در این بازه زمانی بازدهی منفی در تمام صندوقها ثبت کرد.
طلای زاگرس (جواهر)
این صندوق با کاهش NAV ابطال از 20182تومان به 20053تومان مواجه شد که معادل بازدهی منفی 6/0درصد است. کاهش دارایی این صندوق نیز به اندازه 06/0همت بود. با اینکه کاهش بازدهی نسبت به سایر صندوقها کمتر بود اما این افت نشاندهنده آسیبپذیری این صندوق در برابر روند نزولی بازار طلاست.
طلای کاردان (گنج)
کاهش NAV از 46024تومان به 45680تومان موجب ثبت بازدهی 7/0-درصد برای این صندوق شد. تغییرات دارایی نیز 03/0-همت بود که نشاندهنده میزان کم خروج سرمایه در این صندوق است. این روند نسبت به صندوقهای دیگر متعادلتر است اما همچنان نشان از شرایط نامطلوب دارد.
طلای عیار مفید (عیار)
این صندوق با کاهش NAV ابطال از 145260تومان به 144114تومان، بازدهی 8/0درصد را ثبت کرد و با افت دارایی به میزان 37/0همت، در میان صندوقهای طلا بیشترین کاهش در ارزش دارایی را تجربه کرد. کاهش دارایی نشاندهنده فشار فروش بیشتر در این صندوق یا افت بیشتر ارزش داراییهای پایه آن است.
طلای لوتوس (طلا)
صندوق طلای لوتوس با کاهش NAV ابطال از 383484تومان به 380451تومان، بازدهی 8/0-درصد را ثبت کرد و در عین حال، 70/0همت از دارایی خود را از دست داد. این میزان افت دارایی، بیشترین میزان کاهش در بین تمامی صندوقهای طلا بود و نشاندهنده خروج سرمایه بزرگ یا کاهش شدید ارزش داراییهای پایه است.
طلای کاریزما (کهربا)
این صندوق با کاهش NAV ابطال از 51365تومان به 50948تومان بازدهی 8/0-درصد را ثبت کرد و داراییهای آن نیز به میزان 21/0همت کاهش یافت. این کاهش نشاندهنده آسیب قابل توجه این صندوق از روند نزولی NAV طلاست.
طلای آگاه (مثقال)
این صندوق با کاهش NAV ابطال از 42519تومان به 42154تومان و ثبت بازدهی 9/0-درصد عملکرد ضعیفتری نسبت به سایر صندوقها داشت. افت دارایی 24/0همت نیز نشاندهنده خروج بیشتر سرمایه نسبت به برخی دیگر از صندوقهاست.
بررسی صندوقهای اهرمی
در دوره یکهفتهای منتهی به 18دی 1403، صندوقهای اهرمی که به دلیل ذات پرریسک خود از بازدهیهای بالاتری برخوردار هستند، عملکردی چشمگیر و قابل توجه داشتند. این صندوقها عمدتا با بازدهیهای دورقمی، رشد خوبی در NAV ابطال ثبت کردند و در مواردی نیز شاهد افزایش قابل توجه دارایی بودند. این نوع صندوقها به دلیل ساختار خود تاثیرپذیری شدیدی از روند بازار داشته و معمولا در بازارهای صعودی، جذابیت بیشتری برای سرمایهگذاران دارند.
تحلیل صندوقهای اهرمی
اهرمی آگاه (شتاب): این صندوق با افزایش NAV ابطال از 14007تومان به 15820تومان، بازدهی 9/12درصد را ثبت کرد. در کنار رشد NAV، دارایی صندوق نیز 45/0همت افزایش یافت. عملکرد شتاب یکی از برترینها در این دسته بود که نشاندهنده جذابیت آن در بین سرمایهگذاران است. این رشد بازدهی به وضوح تاثیرپذیری بالای آن از روند صعودی بازار را نشان میدهد.
اهرمی فارابی (جهش): صندوق جهش نیز مانند شتاب، بازدهی 9/12درصد را ثبت کرد. NAV ابطال آن از 12486تومان به 14095تومان افزایش یافت. در همین حال، دارایی آن نیز 67/0همت رشد کرد که نسبت به شتاب تغییر بیشتری نشان میدهد. رشد دارایی نشاندهنده استقبال بالای سرمایهگذاران از این صندوق بوده است.
اهرمی فیروزه (موج): موج با ثبت بازدهی 8/12درصد، عملکردی نزدیک به دو صندوق قبلی داشت. NAV ابطال آن از 22618تومان به 25503تومان افزایش یافت و دارایی آن نیز 21/1همت رشد کرد. این افزایش دارایی قابل توجه، نشاندهنده ورود سرمایهگذاران جدید یا افزایش سرمایهگذاری توسط سرمایهگذاران قبلی است.
اهرمی اقتصاد بیدار (بیدار): این صندوق با رشدNAV از 14531تومان به 16190تومان و بازدهی 4/11درصد عملکرد خوبی داشت. دارایی آن نیز 30/0همت افزایش یافت. هرچند بازدهی این صندوق کمی کمتر از سایر صندوقهای اهرمی بود اما همچنان در سطح بالایی قرار داشت و تغییرات دارایی نشاندهنده ثبات در جذب سرمایه است.
اهرمی کاریزما (اهرم): اهرم با افزایش NAV از 26607تومان به 29517تومان و بازدهی 9/10درصد، عملکرد مطلوبی داشت. دارایی آن نیز به میزان 13/2همت افزایش یافت که بالاترین میزان افزایش دارایی در این دسته بود. این رشد چشمگیر دارایی میتواند نشاندهنده استقبال قابل توجه سرمایهگذاران از این صندوق باشد.
اهرمی ترنج (نارنج اهرم): این صندوق با افزایش NAV از 14957تومان به 16572تومان، بازدهی 8/10درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی آن نیز 08/0همت بود که نسبت به سایر صندوقهای اهرمی کمتر است. این موضوع ممکن است نشاندهنده جذابیت کمتر این صندوق نسبت به رقبا در این هفته باشد.
اهرمی مفید (توان): توان با رشد NAV از 25528تومان به 27883تومان، بازدهی 2/9درصد را ثبت کرد. دارایی آن نیز 62/0همت افزایش یافت. هرچند بازدهی این صندوق نسبت به سایر صندوقهای اهرمی پایینتر بود اما همچنان عملکرد مثبتی داشت و افزایش دارایی آن نشاندهنده توجه سرمایهگذاران است.
بررسی صندوقهای درآمد ثابت
در دوره یکهفتهای منتهی به 18دی 1403، صندوقهای درآمد ثابت با توجه به ماهیت کمریسک و قابلپیشبینی خود، بازدهی بسیار محدودی ثبت کردند. این صندوقها به دلیل ارتباط کم با نوسانات بازار سهام و وابستگی بیشتر به نرخ سود سپردهها و اوراق بدهی، معمولا تغییرات شدیدی را تجربه نمیکنند. در این هفته، اکثر صندوقهای این دسته بازدهی اندک مثبت ثبت کردند، هرچند برخی از آنها کاهش جزئی دارایی داشتند. در ادامه، روند هر یک از این صندوقها مورد بررسی قرار میگیرد.
درآمد ثابت کیان
این صندوق بهترین بازدهی را بین درآمد ثابتها ثبت کرد. NAV آماری آن از 52/7 به 99/7 افزایش یافت که بازدهی 0/1درصد را نشان میدهد. تغییرات دارایی صندوق نیز مثبت بوده و 47/0همت افزایش یافته است. این عملکرد بیانگر ثبات و جذابیت این صندوق در بین سرمایهگذاران است. به دلیل پایدار بودن بازدهی و افزایش دارایی، به نظر میرسد سرمایهگذاران همچنان اطمینان بالایی به این صندوق دارند.
درآمد ثابت فیروزه (فیروزا)
این صندوق با رشد NAV از 31/13 به 39/13 بازدهی 9/0درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی آن 07/0همت افزایش یافت که نشاندهنده رشد محدود اما مثبت در جذب سرمایه است. فیروزا در بین صندوقهای درآمد ثابت عملکردی پایدار و متناسب با انتظارها داشت.
درآمد ثابت لبخند (فارابی)
NAV این صندوق از 75/8 به 97/8 افزایش یافت و بازدهی آن 9/0درصد بود. تغییرات دارایی نیز مثبت و معادل 21/0همت بود. این رشد دارایی نشاندهنده استقبال خوبی از این صندوق بود، هرچند بازدهی آن در حد متوسط باقی ماند.
درآمد ثابت ترنج (افران)
افران با افزایش NAV از 24/19 به 49/19، بازدهی 9/0درصد را ثبت کرد. دارایی این صندوق نیز 24/0همت رشد کرد. این عملکرد حاکی از جذابیت نسبی این صندوق برای سرمایهگذاران درآمد ثابت است.
درآمد ثابت آگاه (یاقوت)
این صندوق با رشد NAV از 73/13 به 06/14، بازدهی 8/0درصد را ثبت کرد. تغییرات دارایی 33/0همت نیز نشاندهنده جذب سرمایهگذاران جدید بود. عملکرد یاقوت نشاندهنده ثبات بالای این صندوق در ارائه بازدهی مناسب و رشد داراییها است.
درآمد ثابت کیمیا (اونیکس)
NAV این صندوق از 86/10 به 94/10 افزایش یافت و بازدهی 8/0درصد را ثبت کرد. تغییرات دارایی آن 09/0همت افزایش یافت که نشاندهنده استقبال متعادل سرمایهگذاران بود. این صندوق با وجود بازدهی متوسط، از تغییرات دارایی مثبت برخوردار بود.
درآمد ثابت لوتوس پارسیان (اعتماد)
این صندوق برخلاف سایر صندوقهای درآمد ثابت، عملکردی منفی ثبت کرد. NAV آن از 76/11 به 64/11 کاهش یافت و بازدهی 6/0-درصد ثبت شد. دارایی آن نیز 12/0همت کاهش یافت. این عملکرد منفی احتمالا ناشی از خروج سرمایه یا تاثیر منفی بازار بر داراییهای پایه آن بوده است.
درآمد ثابت اقتصاد بیدار (سپر)
این صندوق با افزایش NAV از 06/17 به 28/17، بازدهی 6/0درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی نیز 22/0همت افزایش یافت. این عملکرد نشان میدهد که صندوق سپر با وجود بازدهی اندک، توانسته سرمایهگذاران را جذب کند.
درآمد ثابت مفید (آوند)
NAV این صندوق از 60/13 به 88/13 افزایش یافت و بازدهی 4/0درصد ثبت شد. دارایی آن نیز 28/0همت رشد کرد. این صندوق با وجود بازدهی پایینتر نسبت به سایر صندوقها، همچنان در جذب سرمایهگذاران موفق بوده است.
درآمد ثابت کاریزما (کارا)
این صندوق با افزایش NAV از 53/13 به 20/14 بازدهی 3/0درصد را ثبت کرد اما تغییرات دارایی آن 66/0همت افزایش یافت که بیشترین رشد دارایی در این دسته بود. عملکرد مثبت کارا نشاندهنده استقبال سرمایهگذاران، حتی با وجود بازدهی پایین، از این صندوق است.
بررسی صندوقهای بخشی
صندوقهای بخشی به دلیل تمرکز روی صنایع یا گروههای خاص، ارتباط تنگاتنگی با عملکرد آن بخشهای اقتصادی دارند. در دوره یک هفتهای منتهی به 18دی 1403، عملکرد این صندوقها به طور کلی مثبت بود اما بازدهی و تغییرات داراییها با توجه به نوع بخش مورد سرمایهگذاری تفاوتهای قابل توجهی داشت.
بخشی دارویی کیان (فارما کیان)
این صندوق با افزایش NAV از 10166تومان به 11364تومان بازدهی 8/11درصد را ثبت کرد. دارایی آن نیز 31/0همت رشد کرد. فارما کیان در این هفته بهترین عملکرد را در بین صندوقهای بخشی داشت که نشاندهنده رشد مثبت صنعت دارویی در این بازه است.
بخشی کاریزما (اهرم)
این صندوق که یکی از برترین صندوقهای بخشی است، NAV آماری خود را از 26607تومان به 29517تومان افزایش داد و بازدهی 9/10درصد ثبت کرد. دارایی آن نیز 13/2همت افزایش یافت که بالاترین رشد دارایی در بین تمام صندوقهای بخشی است. این افزایش قابل توجه دارایی نشاندهنده ورود سرمایهگذاران جدید و استقبال گسترده از این صندوق است.
بخشی سیمانی ثروت پویا (سمان)
NAV این صندوق از 16496تومان به 18211تومان افزایش یافت که بازدهی 4/10درصد را نشان میدهد. تغییرات دارایی آن نیز 19/0همت مثبت بود. این بازدهی نشاندهنده رشد مثبت در صنعت سیمان و استقبال سرمایهگذاران از این بخش است.
بخشی پتروشیمی خلیجفارس (پتروفارس)
پتروفارس با افزایش NAV از 13047تومان به 14070تومان بازدهی 8/7درصد را ثبت کرد. دارایی آن نیز 09/0همت رشد کرد. عملکرد مثبت این صندوق نشاندهنده رشد تدریجی صنعت پتروشیمی در این بازه زمانی است.
بخشی فلزات کاریزما (متال)
این صندوق نیز بازدهی 8/7درصد را ثبت کرد وNAV آماری آن از 13726تومان به 14793تومان افزایش یافت. دارایی صندوق نیز 08/0همت رشد کرد. این رشد نشاندهنده بهبود نسبی در بخش فلزات و استقبال سرمایهگذاران از این صنعت است.
بخشی فلزات فیروزه (رسانا)
رسانا با رشد NAV از 12687تومان به 13413تومان، بازدهی 7/5درصد را ثبت کرد. تغییرات دارایی آن 03/0همت بود. این عملکرد هرچند مثبت نسبت به سایر صندوقهای بخشی محدودتر بود و نشاندهنده استقبال کمتر سرمایهگذاران از این صندوق است.
بخشی فلزات کیمیا (آذرین)
این صندوق با افزایش NAV از 14351تومان به 15155تومان، بازدهی 6/5درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی 11/0همت بود. هرچند بازدهی این صندوق کمتر از سایرین بوده اما همچنان رشد مثبتی داشته و مورد توجه سرمایهگذاران بوده است.
بخشی فلزات مفید (استیل)
استیل با رشد NAV از 13938تومان به 14700تومان، بازدهی 5/5درصد را به ثبت رساند. تغییرات دارایی آن نیز 05/0همت بود. این صندوق عملکردی مشابه با سایر صندوقهای فلزات داشت و بازدهی متوسطی در این دسته ثبت کرد.
بخشی پتروشیمی داریوش (پتروداریوش)
این صندوق NAV خود را از 13768تومان به 14505تومان افزایش داد و بازدهی 4/5درصد ثبت کرد. دارایی آن نیز 09/0همت رشد کرد. عملکرد مثبت این صندوق نشاندهنده تاثیرات مطلوب بازار پتروشیمی بر این صندوق است.
بررسی صندوقهای شاخصی
و سهامی
در هفته منتهی به 18دی 1403، صندوقهای شاخصی و سهامی که به دلیل ماهیت ریسکپذیری بالاتر، همواره تحت تاثیر مستقیم بازار سهام قرار دارند، بازدهیهای متنوعی را ثبت کردند. این صندوقها به طور کلی در این بازه عملکرد مثبتی داشتند و تغییرات دارایی نیز در بیشتر موارد افزایشی بود. شاخصهای عمومی بازار سهام در این هفته روند صعودی داشتند و همین موضوع بر عملکرد این دسته از صندوقها تاثیر گذاشت.
بررسی جزئی صندوقهای شاخصی
شاخصی کیان (هموزن)
این صندوق با افزایش NAV از 19392تومان به 21010تومان، بازدهی 3/8درصد را ثبت کرد. تغییرات دارایی آن 42/0همت بود که نشاندهنده استقبال خوب سرمایهگذاران است. رشد شاخص هموزن بازار سهام به طور مستقیم روی این صندوق تاثیر مثبت گذاشت.
شاخصی کاردان
کاردان با رشد NAV از 118445تومان به 127604تومان، بازدهی 7/7درصد را به ثبت رساند. تغییرات دارایی آن نیز 06/0همت بود. این عملکرد مثبت نشاندهنده حرکت صعودی بازار و تاثیرپذیری این صندوق از آن است.
شاخصی سهم آشنا (وبازار)
این صندوق بازدهی 3/6درصد را ثبت کرد و NAV آماری آن از 22007تومان به 23396تومان افزایش یافت. تغییرات دارایی بسیار محدود و 01/0همت بود. به نظر میرسد این صندوق با وجود بازدهی مثبت نتوانسته سرمایهگذاران زیادی جذب کند.
شاخصی مفید (آرام)
NAV این صندوق از 19539تومان به 20711تومان افزایش یافت و بازدهی 0/6درصد را ثبت کرد. تغییرات دارایی آن 07/0همت بود. این عملکرد نشاندهنده تاثیر مثبت رشد بازار سهام بر این صندوق است.
شاخصی فیروزه
این صندوق با رشد NAV از 37790تومان به 39750تومان، بازدهی 2/5درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی آن نیز 04/0همت بود. این صندوق نسبت به سایر صندوقهای شاخصی بازدهی کمتری داشت.
بررسی جزئی صندوقهای سهامی
سهامی آگاه (آگاس)
این صندوق با افزایش NAV از 177523تومان به 190330تومان، بازدهی 2/7درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی نیز 26/0همت افزایش یافت. این عملکرد مثبت نشاندهنده تاثیر مستقیم رشد بازار سهام بر این صندوق است.
سهامی اقتصاد بیدار (ارزش)
NAV آماری این صندوق از 23401تومان به 25043تومان افزایش یافت که بازدهی 0/7درصد را نشان میدهد. تغییرات دارایی نیز 10/0همت بود. این صندوق با بازدهی پایدار و رشد اندک دارایی عملکرد قابل قبولی داشت.
سهامی ملت (افق ملت)
این صندوق با رشد NAV از 288409تومان به 307026تومان بازدهی 5/6درصد را ثبت کرد. تغییرات دارایی 12/0همت بود که نسبت به سایر صندوقهای سهامی کمتر است.
سهامی آرمان اقتصاد (آساس)
NAV این صندوق از 47891تومان به 50924تومان افزایش یافت و بازدهی 3/6درصد ثبت شد. تغییرات دارایی آن نیز محدود و 05/0همت بود.
سهامی آرمان آتی (آتیمس)
آتیمس با افزایش NAV از 400170تومان به 425041تومان، بازدهی 2/6درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی نیز 06/0همت بود. این صندوق عملکرد متوسطی داشت.
سهامی مفید (اطلس)
اطلس با رشد NAV از 57793تومان به 61349تومان بازدهی 2/6درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی آن 34/0همت بود که نشاندهنده استقبال نسبی سرمایهگذاران از این صندوق است.
سهامی کاریزما (کاریس)
این صندوق با افزایش NAV از 30442تومان به 32279تومان، بازدهی 0/6درصد را ثبت کرد. تغییرات دارایی آن بسیار محدود و 05/0همت بود.
سهامی لوتوس (ثروتم)
ثروتم با افزایش NAV از 191493تومان به 202892تومان بازدهی 0/6درصد را ثبت کرد. تغییرات دارایی نیز 12/0همت بود که نشاندهنده جذب سرمایهگذاران جدید است.
سهامی امید (بذر)
این صندوق با رشد NAV از 210836تومان به 222231تومان، بازدهی 4/5درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی 06/0همت بود. این صندوق عملکردی باثبات و متناسب با سایر صندوقهای سهامی داشت.
سهامی مدبران (سرو)
سرو با افزایش NAV از 16766تومان به 17485تومان، بازدهی 3/4درصد ثبت کرد. تغییرات دارایی نیز 25/0همت بود که نشاندهنده استقبال نسبی از این صندوق است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد