6 - 12 - 2022
پیشنهاد جدید ایران در راه است
گروه ایران- مساله هستهای یکی از مسایل اصلی در دولت یازدهم خواهد بود و به نظر میرسد مقامات رژیم صهیونیستی سعی دارند در شرایطی که این دولت هنوز بهطور رسمی آغاز به کار نکرده است، مساله فوق را از سایه تحولات منطقهای خارج کرده و به شکل یک بحران درآورند.
براساس گزارشی از سایت عصر ایران، خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از یک مقام مسوول اسراییلی خبر داده است که ایران تلاش میکند پیشنهاد جدیدی را در مذاکرات آینده با گروه ۱+۵ ارایه کند.
این مقام اسراییلی که خواست نامش منتشر نشود، افزود: تهران پیشنهاد خواهد کرد بهطور موقت غنیسازی اورانیوم را متوقف کند یا اینکه بخشی از اورانیوم غنیشده ۲۰ درصدی را تبدیل به سوخت کند و در مقابل بخشی از تحریمها رفع شوند.
وی افزود: این انعطاف ایران بیمعنی و این اقدام مثال دیگری برای سیاست ایران است که به دنبال فریب جامعه بینالمللی است. اسراییل با این پیشنهاد ایران کاملا مخالفت خواهد کرد. اسراییل همه پیشنهادهایی را که شامل توقف کامل غنیسازی اورانیوم، تبدیل همه اورانیوم غنیشده به سوخت، تعطیلی سایت غنیسازی فردو و تعطیلی فعالیت سایت پلوتونیوم نباشد رد میکند.
پیش از این نیز سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه دو مرتبه گفته بود که مقامات ایرانی قبل از انتخابات ریاست جمهوری گذشته از آمادگی خود برای بررسی گزینه توقف موقت غنیسازی ۲۰ درصدی سخن گفتهاند.
اما گانتز، رییس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته بار دیگر مدعی شد ایران به دنبال رسیدن به توان ساخت بمب اتم است.
وی که در نشست مجمع صنعتگران اسراییلی در تلآویو صحبت میکرد، گفت: اکنون نشانههای وقوع جنگ تغییر کرده و «دشمن همیشه مرئی نیست». وی همچنین گفت که ایران هنوز هم در حال توسعه توان اتمی خود است.
نتانیاهو، نخستوزیر جنگطلب و افراطی اسراییل هم در یک مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی «CBS» آمریکا با تکرار اتهامات همیشگی رژیم تلآویو علیه فعالیتهای هستهای ایران، در توصیف رییسجمهور منتخب مردم ایران از الفاظ توهینآمیز استفاده کرد.
نتانیاهو با ادعای اینکه ایران جامعه جهانی را فریب میدهد، گفت که حکومت ایران باید غنیسازی را بهطور کامل متوقف، ذخایر اورانیوم غنیشده خود را به خارج از ایران منتقل کند و سایت هستهای فردو را نیز تعطیل کند.
نخستوزیر راستگرای اسراییل گفت که ایران تنها ۶۰ کیلوگرم با ذخایر اورانیوم کافی برای ساخت بمب هستهای فاصله دارد و هماکنون ۱۹۰ کیلو اورانیوم ۲۰ درصد غنیشده دارد؛ درحالی که هفت ماه پیش تنها ۱۱۰ کیلو اورانیوم ۲۰ درصد
غنیشده داشت.
نتانیاهو در ادامه در توجیه اینکه چرا اسراییل بیش از آمریکا نسبت به برنامه هستهای ایران حساس است، گفت که اسراییل در نزدیکی ایران است و از این جهت نسبت به تهدیدات ناشی از برنامه هستهای ایران آسیبپذیرتر است.
وی در ادامه بار دیگر خواستار ترسیم خط قرمزی مشخص برای ایران به منظور اقدام نظامی در صورت عدم توقف برنامههای هستهای این کشور شد و افزود: بدون ترسیم چشمانداز اقدام نظامی علیه ایران، برنامههای هستهای این کشور بدون تغییر ادامه
خواهد یافت.
در همین رابطه درحالی که روزنامه صهیونیستی «معاریو» به نقل از یک مقام بلندپایه دیپلماتیک این رژیم نوشته است که گزینه حمله به تاسیسات هستهای ایران دیگر در دستور کار نیست و دستگاه نظامی اسراییل تاکنون هیچ طرح عملی برای حمله به تاسیسات هستهای و جلوگیری از پیشرفته برنامه هستهای ایران ارایه نکرده است. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد که ممکن است اسراییل بهتنهایی وارد عمل شده و به تاسیسات هستهای ایران حمله کند. وی همچنین گفت که ایران به خط قرمز نزدیک شده و ممکن است در عرض چند هفته از این خط عبور کنند.
علاوه بر این براساس گزارشی از سایت دیپلماسی ایرانی رییس سرویس جاسوسی MI6 انگلیس، جان ساورز طی سخنانی مدعی شد که طی برنامهای تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هستهای را خنثی کرده است.
گفتنی است ساورز در مارس گذشته گزارش محرمانهای را به کابینه انگلیس درباره تهدید نظامی فزاینده ایران ارایه کرده بود اما این برای نخستین بار است که دیدگاه خود را در اینباره آشکارا ساخته است.
وی در این سخنرانی گفت: ایران هماکنون دو سال تا تبدیل شدن به کشور دارای تسلیحات هستهای فاصله دارد و اسراییل یا ایالات متحده باید بتواند در آن زمان درباره حمله نظامی تصمیم بگیرند.
رییس MI6 گفت: ایران قاطعانه در حال طی مسیر تسلط بر تمامی زمینههای تسلیحات اتمی و تمامی فناوریهایی که آنها نیاز دارند، است. این کاملا آشکار است در صورتی که ایران به یک کشور با تسلیحات اتمی تبدیل شود، آمریکا و اسراییل با خطرات گستردهای مواجه خواهند شد.
درحالی که دشمنان چنین توهماتی را برجسته میکنند کارشناسان در داخل کشور نظر دیگری دارند. رضایی طلایی نیک، کارشناس روابط بینالملل در گفتوگو با فارس در این رابطه میگوید: جز راهکار مذاکره و دیپلماسی، هیچ راه منطقی دیگری برای موضوع هستهای وجود ندارد.
وی گفت: با وجود فشار صهیونیستها و تندروی آمریکا، بقیه اعضای ۱+۵ و ایران به دنبال تقویت زمینههای تعامل و مذاکره هستند.
طلایینیک افزود: اروپا و به ویژه چین و روسیه با مقاومت نسبی در برابر فشارهای آمریکا و صهیونیستها، حفظ و تقویت فرصتهای مذاکره و راهکار دیپلماتیک در موضوع هستهای ایران را در اولویت قرار دادهاند چراکه به جز آمریکا و صهیونیستها، بقیه اعضای ۱+۵ تشدید و فضا در موضوع هستهای ایران را با منافع خود در تضاد میبینند.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه جز راهکار مذاکره و دیپلماسی هیچ راه منطقی و بیهزینه دیگری برای موضوع هستهای وجود ندارد، تصریح کرد: روسیه، چین و اکثریت اروپا و نهادهای بینالمللی از سوءنیت آمریکا و یکجانبهگرایی در مورد بزرگنمایی مسایلی همچون موضوع هستهای ایران نگرانی جدی دارند.
طلایی نیک افزود: با وجود عدم انتظار از نتیجهگیری زود هنگام از مذاکرات هستهای در دور جدید، زمینههای مساعد برای توافق تدریجی وجود دارد.
وی محدودیتها و چالشهای متعدد آمریکا در منطقه و جهان و رویکرد احتیاطآمیز اروپا و سایر کشورها را موجب سلب ابتکار عمل از کاخ سفید دانست و خاطرنشان کرد: زمینهها و فرصتهای مناسب دیپلماسی علاوه بر پشتوانه عمیق مردمی و رویکرد منطقی ایران در فناوری هستهای صلحآمیز، زمینههای صیانت از حقوق هستهای را افزایش داده است.
نماینده سابق مجلس با بیان اینکه با کنترل تندرویهای آمریکا و اخلالگری صهیونیستها، امکان نتیجهگیری و توافق در موضوع هستهای ایران میسر خواهد شد، یادآور شد: چین، روسیه و به ویژه اروپا با درک منافع ملی و مشترک خود، مسوولیت تاریخی برای کنترل یکجانبهگرایی و سوءاستفاده آمریکا و صهیونیستها را در موضوع هستهای ایران برعهده دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد