12 - 01 - 2023
پیشنهاد قیمت ترجیحی شمش برای خصوصی ها
گروه صنعت و معدن- نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد خواستار در اختیار قرار دادن شمش با قیمت ترجیحی در اختیار تولیدکنندگان بخشخصوصی شد تا مصوبه دولت برای عرضه فولاد تولید داخل به بورس کالا عملی شود.
نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد در واکنش به ابلاغ مصوبه دولت برای عرضه فولاد تمام تولید داخل در بورس کالا گفت: مصوبهای در این مورد به فولادسازان بخشخصوصی ابلاغ نشده اما اگر شمش با قیمت ترجیحی در اختیار این تولیدکنندگان قرار گیرد، امکان عرضه محصولاتمان در بورس فراهم میشود.حمیدرضا طاهریزاده در گفتوگو با فارس اظهار داشت: دولت قادر است برای تنظیم بازار فولاد، تعرفه واردات این محصول را تغییر دهد و نسبت به کاهش آن اقدام کند ولی ما در این مورد مقاومت کردهایم زیرا اگر تعرفه واردات کاهش یابد کشورهای صادرکننده فولاد به ایران نیز از فرصت استفاده کرده و قیمت محصولات خود را افزایش میدهند.
کاهش تعرفه واردات
به نفع خارجیها
طاهریزاده تصریح کرد: در نهایت سود حاصل از این مساله نصیب خارجیها میشود. وی با بیان اینکه در حال حاضر به اندازه تمام نیاز کشور تولید میلگرد در داخل انجام میشود، گفت: فقط برخی انواع خاص میلگرد به کشور وارد میشود ولی بیشتر نیاز داخلی به ویژه در بخش ساختمانی از طریق تولیدات داخل تامین میشود.
لطمه به تولید با تعرفه واردات
۸ درصدی میلگرد
طاهریزاده ادامه داد: دولت قادر است تعرفه واردات میلگرد ساختمانی را از ۱۱ درصد تا ۷ یا ۸ درصد کاهش دهد ولی مسلما این مساله به تولید داخل لطمه میزند. به گفته طاهریزاده اگر مواد اولیه به اندازه کافی در اختیار کارخانههای فولاد قرار گیرد، امکان فعال شدن تمام ظرفیت کارخانهها وجود دارد و تمام ظرفیت هفت میلیون تنی تولید داخل فعال خواهد شد. وی تاکید کرد: اگر همانطور که سنگآهن با یارانه در اختیار ذوب آهن و فولاد مبارکه قرار میگیرد شمش فولاد نیز با قیمت ترجیحی در اختیار فولادسازان بخش خصوصی قرار گیرد، عرضه فولاد تولیدی این بخش در بورس امکانپذیر خواهد بود.
اختلاف قیمت ۵۰ تومانی در بورس و خارج بورس
به گفته رییس انجمن فولاد، حدود ۸۴ درصد قیمت تولید محصولات نوردی به شمش تعلق دارد و در حال حاضر اختلاف قیمت فولاد در بورس و خارج از بورس کیلویی ۴۰ تا ۵۰ تومان است.
رشد تولید در جهان
اما تولید جهانی فولاد خام در ماه ژوئن سالجاری با افزایش هشت درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۱۲۸ میلیون تن رسید. به گزارش ایسنا، براساس اعلام انجمن جهانی فولاد تولید فولاد خام در ۶۴ کشور جهان طی ماه ژوئن امسال بالغ بر هشت درصد رشد یافت. همچنین تولید شش ماهه فولاد خام در این کشورها با افزایش ۶/۷ درصدی به ۸/۷۵۷ میلیون تن رسید.
اغلب فولادسازان بزرگ جهان طی ماه ژوئن امسال شاهد رشد تولید خود بودند. تولید فولاد خام چین با افزایش ۹/۱۱ درصدی به ۹/۵۹ میلیون تن رسید. در سایر نقاط آسیا و در ژاپن تولید فولاد خام این کشور با افت پنج درصدی بالغ بر ۹/۸ میلیون تن شد در حالی که تولید فولاد خام هند ۳/۷ درصد افزایش یافته و به شش میلیون تن رسید. همچنین تولید فولاد کرهجنوبی با افزایش ۱۹ درصدی به رقم ۷/۵ میلیون تن رسید. اما در اتحادیه اروپا تولید فولاد آلمان با افزایش ۲/۰ درصدی به ۹/۳ میلیون تن رسید. این در حالی بود که تولید ایتالیا با رشد ۲/۱۵ درصدی بالغ بر ۶/۲ میلیون تن شد. همچنین تولید فولاد اسپانیا با رشد ۵/۴ درصدی به ۵/۱ میلیون تن رسید و فرانسه نیز با تولید ۴/۱ میلیون تن فولاد در ماه ژوئن شاهد افت ۱/۶ درصدی تولید این محصول استراتژیک بود. در ترکیه نیز طی ماه ژوئن ۲۰۱۱ معادل ۸/۲ میلیون تن فولاد خام تولید شد که این میزان تولید حاکی از رشد ۳/۱۲ درصدی بود. تولید فولاد آمریکا نیز در ششمین ماه سالجاری میلادی به ۲/۷ میلیون تن رسید که افزایش ۷/۱ درصدی را نشان داد. تولید در برزیل نیز با رشد ۹/۳ درصدی به رقم سه میلیون تن رسید.
تولید فولاد خام ایران
یک میلیون و ۵۰ هزار تن
اما تولید فولاد خام ایران در ماه ژوئن امسال به یک میلیون و ۵۰ هزار تن رسید که حاکی از رشد پنج درصدی تولید نسبت به ژوئن سال قبل بود. همچنین تولید فولاد ایران در ششمین ماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۰۹ رشد ۶/۱۲ درصدی را نشان میدهد.
همچنین در نیمه نخست امسال تولید فولاد خام ایران با افزایش ۶/۱۱ درصدی به رقم شش میلیون و ۶۳۳ هزار تن رسید. این میزان تولید نسبت به شش ماهه نخست سال ۲۰۰۹ نیز رشد ۷/۱۴ درصدی را نشان داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد