2 - 10 - 2023
پیمانسپاری ارزی متوقف شود!
نشست شورای روسای اتاقهای سراسر کشور، با دستور کار بررسی اصلاحات ساختاری اتاقها و بررسی آثار پیمانسپاری ارزی بر تجارت، در حاشیه چهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران در مشهد برگزار شد. در این جلسه، با توجه به آنچه درباره پیمانسپاری ارزی مطرح شد، هیاترییسه اتاق ایران و روسای اتاقهای سراسر کشور به این جمعبندی رسیدند که نامهای درباره پیمانسپاری ارزی و آسیبهای ناشی از آن را با امضای همه روسای اتاقها برای دولت ارسال کنند.
محمدرضا توکلیزاده رییس اتاق بازرگانی شهر مشهد بهعنوان میزبان چهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران در دوره دهم، با انتقاد از پیمانسپاری ارزی و بیتوجهی به آثار منفی آن گفت: متاسفانه به دلیل اجرای این سیاست، بخش قابلتوجهی از بازار صادراتی خود را از دست دادیم. وی افزود: البته شاید موارد دیگری هم روی این شرایط صادراتی اثر داشته باشد، اما پیمانسپاری ارزی یکی از علل اصلی آن است.
توکلیزاده با تاکید بر اینکه باید پیامدهای ناشی از اجرای پیمانسپاری ارزی و آثار آن روی صادرات محصولات مختلف مانند فرش دستباف بررسی شود، افزود: باید مطالعات دقیقی انجام شود و اثرات عوامل مختلف روی صادرات را بهدقت بسنجیم تا به کمک آن بتوانیم برنامهریزی و سیاستگذاری کنیم.
حسین سلاحورزی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در چهارمین نشست در دور دهم هیات نمایندگان اتاق ایران که در اتاق مشهد برگزار شد، افزود: در هفتههای اخیر شاهد مخالفتهایی با نهادهای بازارساز مثل بورس کالا به بهانه مقابله با گرانفروشی و مقابله با تورم هستیم و باید به دولت یادآوری کنیم که تجربههای اجرای این سیاستها در کشور را با دقت بیشتر بررسی کند، چراکه به اعتقاد ما راهحل کاهش رشد تورم از طریق خاموش کردن موتورهای ایجاد نقدینگی مثل بدهیهای بانکی و چاپ پول و همینطور کاهش هزینههای تبادل از طریق بهبود روابط بینالملل و رفع محدودیتها خواهد بود.
او اظهار کرد: حذف نهادهایی مانند بورس و جایگزینی قیمتگذاری دستوری، به توسعه فساد منجر میشود. بنگاهها را زیانده میکند و اثری جز کاهش تولید به دنبال نخواهد داشت. به عقیده سلاحورزی اگر تحریمها نتوانست اقتصاد ایران را به فروپاشی برساند، اجرای این سیاستها حتما این کار را خواهد کرد.
رییس اتاق ایران گفت: جهش نرخ ارز و تورمهای بالا، هزینههای تولید را بهشدت بالا برده و قدرت رقابتپذیری تولید کمتر شده است؛ در این شرایط، در صورت اصرار بر تداوم پیمانسپاری ارزی، قطعا صادرات کاهش خواهد یافت. رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: باوجود انتشار برخی خبرهای خوش مبنی بر ایجاد گشایشهای دیپلماتیک، سیاستگذاران در برخی حوزهها با جدیت سعی میکنند تا محدودیتهای داخلی بیشتری بر سر راه فعالان اقتصادی ایجاد کنند.
از طرفی علیرضا کلاهی رییس کمیسیون صنعت اتاق ایران در این نشست گفت: اجبار به بازگشت ارز حاصل از صادرات با نرخ غیرواقعی، نتیجهای جز نابودی بازارهای صادراتی و افزایش قاچاق مواد اولیه و ویژهخواری نداشته است.
تدوین چراغ خاموش بودجه ۱۴۰۳
رییس اتاق ایران با ابراز تاسف از اینکه دولت همانند سال قبل بهصورت چراغ خاموش در حال تدوین بودجه ۱۴۰۳ است، افزود: امسال هم از هیچیک از ارکان بخش خصوصی در ستاد تدوین لایحه بودجه دعوت نشده است.
سلاحورزی با درخواست از دولت برای در نظر گرفتن اثرات تصمیمات بودجهای خود بر توان تولید رقابتپذیر گفت: ابرچالش امروز کشور، ضعف توان تولید رقابتپذیر است. در سال ۲۰۲۲ حجم تولید ناخالص داخلی ۳۸۹ میلیارد دلار بوده که معادل ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی عربستان است.
او ادامه داد: توصیه اقتصاددانان این است که مهمترین اولویت کشور افزایش توان تولید رقابتپذیر باشد، اما دولت نه در لایحه برنامه هفتم و نه در بودجه به این نکته توجه نکرده است. رییس اتاق ایران با بیان اینکه بخش خصوصی اهمیت کسری بودجه دولت را درک میکند، گفت: متاسفانه سیاستهایی که امروز اجرا میشود در راستای تضعیف بنیه تولید است.
راهحلهای بخش خصوصی برای مهار تورم
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: راهحل ما برای خروج از این وضعیت، ادامه سیاستهای تنشزدایی دولت با سرعت بیشتر است. همچنین دولت باید زمینه صادرات بیشتر نفت و گاز را فراهم و منابع حاصل از آن را در تکمیل زنجیرههای تولید سرمایهگذاری کند. بهعلاوه دولت باید جذب سرمایه خارجی را تسهیل کند.
سلاحورزی با اشاره به تداوم ناترازی انرژی و مشکلات ناشی از قطع برق و زیانهای ناشی از آن بر بخش تولید گفت: این داستان در زمستان با قطع گاز تکرار خواهد شد؛ ازاینرو پیشاپیش برای مدیریت کسری گاز در زمستان هشدار داده و درخواست میکنم که دولت روشی غیر از قطع گاز صنایع و واحدهای تولیدی برای عبور از مشکل در پیش بگیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد