13 - 12 - 2022
چارهجویی نمایندگان کارگری از احمدینژاد
گروه صنعت- با توجه به اینکه همه روزه شاهد تعطیلی تعداد زیادی از واحدهای تولیدی هستیم به نظر میرسد کار از اعلام زنگ خطر و هشدار برای واحدهای تولیدی گذشته و در صورت بیتوجهی به این واحدها، مفهوم تولید ملی در کشور رنگ میبازد، با توجه به اینکه تولید و اشتغال مکمل یکدیگر هستند، اشتغال به عنوان مهمترین بحث کشور هم تحت فشار قرار میگیرد. در خصوص شرایط فعلی صنعت کشور هزاران هزار عقیده و راهکار وجود دارد؛ عدهای معتقدند که ریشه مشکلات مربوط به تولید و اشتغال در کشور ناشی از نبود یک متولی مشخص است و امروز وضعیت بیکاری جوانان کشور به مرز هشدار رسیده است، دیگری میگوید که بسیاری از واحدهای تولیدی از مشکل کمبود نقدینگی به شدت رنج میبرند و با توجه به اینکه این واحدها در تامین مواد اولیه با مشکل مواجهند در صورت عدم رسیدگی به آن بسیاری از کارگران بیکار میشوند.
بنابراین روز گذشته رییس هیاتمدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران از تعطیلی سه واحد بزرگ تولیدکننده لوازم خانگی طی سال گذشته خبر داد و دبیرخانه کارگر خوزستان هم از احتمال تعطیلی واحدهای بزرگ تولیدی خوزستان به نظر میرسد موج تعطیلی واحدهای تولیدی اپیدمی شده است.
جوانان به بنبست رسیدند
ریشه مشکلات مربوط به اشتغال در کشور ناشی از نبود یک متولی مشخص است و امروز وضع بیکاری جوانان جویای کار در کشور به مرز بحران رسیده است.
در این خصوص اولیا علیبیگی، رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اظهار داشت: بزرگترین مشکل اشتغال کشور این است که اشتغال فاقد متولی و پاسخگوی مشخص است و هیچ سازمان یا دستگاهی که مسوولیت اشتغال را برعهده بگیرد و پاسخگوی مسایل مربوط به اشتغال و بیکاری باشد، وجود ندارد.
رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور متذکر شد: امروز بیکاری در کشور از مرز بحران گذشته و جوانان جویای کار به بنبست رسیدهاند بنابراین با توجه به اهمیت و ضرورت مقوله اشتغال، رفع بیکاری عزم و اراده و همدلی دولتمردان و بخش خصوصی را میطلبد.وی بر ضرورت وجود یک سازمان و دستگاه پاسخگو در امر اشتغال در برابر نهادهای نظارتی و تقنینی تاکید کرد و گفت: تا زمانی که دولتمردان و قوای سهگانه در سطح کلان هماهنگ نباشند، نمیتوان در جهت ایجاد اشتغال برای جوانان جویای کار اقدام شایستهای صورت داد.
نامه به احمدینژاد
این در حالی است که سید محمد یاراحمدیان، رییس مجمع نمایندگان کارگری استان اصفهان با اشاره به اینکه بیکاری کارگران یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی را تهدید میکند، گفت: برای حل مشکل به رییسجمهور و برخی وزرا درخواست کمک شده اما تاکنون جوابی داده نشده است.
وی با اشاره به مشکلات برخی واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی اظهار داشت: یکی از دغدغههای موجود حفظ اشتغال بنگاهها در کنار ایجاد مشاغل جدید و حمایت تسهیلاتی بانکها به منظور توسعه و رونق
تولید است.
یاراحمدیان تاکید کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی در حال حاضر مشکل کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه دارند که در صورت عدم رسیدگی به آن موجب بیکاری بسیاری از کارگران موجود میشود.
وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین واحد تولیدی خصوصی در این استان با مشکلات نقدینگی برای تامین مواد اولیه تولید روبهرو است، گفت: واحد تولیدی گیتیپسند ۶۵ هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم دارد که در حال حاضر کاهش ظرفیت تولید، بسیاری از این مشاغل را تهدید میکند.
این فعال کارگری با اشاره به اینکه در حال حاضر این واحد تولیدی پنج هزار کارگر فعال را به صورت مستقیم تحت پوشش دارد، خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته، واحد تولیدی نمونه و برتر در پنج سال متوالی به عنوان کارفرمای برگزیده حامی کارگر معرفی شده است اما اکنون با سیاستهای موجود، مشکلاتی این واحد تولیدی بزرگ را تهدید میکند.یاراحمدیان با بیان اینکه این واحد تولیدی با توسعه تولید، ظرفیت ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی جدید را در سال جاری دارد، بیان داشت: عدم همراهی سیستم بانکی به منظور تقویت تولید و رفع موانع بیکاری با شعار و رویکرد تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی مغایرت دارد.
به گفته وی، یکی از راهکارهای کاهش وابستگی به سیستم بانکی جذب سرمایههای مردمی در قالب عقود مضاربه به منظور حمایت از تولید است که در حال حاضر با مشکل از سوی نظام بانکی روبهرو است.
جذب سرمایههای مردمی و خرد به منظور حمایت از کار و تولید از تاکیدات مقام معظم رهبری است که در خطاب به مسوولان فرمودهاند«با ابتکار راههایی را برای حضور مردم در عرصههای مختلف از جمله اقتصاد و تولید ملی فراهم کنید و تولید کشور میتواند به وسیله همت مردم، با پول مردم و با ابتکارهای مردم چندین برابر شکوفایی پیدا کند.»
یاراحمدیان با اشاره به درخواست مسوولان کارگری استان و نیز مسوولان واحد تولیدی گیتیپسند از دولت، وزرا و نیز مسوولان نظام بانکی تصریح کرد: در حال حاضر به رییسجمهور، معاون اول رییس جمهور، وزیر تعاون کار و رفاه ، وزیر صنعت معدت تجارت و رییس بانک مرکزی و استاندار استان و همچنین مسوولان برخی بانکهای عامل نامه ارایه و با برخی مسوولان جلسه برگزار شده و قول همکاری دادند اما تاکنون اقدام عملی در این راستا صورت نگرفته است.
وی در پایان گفت: امیدواریم مسوولان که به دنبال هدفگذاری برای ایجاد اشتغال با هزینهها و سرمایههای هزاران میلیاردی هستند، بتوانند در جهت حفظ اشتغال موجود گام برداشته و نیروی کار فعلی را حفظ کنند.
۳ واحد بزرگ تولیدکننده تعطیل شد
همچنین رییس هیاتمدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران با اشاره به اولویتبندی تخصیص ارز دولتی به کالاهای وارداتی اعلام کرد که اخیرا جلساتی با وزیر صنعت، معدن و تجارت در این خصوص داشتیم که به ما قول دادند لوازم خانگی را به اولویت چهارم و پنجم منتقل کنند اما ما همچنان بلاتکلیف هستیم و قولهای داده شده تنها در حد وعده است.
محمدرضا فریوری با بیان این مطلب به ایلنا گفت: در صورت عدم تامین ارز مرجع برای تولیدکنندگان لوازم خانگی، فعالان این صنعت با یک ضعف مضاعف مواجه خواهند شد.
وی اضافه کرد: در صورتی که قرار باشد تمام تولیدکنندگان این صنعت برای تامین ارز خود به بازار ارز مراجعه کنند، آن وقت دیگر حتی ارز روی قیمت ۱۸۰۰ یا ۱۹۰۰ تومان باقی نخواهد ماند، چراکه با افزایش تقاضا، قیمت ارز هم در بازار آزاد به مراتب افزایش مییابد.به تبع این امر تولیدکنندگان وارد یک دور تسلسل افزایش بهای تمام شده تولید و قیمت فروش خواهند شد.
فریوری ضمن تاکید بر نیاز تولیدکنندگان به نقدینگی، اگر نقدینگی مورد نیاز فعالان از طریق سیستم بانکی برای آنها تامین نشود، شیب نزولی تولید لوازم خانگی در کشور افزایش مییابد.به واسطه اینکه هماکنون تولیدکنندگان زیر ظرفیت تولیدی خود، فعالیت میکنند به زیاندهی افتاده و به تبع آن مسیر اضمحلال این صنعت فراهم خواهد شد.رییس هیاتمدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در خصوص وضعیت حاشیه سود فعالان این صنعت مطرح کرد: از سال گذشته، حاشیه سود فعالان این صنعت به میزان قابل ملاحظهای کاهش یافت که وضعیت کنونی اقتصاد کشور موجب حذف کامل حاشیه سود شده و حتی میتواند منجر به زیاندهی آنها شود.
به گفته وی، در سال گذشته سه واحد بزرگ تولیدکننده لوازم خانگی کشور به واسطه مشکلات شدید اقتصادی تعطیل شدند.کمااینکه باقی واحدهای تولیدی نیز هماکنون با یک دوم ظرفیت عملیاتی سال گذشته خود فعالیت میکنند.
از طرفی دبیرخانه کارگر خوزستان درباره تعطیلی واحدهای بزرگ تولیدی در این استان هشدار داد.
آقایار حسینی با اشاره به اینکه کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان بیش از دو سال است بلاتکلیف هستند به ایلنا گفت: این در حالی است که لولهسازی خوزستان در گذشته از شرکتهای نمونه بخش دولتی محسوب میشد و از زمان واگذاری به بخش خصوصی وضعیت نابسامانی یافت.
این فعال کارگری اضافه کرد: کارخانه لولهسازی در دو سال گذشته هیچ تولیدی نداشته و از پرداخت بیش از ۲۰ ماه حقوق کارگران خود ناتوان بوده و این کارگران همچنان بلاتکلیف هستند.حسینی در ادامه به کارخانه قند اهواز اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۴۰ کارگر کارخانه قند اهواز بیش از یکسال است که حقوقی دریافت نکردهاند.
این فعال کارگری همچنین درباره مشکلات کارگران زیرمجموعه شهرداریهای استان خوزستان و کارگران قطار شهری اهواز اظهار داشت: حقوق این کارگران معمولا با تاخیر سه تا چهار ماهه پرداخت میشود.
به گفته حسینی بسیاری از این واحدها به دلیل بیتوجهی مسوولان تعطیل شدهاند و با وجود اطلاعرسانی از طریق رسانههای جمعی هنوز هیچ اقدامی از سوی دولت در این خصوص انجام نشده است.
دبیرخانه کارگر خوزستان توجه خاص نمایندگان مردم در مجلس و مسوولان را به مشکلات کارگران استان خواستار شد و افزود: شایسته نیست در خوزستانی که منابع عظیم نفت و گاز و منابع طبیعی دارد و هشت سال در مقابل دشمن دفاع کرده است، کارگران با این مشکلات مواجه باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد