12 - 03 - 2017
چالشی به نام بازار گوشت
بازار گوشت چند ماهی میشود که با نوسان قیمت روبهرو شده و هرچه به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم، با افزایش قیمت بیشتر این کالا در بازار مواجه خواهیم شد چرا که برنامهریزی درست و سنجیده برای مدیریت بازار کالاهای اساسی هنوز در دستور کار قرار نگرفته است. از این رو رییس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام تاکید کرد: بهترین رویکرد در این خصوص، وجود یک نظام هوشمند و پایدار تعرفهگذاری است تا واردکنندگان بتوانند براساس آن برنامهریزی سالانه داشته باشند.
فرهاد آگاهی در خصوص راهکارهای تنظیم بازار و کاهش قیمت گوشت قرمز اظهار داشت: گوشت، کالایی با ویژگیهای خاص است و تنظیم بازار آن یک موضوع درهمتنیده با مسایل مختلف است. به همین جهت گرهگشایی از بازار گوشت، نیازمند همفکری و مشارکت گروهی همه دستگاهها، متولیان بازار و فعالان اقتصادی است و نمیتوان یکبعدی به آن ورود پیدا کرد.
وی با اشاره به برگزاری دومین جلسه بررسی وضعیت بازار گوشت کشور و سیاستگذاری برای تامین سال آتی گفت: با توجه به جلسات متعدد در وزارت جهاد کشاورزی و نیز کارگروه تنظیم بازار، ضروری به نظر میرسد که چنین جلساتی به صورت پیوسته میان فعالان اقتصادی و نمایندگان دستگاههای مختلف برگزار شود تا طرفین با مشکلات و محدودیتهای یکدیگر بیشتر آشنا شوند و خواستهها و توقعات از یکدیگر کاملا شفاف شود.
آگاهی با اشاره به وجود تحریمهای متعدد در اقتصاد کشور تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در این جلسه، بررسی مولفههای تسهیل واردات گوشت به منظور متناسبسازی قیمت در بازار بود. به هرحال نمیتوان انکار کرد که کشور ما با توجه به بحران کمآبی، نیاز به تامین گوشت قرمز از خارج کشور دارد.
به گفته وی، ضرورت واردات گوشت قرمز، یک واقعیت است که برنامهریزان اقتصادی و سیاستگذاران تنظیم بازار نیز بر آن اذعان دارند. بنابراین باید تلاش شود با برنامهریزی درست، دستاندازهای موجود در مسیر واردات بهینه برداشته شود.
رییس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی با اشاره به بهینهسازی زمانبندی واردات ادامه داد: تقویم کردن واردات، یک ضرورت ملی است. فرصتهای تجارت بینالمللی بسیار محدود هستند و اگر تسهیل تجارت مد نظر قرار نگیرد، تجار ایرانی نمیتوانند زمانی که قیمتهای جهانی کاهش پیدا کرده، اقدام به خرید کالای مورد نیاز کشور کنند. در نتیجه چنین سهلانگاریهایی است که گاهی اوقات شاهد هستیم هزینه تمامشده واردات گوشت افزایش پیدا میکند.
آگاهی با اشاره به کاهش و افزایش تعرفهها افزود: در شرایطی که کشور دچار کمبود گوشت میشود، دولتها برای تنظیم بازار اقدام به کاهش تعرفهها میکنند، این در حالی است که مابهالتفاوت ایجادشده، توسط فروشندگان خارجی بلعیده میشود.
به گفته وی، واردات در راستای نیاز کشور باید به صورت منظم و مستمر توسط واردکنندگان گوشت صورت گیرد تا امکان برنامهریزی و تعیین قیمت مناسب برای شبکه فروش و مصرفکنندگان فراهم شود. این کار در کاهش قیمت تمامشده نقش اساسی دارد.
آگاهی عدم جایگزینی دام زنده صادرات شده، افزایش تقاضای گوشت قرمز به دلیل گرفتارشدن بازار گوشت مرغ به بحث آنفلوآنزا، عدم وجود آمار قابل اتکا از میزان تولید داخلی،کم آبی، عدم وجود میز تعیین قیمت جهانی، مشکلات غیرتعرفهای در مسیر واردات و عدم توجه به پیشآگهیهای تشکلهای بخشخصوصی را از دلایل موثر بر نوسان قیمت گوشت دانست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد