26 - 01 - 2017
چالشهای اصلاح نظام بانکی
الزامات و چالشهای اصلاح نظام بانکی در پنل «اصلاح نظام بانکی؛ چالشها و الزامات» ششمین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری تولید بررسی شد. این پنل با حضور علی دیواندری رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، پرویز عقیلی مدیرعامل بانک خاورمیانه، ابراهیم مقدم نودهی، مدیرعامل بانک تجارت، حمید تهرانفر عضو هیات مدیره بانک صادرات و علی سنگینیان رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران برگزار شد.
علی دیواندری ضمن بررسی چالشها و الزامات همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید گفت: هر چند نقدینگی کشور از هزار هزار میلیارد تومان فراتر رفته است اما بانکها همچنان با تنگنای اعتباری مواجه هستند و بنگاههای اقتصادی نیز نسبت به تامین مالی گلایه دارند.
وی افزود: نرخ سود در نظام بانکی دارای رقیب است که این بازار نیز بازار سرمایه است. البته ۳۷ هزار میلیارد تومان اوراق تامین مالی نیز منتشر شده و صندوقهایی وجود دارند که سهم عمده سپردهپذیری در آنها صورت می گیرد.
ابراهیم مقدم، مدیر عامل بانک تجارت نیز در این پنل اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر در شرایط خوبی قرار نداریم و باید به جای بررسی چالشها و مشکلات به دنبال راهحل آنها باشیم.
وی برای نمونه تصریح کرد: نمیتوانیم با افزایش داراییها، سرمایه خود را بیشتر کنیم بلکه تمام افزایش داراییهای ما از طریق تجدید ارزیابی داراییهاست. از طرفی افزایش سپرده بانکها که یکی از منابع افزایش سرمایه است کاهش یافته که این موضوع یکی از دلایل ضعف بانکها در ارائه تسهیلات است.
مدیر عامل بانک تجارت با اشاره به اینکه با حجم نقدینگی فعلی امکان پرداخت تسهیلات وجود ندارد، گفت: در شرایط فعلی نیازمند همکاری بانک مرکزی، دولت و مجلس هستیم تا از این شرایط رهایی یابیم که یکی از راهحلهای این موضوع ارتباط با سیستم مالی بینالمللی است که متاسفانه به دلیل وجود برخی محدودیتها، نظام بانکی کشور از استانداردهای لازم برخوردار نیست و نمیتواند این ارتباط را برقرار کند.
پرویز عقیلی، مدیرعامل بانک خاورمیانه نیز در سخنانی در این پنل گفت: به نظرم دولت باید برای اصلاح شرایط فعلی ورود کند و مشکلات و راهحل آنها باید توسط بازار بررسی شود زیرا دانشگاه نمی تواند راهحل کارآمد و مثبتی ارائه کند زیرا براساس تجربه راهحل سریع و کارآمد توسط بازار ارائه میشود.
مدیرعامل بانک خاورمیانه درباره موسسات مالی و اعتباری که در ماههای اخیر دچار مشکل شدهاند، گفت: موسساتی که نمیتوانند فعالیت درست داشته باشند نباید امکان فعالیت به آنها داده شود زیرا هر موسسهای که با مشکل مواجه میشود از ثروت ملی برای حفظ آنها استفاده میشود.
حمید تهرانفر، عضو هیاتمدیره بانک صادرات نیز طی سخنانی در این پنل اظهار داشت: در فضای فعلی که اقتصاد کشور بانکمحور است و بانکها نقش مهمی دارند نباید این گونه برخورد شود. بانکها باید اصول و قواعد خود را رعایت کنند تا مدیران بانکی در هر شرایطی بهترین تصمیم را بگیرند و براساس شرایط روز اقتصاد و سیستم بانکی تصمیمگیری کنند.
علی سنگینیان، رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران دیگر سخنران این پنل بود. وی اظهار داشت: مشکلاتی که منجر به بحران بانکی در کشور شده است دلایلش در تمام دنیا یکسان است، از این رو پیدا کردن راهحلهای آن نیز آسان بوده و میتوان از تجارب دنیا برای مقابله با این بحران استفاده کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد