24 - 04 - 2022
چالش بنزینی دولت
عضو کمیسیون انرژی مجلس میگوید: روند کنونی تولید و مصرف بنزین در کشور مناسب نیست. آنطور که عبدالعلی رحیمیمظفری گفته از آنجا که تعداد پالایشگاههای کشور ثابت است و بنزین تولیدی هم محدود است، برای تولید بیشتر یا باید پالایشگاه جدید احداث شود و یا اینکه کیفیت تولید پالایشگاههای قدیمی بهبود پیدا کند.
پیش از این هم پالایشگاهداران بارها هشدار داده بودند که روند مصرف بنزین در کشور رو به افزایش است و درآمدهای صادراتی از این محل در حال کم شدن است، با این حال تنها طرح دولت برای حل این مشکل کنترل مصرف و اجرای پایلوت طرح «بنزین شهروندی» در کیش بود. طرحی که اگرچه دولتیها میگویند، نتایج مثبتی داشته اما تصمیم دولت برای سراسری کردن این طرح مشخص نیست.
آنطور که رحیمیمظفری پیشنهاد داده میتوان برای افزایش تولید، سهم تولید بنزین از هر بشکه نفت را افزایش داد که البته این کار به گفته این نماینده مجلس مستلزم سرمایهگذاری است.
رحیمیمظفری در گفتوگو با ایلنا ضمن تاکید بر اینکه، اگر مصرف مدیریت نشود به مشکل برخورد میکنیم، گفت: باید به سمت سوخت جایگزین و کاهش مصرف سوخت برویم. یا اینکه بتوانیم با تولید بیشتر زمینه صادرات را فراهم کنیم و هم مطمئن باشیم که کشور نیازی به واردات پیدا نکند.
وی با بیان اینکه مصرف بنزین پیش از تعطیلات نوروز روند صعودی به خود گرفت، افزود: دلیل هم این بود که دو سال مردم خیلی کم از خودرو برای مسافرت استفاده میکردند و امسال به دلیل موج مسافرتها به نحوی مصرف بسیار اوج گرفت.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: ما یک مدیریت تولید داریم و یک مدیریت مصرف، در مدیریت تولید باید سعی کنیم با احداث واحدهای تولیدی خود را ایمنسازی کنیم ولی از سوی دیگر اینگونه نشود که با افزایش تولید مسابقه مصرف هم راه بیندازیم. باید سیاستهایی که منجر به کاهش مصرف سوخت میشود، در کشور پیاده کنیم که میزان مصرف سوخت در هر واحد خدماتی و کاری اعم از خودرو و دستگاههای دیگر را مدیریت کنیم.
وی تاکید کرد: فرهنگسازی و استفاده بهینه از بنزین و به کارگیری وسیله نقلیه عمومی و کمتر کردن تردد خودروهای تکسرنشین میتواند به مدیریت مصرف کمک کند. در هر حال راهکارهای متعددی وجود دارد، برخی میتواند تشویقی و برخی بازدارنده باشد. ما باید متناسب با سوخت و یارانه خدمات بدهیم، ضمن اینکه قیمت سوخت را که در شرایط فعلی اصلا روند مناسبی ندارد، به خوبی مدیریت کنیم.
همچنین نرسی قربان درباره احتمال واردات بنزین به ایلنا گفت: در شرایط تحریم هم واردات و هم ساخت پالایشگاه مشکل ایجاد میکند، زیرا ما در پرداختها و FATF مشکل داریم.
وی افزود: اگر روابط ما با دنیای آزاد برقرار شود آنگاه چه واردات و چه ساخت پالایشگاه تبدیل به یک مساله اقتصادی میشود و باید ببینیم به لحاظ اقتصادی کدامیک ارجحیت دارد.
این کارشناس حوزه انرژی خاطرنشان کرد: در این خصوص بررسی اقتصادی گستردهای نیاز داریم، باید ببینیم هزینه پالایش نفتخام برای بنزین آیا صرفه دارد یا خیر، زیرا در برخی موارد پالایش نفت برای تولید بنزین تولید نفت کوره را هم به همراه دارد، ضمن اینکه اگر بنا بر صادرات باشد صادرات نفتخام آسانتر از نفت کوره است، بنابراین این موضوعات باید دوباره بررسی و بهترین راهکارها مطالعه و آماده اجرا شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد