29 - 12 - 2017
چرا باید یک گرم سکه ۲۶۸ هزار تومان باشد
عضو هیاتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا اظهار کرد: شرایط موجود و اعمال مواردی مانند مالیات بر ارزشافزوده موجب شده قیمت شمش در ایران نسبت به سایر کشورها بالاتر باشد.
منصور نامداریزندی در گفتوگو با ایسنا، به ارائه توضیحاتی درباره مالیات بر ارزشافزوده طلا پرداخت و افزود: در سال ۱۳۸۸ بحث دریافت مالیات بر ارزشافزوده مطرح شد. پس از آن و در سال ۱۳۹۱ این موضوع از سوی اتاق بازرگانی و مجلس پیگیری و تلاش شد که این وضعیت بهبود یابد.
وی ادامه داد: در آن دوره بهطور علیالحساب نمایندگان مجلس به کاهش مالیات بر ارزشافزوده طلا از ۹ درصد به سه درصد رضایت دادند.
باید این نکته را هم در نظر داشت که در هیچ جای دنیا به طلا و جواهر چنین مالیاتی تعلق نمیگیرد، چراکه اگر قرار بر آن باشد که از اشتغال حمایت شود، نباید چنین مالیاتهایی در نظر گرفته شود، چون با این شیوه اشتغالزایی نابود میشود.
عضو هیاتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا تصریح کرد: با در نظر گرفتن ۹درصد مالیات ارزشافزوده و چهار درصد تعرفه گمرکی، قیمت شمش برای واردکنندگان به مراتب بیشتر از سایر کشورها تمام میشود که همین موضوع در قیمت طلا و همچنین در بخش صادرات آن تاثیر بسزایی دارد.
وی ادامه داد: قبل از سال ۱۳۸۸، واردات شمش و نقره از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی معاف بودند، پس از آن و در سال ۱۳۹۲ بر اساس بخشنامههای صادره قرار بر آن شد که علاوه بر مالیات ارزشافزوده، تعرفههای گمرکی چهار درصدی نیز از این بخشها دریافت شود.
این فعال صنعت طلا و جواهر در عین حال تاکید کرد: مالیات بر ارزشافزوده طلا باید از همان نقطه صفر یعنی ورود شمش به کشور به صفر برسد؛ این موضوع بارها به مجلس و اتاق بازرگانی منتقل شده است، اما همکاریهای لازم در خصوص آن صورت نمیگیرد.
نامداری با تاکید بر اینکه با پرداخت این هزینهها امکان رقابت ایرانیها در بازارهای بینالمللی طلا کم شده، اظهار کرد: اکنون سکه یک گرمی طلا از سوی بانک مرکزی با قیمتی حدود ۲۶۸هزار تومان در اختیار واحدهای طلافروشی قرار میگیرد. سوال اینجاست که اگر هزینه یکگرم طلا رقمی معادل ۱۳۸هزار تومان است، دولت و بانک مرکزی چه اقدام خاصی برای ساخت یک سکه انجام میدهند که قیمت سکه تمام شده به ۲۶۸هزار تومان رسیده و تا این اندازه افزایش پیدا میکند. وی همچنین به مالیات واحدهای صنفی اشاره کرد و افزود: بهطور مثال اگر طلافروشی، یککیلو طلا بهعنوان سرمایه داشتهباشد و هزینه آن ۱۰۰ میلیون تومان باشد، دولت برای آن مالیاتی حدود ۳۰۰ میلیون تومان در نظر میگیرد که نشان میدهد میان مالیاتهای در نظر گرفته شده با درآمد و سرمایه فعالان هیچگونه توازنی وجود ندارد.
هیچ سهمی از صادرات طلای دنیا نداریم
عضو هیاتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا با تاکید بر سهم ناچیز ایران از صادرات طلا اظهار کرد: میتوان گفت که در صادرات طلای دنیا هیچ سهمی نداریم چراکه معضلات بسیاری بر سر راه صادرات طلا وجود دارد و مجموع این موارد شرایط را به سمتی پیش میبرد که کار در این بخش به هیچ عنوان توجیه منطقی و اقتصادی ندارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد