6 - 12 - 2022
چرا قیمت مواد غذایی پایین نمیآید!
به دنبال افزایش قیمت دلار و طلا طی دو سال اخیر قیمت مواد غذایی به همین بهانه و حتی در برخی کالاها هفتگی بالا رفت.
دلایلی چون وارداتی بودن مواد اولیه، افزایش هزینهها و حتی بالا رفتن دستمزدها نیز باعث شد تا قیمت کالاهای پرمصرف بهطور غیرمنطقی گران شود اگرچه در این بین برخی سوءاستفادهچیها اقلامی را که از قبل و با دلار ۱۲۲۶ تومان وارد کرده بودند را با مردم با دلار ۳۵۰۰ تومان حساب کردند هرگز حاضر نشدند با کاهش قیمت دلار قیمت کالای خود را پایین بیاورند چراکه در بازاری که نه نظارت وجود دارد و نه بازرسی جا برای جولان این جور کاسبیها به راحتی فراهم است و دلیلی ندارد قیمتها پایین بیاد حال در این شرایط این سوال مطرح میشود که چرا وقتی طلا گران میشود بهطور مثال برنج و روغن هم گران میشود اما وقتی طلا ارزان میشود قیمت کالاها تغییر نمیکند اینکه جنسها از قبل وبا دلار گران خریداری شده نیز دلیلی تکراری از سوی بازاریها و فروشندگان مطرح میشود که در هرحال به فکر سود بدون حساب و کتاب هستند اما با توجه به شرایط ناموفق تنظیم بازار ومدیریت ناکارآمد این بخش همیشه حق مصرفکننده به تولیدکننده میرسد در این بین سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده هم که معمولا برای قسمت دوم نامش فعالیت میکند با افزایش قیمت دلار با درخواست گرانی کالاها موافقت میکند اما با کاهش قیمت دلار در این روزها حاضر نیست قیمتهارا به قبل بازگرداند.
طبق روال هر سال با شروع ماه رمضان کالاهای اساسی با افزایش دو برابری قیمتها مواجه شدند در حال حاضر قیمت برخی کالاهای پرمصرف نسبت به هفته قبل گرانتر شدند چه برسد به ماه قبل و سال قبل این موضوع مورد تایید بانک مرکزی هم است در همین رابطه بانک مرکزی متوسط قیمت خردهفروشی ۱۱ قلم مواد خوراکی پرمصرف در تهران منتهی به ۲۱ تیرماه سالجاری را اعلام کرد که براساس آن، قیمت حبوبات و چای نسبت به هفته مشابه سال گذشته بیش از صددرصد افزایش یافته است. بانک مرکزی متوسط تغییرات قیمت خردهفروشی ۱۱ قلم مواد خوراکی پرمصرف در شهر تهران را که مربوط به هفته منتهی به ۲۱ تیرماه سالجاری است منتشر کرد. بر این اساس، در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای ماست غیرپاستوریزه افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخممرغ کاهش جزیی یافت و شانهای ۶۹۰۰۰ تا ۹۳۰۰۰ ریال فروش میرفت. در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک اندکی کاهش داشت و بهای برنج داخل درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، قیمت نخود و لوبیا چشم بلبلی افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
در میادین زیر نظر شهرداری گلابی عرضه نمیشد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد.
میوهفروشیهای سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت تمام اقلام این گروه کاهش داشت. در گروه سبزیهای تازه بهای سبزیهای برگی ثابت بود؛ قیمت خیار، گوجهفرنگی و کدو سبز افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه کاهش یافت.
در این هفته قیمت گوشت گوسفند، گوشت تازه گاو و گوساله و گوشت مرغ کاهش داشت در هفته مورد بررسی بهای قند، شکر، چای خارجی و انواع روغننباتی بدون تغییر بود. در زیر نگاهی میکنیم به تغییر قیمتها در هفته مورد بررسی.
لبنیات و تخممرغ
در گروه لبنیات قیمت ماست غیرپاستوریزه معادل ۴/۳ درصد افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. قیمت تخممرغ معادل ۷/۰ درصد کاهش داشت.
برنج و حبوب
در گروه برنج بهای برنج داخله درجه یک معادل ۱/۰ درصد کاهش یافت و قیمت برنج داخله درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، بهای نخود معادل ۱/۰ درصد و لوبیا چشمبلبلی ۱/۳ افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد گزارش، در گروه میوههای تازه بهای تمام اقلام این گروه بین ۱/۱ درصد تا ۹/۹ درصد کاهش یافت. در گروه سبزیهای تازه قیمت سبزیهای برگی ثابت بود بهای خیار معادل ۴/۳ درصد، گوجهفرنگی ۲/۲ درصد و کدو سبز ۶/۶ درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۰/۱ درصد تا ۲/۹ درصد کاهش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در این هفته بهای گوشت گوسفند معادل ۴/۰ درصد، گوشت تازه گاو گوساله ۵/۰ درصد و گوشت مرغ ۲/۴ درصد کاهش یافت.
قند، شکر، چای و روغننباتی
قیمت قند، شکر، چای خارجی و انواع روغننباتی بدون تغییر بود.
حبوبات ۷/۱۰۸ درصد گران شد؛ چای ۸/۱۰۰ درصد در هفته منتهی به ۲۱ تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل، لبنیات ۲/۲۲ درصد، تخممرغ ۵/۴۹ درصد، برنج ۸/۶۴ درصد، حبوبات ۷/۱۰۸ درصد، میوههای تازه ۸/۲۰ درصد، سبزیهای تازه ۴/۸۴ درصد، گوشت قرمز ۴/۵۴ درصد، گوشت مرغ ۲/۰ درصد، قند و شکر ۱/۴۱ درصد، چای ۸/۱۰۰ درصد و روغننباتی ۲/۵۸ درصد گران شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد