3 - 03 - 2024
چند نفر از نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم تحصیلات معدنی داشتند؟
کمیسیون صنایع و معادن دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در حالی کار خود را به پایان میرساند که جای خالی متخصصانی از جامعه معدنی کشور با تحصیلات مرتبط در آن احساس میشد.
مجلس در نظام جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه و والایی برخوردار بوده و محور بسیاری از تصمیمگیریها، قانونگذاریها، برنامهریزیهاست و چراغ هدایت دولت و ملت را به دست دارد. مجلس پایگاه اساسی نظام و مردم و مایه حضور و مشارکت واقعی مردم در تصمیمگیریها و مظهر اراده ملی است. بر این اساس این وظایف عمده مجلس در دو بخش، یعنی قانونگذاری و نظارت خلاصه میشود.
براساس متن قانون اساسی مجلس شورای اسلامی از نمایندگان ملت که بهطور مستقیم و با رای مخفی انتخاب میشوند تشکیل میشود. (اصل ۶۲ قانون اساسی) دوره نمایندگی مجلس ۴ سال (اصل ۶۳ قانون اساسی) و تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۲۷۰ نفر است.
با در نظر داشتن نقش مهم و اساسی مجلس شورای اساسی در قانونمند کردن و نظارت در همه بخشهای کشور از یک سو و اهمیت صنایع معدنی در کشور وجود نمایندهای از جامعه معدن که تحصیلات مرتبط را دارا باشد قطعا به ایجاد ادبیات و شکلگیری فهم مشترکی از موارد و مسائل این حوزه کمک خواهد کرد.
سیدمقداد ضیاتبار پژوهشگر پژوهشکده سیاستپژوهی و مطالعات راهبردی حکمت در گفتوگوی اخیر خود اظهار کرد: نمایندهای خوب است که اولا به وظایف خود واقف باشد، قانون درستی تصویب کند و به وظایف نظارتی خود پایبند باشد. در راستای تصویب قوانین درست باید نماینده در حوزههایی که در آن تخصص ندارد به سراغ افراد متخصص برود. نمایندگان مجلس نباید در کمیسیونی که تخصص لازم برای عضویت در آن را ندارند عضو شوند.
آنگونه که اطلاعات موجود از نمایندگان مجلس یازدهم در پایگاه اطلاعرسانی مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد، هیچ کدام از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم تحصیلات معدنی نداشتند. به این ترتیب مهدی عسگری و علی جدی به عنوان نواب اول و دوم رییس، اللهوردی دهقانی به عنوان دبیر اول و یوسف داوودی به عنوان دبیر دوم اعضای هیات رییسه کمیسیون معدن و صنایع معدنی به ریاست عزتالله اکبری تالارپشتی هستند. سخنگوی این کمیسیون که در خرداد ماه سال جاری انتخاب شد،
روح الله عباسپور بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد