18 - 12 - 2022
چهل و پنجمین رییسجمهور آمریکا در راه کاخ سفید
|زهرا رحیمی| زمان مبارزات انتخاباتی آمریکا به پایان رسید. روز دوشنبه ماراتن سه میلیارد دلاری که ۱۷ ماه به طول انجامیده بود، اتمام یافت. انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ آمریکا امروز سهشنبه برگزار میشود و دستکم تا صبح روز چهارشنبه مشخص خواهد شد که آیا باراک اوباما چهار سال دیگر را در کاخ سفید خواهد گذراند یا میت رامنی چهل و پنجمین رییسجمهور آمریکا لقب خواهد گرفت.
آنچه که طی چند روز اخیر بیش از هر چیز نظر رسانهها را به خود جلب کرده، نزدیکی بیسابقه رقابت این دو کاندیدا در رویدادی است که هر چهار سال یک بار اتفاق میافتد. روز آخر برای میت رامنی، نامزد جمهوریخواهان فرصتی بود تا برای رسیدن به آنچه طی ۵۲۲ روز گذشته به نظر میرسید قادر به انجامش نیست، تلاش کند: غلبه بر پیشگامی اندک اما باثبات باراک اوباما در ایالات تعیینکننده آمریکا.
روز یکشنبه مشخص شد که کار رامنی کمی سختتر شده است. چند نظرسنجی ملی نشان داد، اوباما اندکی از رامنی پیشی گرفته است. نظرسنجی واشنگتن پست- ایبیسی نیوز نشان داد اوباما با در اختیار داشتن ۴۹ درصد آرا از رامنی با ۴۸ درصد طرفداران، پیش است. نظرسنجیهایی که طی چند هفته اخیر برگزار شدهاند، همگی از رقابت تنگاتنگ این دو رقیب خبر دادهاند. در کنار نتایج ارایه شده از سوی موسسات نظرسنجی، آمار مربوط به رایگیریهای زودهنگام نشان میدهد که دموکراتها در چندین ایالت کلیدی با اختلافی اندک، پیش هستند اما این اختلاف به هیچوجه با آمار چهار سال پیش که از پیروزی اوباما خبر میدانند، قابل مقایسه نیستند.
با این حال رامنی و معاونش اطمینان خود از پیروزی در انتخابات را ابراز داشتهاند. جمهوریخواهان با سفر به پنسیلوانیا به عنوان ایالتی که در ستون ایالات اوباما قرار دارد و طی بیش از دو دهه اخیر به هیچ کاندیدا جمهوریخواه ریاست جمهوری رای نداده، میزان اعتماد به نفس خود را به نمایش گذاشتند.
دو کاندیدای ریاست جمهوری به آخرین ایالات مهم و کلیدی سر زدند. اوباما در ویسکانسین و آیووا و رامنی در فلوریدا، ویرجینیا و نیوهمپشایر تمام توان خود را برای کسب آرای خاکستری به کار گرفتند. اما مهمترین ایالتی که روز دوشنبه اوباما و رامنی را به چالش کشاند، اوهایو بود که در یک روز شاهد حضور هر دو کاندیدا و رایزنیهای آنها برای کسب ۱۸ رای الکترال این ایالت بود.
براساس گمانهزنیهای برخی کارشناسان حتی اگر رامنی در کنار ایالات فلوریدا و ویرجینیا بتواند آرای اوهایو را نیز از آن خود کند باز هم به آرای یک ایالت دیگر که در دست دموکراتهاست، نیاز خواهد داشت و این خواسته چندان کوچکی نیست. به همین دلیل است که رامنی با وجود سابقه پنسیلوانیا در انتخابات که ایالتی طرفدار دموکراتها شناخته شده، راهی این ایالت شد.
به گزارش یورونیوز، نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه در واپسین ساعات مانده به برگزاری این انتخابات، با سفرهای ممتد و خستهکننده، هر آنچه در آستین داشتند را رو کردند تا بتوانند جمع بیشتری را به نفع خود به پای صندوقهای رای بکشانند.باراک اوباما در ایالت نیوهمپشایر کلمه «تغییر» را از شعارهای انتخاباتی رقیبش میت رامنی بیرون کشید و آن را دستمایه قرار داد و گفت: اعطای قدرت بیشتر به بانکها، این تغییر نیست. پنج تریلیون دلار کاهش مالیات به نفع ثروتمندان، این هم تغییر نیست. سر باز زدن از پاسخ به جزییات سیاستها تا فردای روز برگزاری انتخابات، این هم تغییر نیست بلکه همان حقه قدیمی در کتابهاست.
اما میت رامنی رقیب جمهوریخواه اوباما نیز بیکار ننشست و در ایالت آیووا همسان اوباما به سیاستهای وی تاخت و گفت: به یاد بیاورید که وی میخواست اشتغالزایی کند و این اولویت او بود. اما بجای این کار، با تمرکز بر اصلاح نظام بیمه درمانی، اشتغالزایی را نابود کرد. او گفت کسری بودجه فدرال را به نصف خواهد رساند اما آن را دو برابر کرد. گفت بیکاری ۴/۵ درصد خواهد بود اما همین جمعه با خبر شدیم که این میزان ۹/۷ درصد است و این یعنی ۹ میلیون شغل کمتر از آنچه وعده داد.
انتخاب رییسجمهور آمریکا آغاز امروز ششم نوامبر برابر با ۱۶ آبانماه آغاز شده و آمریکاییها یکی از این دو نامزد را راهی کاخ سفید خواهند کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد