28 - 08 - 2017
چگونگی گذر از بحران آب
مشاور وزیر نیرو خروج از مشکل بحران آب را نیازمند عزم ملی دانست.
محمدتقی توکلی اظهار کرد: امروز یکی از مهمترین چالشهای بزرگ کشور، مساله آب است چراکه ایران در منطقه گرم و خشکی قرار گرفته و متوسط بارندگی آن کمتر از ٢۴٠ میلیمتر است که کمتر از یکسوم متوسط بارندگی دنیاست که همین مساله شرایط خاصی را برای ایران رقم زده است. برای بحث آب باید تدبیر ویژهای اندیشیده شود و در این شرایط باید جزو اولویت اول کشور باشد.
این مسوول تاکید کرد: خروج از مشکل بحران آب نیازمند عزم ملی بوده و لازم است تمام دستگاهها و نهادهای کشور در برونرفت از این موضوع مشارکت داشته باشند.
توکلی اظهار کرد: براساس گزارشهای سازمانهای جهانی، آب بزرگترین چالش و بحران دنیاست و در کشور ما از مرز هشدار گذشته است.
این کارشناس آب یادآور شد: در طی یک دهه گذشته شاهد کاهش میزان منابع آبهای تجدیدشونده بودهایم و این میزان در ساختار مصرف آب تاثیر منفی گذاشته است و ادامه این روند منجر به تهی شدن منابع آبهای زیرزمینی شده که بحرانهایی همچون فرونشست زمین و از دست رفتن تجدیدپذیری را به دنبال خواهد داشت و با ادامه خشکسالیها ابتدا برای کشاورزی کشور مشکلاتی را به وجود آورده و بعد از آن امنیت غذایی تحت تاثیر قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا، این نماینده سابق مجلس اضافه کرد: بخشی از بحران آب دستپرورده خود ماست؛ مصرف بیرویه و بیش از ظرفیت و غیراستاندارد باعث کاهش ذخایر شده و در برخی نقاط کشور منابع آب نیاز مصارف را تامین نمیکند و با کمبود آب مواجه هستیم؛ افزایش جمعیت و نحوه استقرار آنها، ناکارآمدی کشاورزی و راندمان آبیاری پایین از دیگر مشکلات مدیریت آب است که ادامه این وضعیت روزبهروز بحران آب را تشدید خواهد کرد.
وی با بیان اینکه مصرف آب با استانداردها فاصله دارد، گفت: در دنیا از کل آب تولیدی ۷۰ درصد صرف کشاورزی، ۲۲ درصد صنعت و حدود ۸ درصد شرب است اما در ایران بیش از ۹۲ درصد صرف کشاورزی با راندمان آبیاری زیر ۳۵ درصد میشود.
توکلی خاطرنشان کرد: در مجموع دولت یازدهم اقدامات خوبی را در حوزه آب انجام داد و گرچه بحران آب همچنان پابرجا باقیمانده اما گامهای دولت امید توانست تا حدی شرایط را بهبود بخشد. نمیتوان مساله مدیریت مصرف را نادیده گرفت و لازم است همچنان مدیریت بخش آب در تمام ابعاد وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت صرفهجویی در مصرف آب گفت: آب جایگزین ندارد و سرمایهای متعلق به نسلهای آینده است که وظیفه داریم با مدیریت صحیح در صیانت و حفاظت از آن بکوشیم و آن را به نسلهای آینده برسانیم. باید توهم فراوانی آب را از سر بیرون کرد و واقعیتهای آبی کشور را دید و براساس واقعیتها برنامهریزی کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد