13 - 01 - 2017
چین جای ایران را در صادرات سیمان به افغانستان گرفت
نایب رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان با اشاره به اینکه چین و ترکیه رقبای جدی ایران در تجارت با افغانستان هستند، گفت: تعرفه بالا، جادههای نامناسب و تخلیه بار کامیونها در مرزها مهمترین موانع افزایش حجم تجارت بین دو کشور است.
حسین سلیمی با بیان اینکه ترکیه و چین از رقبای جدی ایران در صادرات کالا به افغانستان هستند، گفت: با صادرات سیمان از چین به افغانستان صادرات سیمان ایران به چین کاهش یافته است.
نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان با بیان اینکه چینیها کالاهای خود را به افغانستان صادر میکنند، گفت: از آنجا که قیمت تمامشده کالا در چین بسیار پایین است بنابراین تجار چینی به رقبای جدی برای ایرانیها در تجارت با افغانستان تبدیل شدهاند. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه براساس آمار رسمی ارزش مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و افغانستان ۵/۱ تا دو میلیارد دلار است، گفت: این در حالی است که براساس آمار غیررسمی ارزش مبادلات تجاری بین دو کشور بین چهار تا پنج میلیارد دلار برآورد میشود.
سلیمی به فارس تصریح کرد: بخش اعظمی از صادرات کالا بین تجاری دو کشور بدون ثبت رسمی انجام میشود.
وی با بیان به دلیل ناامنی در افغانستان هیچ سرمایهگذار ایرانی در این کشور سرمایهگذاری نکرده است، گفت: با این وجود افغانها متقاضی سرمایهگذاری در ایران هستند و اغلب درخواست سرمایهگذاریها برای ساخت هتل و مسافرخانه در اطراف مشهد است.
نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان در پاسخ به این سوال که برای افزایش صادرات به این کشور چه باید کرد، گفت: به دلیل مباحث مربوط به قاچاق مواد مخدر هیچ کامیون حمل باری از کشور افغانستان اجازه ورود به کشورمان را ندارند و کامیونها باید بار خود را در مرز تخلیه و سپس توسط کامیون ایرانی بار از مرز عبور کنند.
سلیمی افزود: در مقابل هم آنها از ورود کامیونهای ایرانی حمل بار به کشورشان ممانعت میکنند که این موضوع منجر به کندی تجارت بین دو کشور شده است.
وی تصریح کرد: اگرچه ایران با افغانستان هزار کیلومتر مرز مشترک دارد اما ارتباطات جادهای چندان مناسبی با این کشور نداریم و اغلب جادهها خاکی و شوسه است که این امر هم یکی از مشکلات تجارت با این کشور است.
سلیمی در ادامه به تعرفه بالا اشاره کرد و گفت: واردات برخی کالاهای ایرانی به افغانستان و بالعکس دارای تعرفه بالاست که این موضوع هم به نوعی در پایین نگه داشتن حجم روابط تجاری بین دو کشور موثر است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد