31 - 12 - 2022
کاری از دستمان بر نمیآید
گروه بازرگانی- دیروز رییس سازمان بازرسی کل کشور وقتی با هجوم انتقاد فعالان بخشخصوصی در رابطه با مشکلات و موانع موجود مواجه شد کاسهکوزهها را سر رسانهها و خبرنگاران شکست.
با اینکه پیشبینی میشد نشست پولدارهای اتاق بازرگانی با مصطفی پورمحمدی حداقل به یک سرانجام نصف و نیمه برسد اما این اتفاق رخ نداد و مهمان اتاقیها با خستهکننده خواندن جلسه خواستار برگزاری نشستی دیگر بدون حضور رسانهها شد
«اگر میخواهیم مشکلات را بررسی کنیم باید یک گروه از فعالان اقتصادی باشند و گروهی دیگر ما، که بتوانیم به کارمان برسیم بنابراین دلیلی ندارد رسانهها در این جور جلسات حضور داشته باشند زیرا صاحبان رسانه دنبال برجسته کردن حاشیهها هستند».
اگرچه رییس سازمان بازرسی کل کشور نسبت به رسانهها جبههگیری منفی نشان داد اما در پاسخ به ۲۰ مشکل اساسی و محوری تولید و اقتصاد پاسخ روشن و قانعکنندهای نداشت که هیچ، وعده حل مشکلات را هم به دفعات بعدی سپرد. از این رو معلوم نشد آقای رییس برای چه موضوعی پا به پارلمان بخشخصوصی گذاشته بود.
رییس سازمان بازرسی کل کشور که به قول خودش مجاز است حداقل آسیبشناسی را در همه حوزهها داشته باشد در پاسخ به اینکه چرا سازمان بازرسی کل کشور در مورد گرانیهای اخیر کاری از پیش نمیبرد به «جهانصنعت» گفت: من گرانی را درک میکنم و در وجود گرانی شکی نیست اما این موضوع به ما مربوط نمیشود و کاری از دست سازمان ما برای حل گرانی برنمیآید.
پورمحمدی درباره اینکه گرانیها تا کی و کجا ادامه خواهد یافت نیز گفت: مسوول گرانی افراد دیگری هستند و ما هم منتظریم تا ببینیم چه میشود.
وی همچنین درباره ورود سازمان بازرسی به بحث واردات بیرویه که توسط سوءاستفادهچیها انجام میشود، اظهار داشت: سازمان بازرسی به طور مستقیم نمیتواند وارد این مساله شود اما کارگروههایی تشکیل شده تا جلوی واردات بیرویه گرفته شود.
پورمحمدی تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال سال حمایت از تولید داخلی است واردات باید در چارچوب قانون و به موازات نیاز داخل انجام شود.
این مقام مسوول درباره کارشکنیهای این سازمان برای ارایه تسهیلات به فعالان اقتصادی تصریح کرد: از این پس اگر هر دستگاه و هر بانکی برای ارایه تسهیلات خود سازمان بازرسی را بهانه کرد به این سازمان نامه بنویسید و موضوع را بیواسطه از طریق سازمان دنبال کنید.
مصطفی پورمحمدی درباره انتقاد وسیع بخشخصوصی از عملکرد بانکها نیز گفت: وجود برخی بخشنامهها و آییننامهها باعث شده تا سازمان بازرسی زیرسوال برود. از سوی دیگر بسیاری معتقدند که امسال نقش این سازمان پررنگتر شده به همین دلیل مشکلات بیشتری به وجود آمده است اما سوال اینجاست که آیا در سالهای گذشته که اقتصاد کشور بدون مشکل بود و حال که این سازمان فعالتر شده وضعیت اقتصاد با مشکل برخورد کرده است؟
وی تاکید کرد: لازم است از سوی اتاق سه نفر انتخاب شود تا به عنوان نمایندگان بخشخصوصی به سازمان بازرسی کل کشور معرفی شوند تا به کمک آنها نسبت به حل معضلات موجود اقدام کنیم.
توقف فعالیت تولیدیها
رییس اتاق بازرگانی ایران که این روزها نسبت به اتفاقات اقتصادی و گرانیهای اخیر موضع سکوت اختیار کرده در پاسخ به اینکه آیا میلیاردر بودن بخشخصوصی باعث بیتفاوتی آنها به مشکلات اقتصادی شده است به
«جهان صنعت» گفت: اتفاقا بیشترین آسیبی که از گرانیها حاصل میشود به بخش تولید میخورد و اگر این وضعیت ادامه داشته باشد ادامه کار برای تولیدیها امکان پذیر نخواهد بود.محمد نهاوندیان با بیان اینکه بخشخصوصی مخالف افزایش قیمتهاست، تاکید کرد: صنعت داخل و تولیدیها در وضعیتی نیستند که بخواهند با افزایش قیمت ماهانه مواد اولیه روبهرو شوند بنابراین باید دولت جلو گرانی را بگیرد.وی با اشاره به نقش مهم سازمان بازرسی کل کشور در حوزه اقتصاد گفت: با این وجود کافی نیست که سازمان بازرسی فقط به تخلفات رسیدگی کند بلکه نظارت بر اجرای قانون نیز مهم است و البته باید قوانین اجرا نشده هم مدنظر باشد.
وی همچنین با انتقاد ازمحقق نشدن اهداف تاسیس صندوق توسعه ملی گفت: ایجاد این صندوق تمهیدی هوشمندانه برای حمایت از بخش خصوصی بود اما آن طور که باید شاید به نتایج مدنظر نرسیده است.
نهاوندیان با تاکید بر اینکه فعالان اقتصادی سالم باید احساس امنیت داشته باشند، گفت: پس از وقوع اختلاس اخیر سیستم بانکی قفل شده و بانکها هماهنگی لازم با فعالان اقتصادی ندارند.
انتقاد فعالان اقتصادی
در ادامه عباسعلی قصایی، رییس انجمن ریسندگی کشور، مساله سیستم بانکی و انتقال ارز برای واردات مواد اولیه را مورد انتقاد قرار داد.
انصاری، رییس انجمن صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران نیز تصریح کرد: به تازگی مشکلی بهوجود آمده است که روند پیشرفت کار را مختل میکند. کمیته ماده «۱۹»، موظف است که نظارتهایی روی صدور ضمانتنامهها و… داشته باشد و متاسفانه در این مدت خلافی صورت گرفت که بهدنبال آن، ادامه فعالیت در حیطه صادرات خدمات فنی و مهندسی با کندی روبهرو شده و این میزان احتیاط، صادرات را تا حدی متوقف ساخته است.ابوالحسن خلیلی، دبیرکل کانون انجمن صنایع غذایی توضیح داد: در قسمتهایی از اقتصاد کشور، حق و حقوق بخشهای خصوصی دچار لطمه شده و هیچ نظارتی روی آنها وجود نداشته وبرای احقاق حقوق آنها نیز اقدامی صورت نگرفته است.
همچنین مرتضی عراقچی عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش با محور قرار دادن صادرات فرش گفت: ادامه تولید فرش در گرو صادرات آن است. صادرات فرش امسال با مشکل برخورد کرده و به علت تحریمها و بحرانهای اقتصاد جهانی، احتمال توقف آن میرود و امروز بافندگان ما از دو میلیون نفر به یک میلیون کاهش یافتهاند و صادرات میلیونی فرش به زودی به ۵۰۰ هزار طاقه رسیده است.محسن جلالپور، عضو هیات رییسه اتاق ایران، نرخ ارز و رانت موجود در این بازار را مورد تاکید قرار داد و افزود: رانت ناشی از دو نرخی بودن قیمت ارز به طور یقین، بیش از اختلاس اخیر به کشور ضربه خواهد زد بنابراین باید در جهت از میان بردن این شکاف، اقدامات لازم صورت گیرد.
هوشنگ فاخر، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران نیز توضیح داد: رشد چکهای برگشتی، رشد مفاسد اقتصادی، کثرت پروندههای قضایی و حقوقی، بیانگر وجود نقایص در اجرای قوانین و نظارتهاست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد