19 - 12 - 2022
کانادا با تعطیلی سفارت، حقوق ۴۰۰ هزار ایرانی را نادیده گرفت
در دو روز گذشته سیدعباس عراقچی، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امورخارجه از سفر اخضر الابراهیمی، نماینده سازمان ملل متحد در سوریه به تهران خبر داد اما اشارهای به زمان آن نکرد و گفت: قرار است نماینده سازمان ملل در سوریه پس از سفر به دمشق و در فرصت مناسب به تهران سفر کند.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه در گفتوگو با سایت خانه ملت در خصوص اظهارات سیدعباس عراقچی، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امورخارجه که از سفر اخضر الابراهیمی، نماینده سازمان ملل متحد در سوریه به تهران خبر داده است، تصریح کرد: طبیعی است که جانشین کوفی عنان در سوریه بنا بر مسوولیتی که برعهده دارد، باید نقطه نظرات کشورهای موثر منطقه را بررسی کند و برای یافتن راهحل بحران دمشق موضع جمهوری اسلامی ایران را مدنظر قرار دهد.
سخنگوی وزارت خارجه کشور افزود: با این حال تاکنون اطلاعات دقیقی مبنی بر حضور اخضر الابراهیمی در ایران دریافت نکردم.
مهمانپرست درباره موضع متفاوت الابراهیمی با کوفیعنان، نماینده پیشین سازمان ملل در سوریه در حل بحران این کشور که در قالب پیشنهاد به اسد برای کنارهگیری از قدرت مطرح شد، گفت: کشورها، افراد و شخصیتها، دیدگاهها و مواضع متفاوتی دارند و نباید انتظار داشته باشیم که همه افراد راهحل یکسان و مشابهای ارایه دهند و آنچه در حل بحرانهای بینالمللی اهمیت دارد، نیت کشورها و افراد برای حل بحران به بهترین شکل ممکن است و نشستها و رایزنیهای مشترک، مواضع و دیدگاهها را به هم نزدیک میکند.
وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران منطق قوی و انسانی خود را به مسوولان ارایه میدهد و در تلاش است راهکاری ارایه دهد تا با کمترین خسارات و هزینه برای مردم سوری، وضعیت در سوریه آرام شود، به عبارت دیگر ضمن جلوگیری از دخالتهای کشورهای خارجی، مطالبات مردم در یک روند معقول به نتیجه برسد و دولت دمشق نیز فضای مناسب برای انجام اقدامات اصلاحی داشته باشد.
علاوه بر این از آنجا که چندی پیش ۴۸ نفر از اتباع ایرانی که برای زیارت عتبات عالیات به سوریه عازم شده بودند، از سوی تروریستها به گروگان گرفته شدند و رایزنیها برای آزادی آنها همچنان ادامه دارد، خبرهایی انتشار یافته مبنی بر اینکه گروگانگیرها درخواست مبالغی پول کرده اند.
مهمانپرست در خصوص اتباع ایرانی ربوده شده در کشور سوریه نیز با رد خبر درخواست پول از سوی تروریستهای سوری برای آزادسازی ۴۸ گروگان ایرانی، اظهار داشت که تلاشهای دستگاه دیپلماسی ایران در سوریه و لیبی منجر به فراهم شدن شرایط آزادی اتباع ایرانی شده است.
وی درباره اقدامات دستگاه دیپلماسی ایران در پیگیری وضعیت ۴۸ زائر ایرانی ربوده شده در سوریه با یادآوری شرایط بیثباتی و ناامنی حکمفرما بر این کشور که از سوی کشورهای خواهان ضربه زدن به جبهه مقاومت شکل گرفته، تصریح کرد: یکی از اقدامات گروههای تروریستی مسلح ربایش انسانهای غیرنظامی و بیگناه است.
مهمانپرست افزود: وزارت امورخارجه ایران با همکاری دولت دمشق تلاشهای زیاد و همه جانبهای برای آزادسازی زائران ربوده شده انجام داد که روند آزادی آنها را تسریع کرده است، بر همین اساس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران از طریق رایزنی با سایر کشورهای منطقه -که با گروههای تندرو و افراطی درگیر در بحران سوریه ارتباط دارند- در تلاش است تا موجبات آزادی ۴۸ ایرانی را فراهم کند.
سخنگوی وزارت خارجه با یادآوری تلاشهای مقامات وزارت خارجه برای رسیدگی و آزادی کارکنان هلالاحمر ایرانی ربودهشده در لیبی به بیثباتی و عدم وحدت مدیریتی در لیبی اشاره کرد و با غیرقابل دفاع خواندن اقدامات گروههای تندرو در گروگان گرفتن هیات مدیران هلال احمر که به دعوت رسمی دولت لیبی با هدف فعالیتهای بشردوستانه و ارایه خدمات انسانی وارد این کشور شدند، گفت: وضعیت اتباع ایرانی ربوده شده در لیبی به شدت از سوی دستگاه دیپلماسی ایران پیگیری میشود.
وی با یادآوری مذاکرات تهران و طرابلس و همچنین سفر حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزارت امورخارجه به این کشور و تشکیل کمیتهای برای رسیدگی به وضعیت اتباع ایرانی ربودهشده در لیبی افزود: این مساله در حاشیه اجلاس عدمتعهد در تهران نیز مورد مذاکره با مقامات لیبیایی قرار گرفت و بر اساس این رایزنیها امکان تماس تلفنی خانوادههای کارمندان هلالاحمر با آنها فراهم شد و صحت و سلامت این افراد مورد تایید قرار گرفت.
گفتنی است ۱۱مردادماه سالجاری هفت نفر از کارکنان هلال احمر در لیبی از سوی گروههای تندرو و افراطی لیبیایی ربوده شدند که با تلاشهای دیپلماتیک وزارت خارجه و رایزنی با مقامات لیبیایی قرار است که آزادسازی این افراد صورت گیرد.
مهمانپرست افزون بر این مطالب اقدام اتاوا در تعطیلی سفارت خود در تهران و تعلیق روابط را اقدامی عجولانه، سیاسی و غیرمنطقی خواند و گفت: وزارت خارجه ایران در واکنشی به این اقدام غیردیپلماتیک همه دیپلماتهای کانادایی را اخراج میکند.
وی درباره انتخاب کشوری به عنوان حافظ منافع تهران و اتاوا تصریح کرد: باید شکل ادامه ارتباط دو کشور در قالب حفاظت از اماکن دیپلماتیک و دفاع از حقوق اتباع طرفین در یک چارچوب متعارف مورد گفتوگو ایران و کانادا قرار گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه کشور با تاکید بر اینکه تعیین کشورها برای حفاظت از منافع باید مورد تایید دو طرف قرار گیرد، افزود: تا کنون درخواستی از سوی کانادا در این زمینه دریافت نکردیم و این درخواست باید به صورت رسمی و از مجرای دیپلماتیک اعلام شود تا طی نشستی توافقات صورت گیرد.
قابل ذکر است روز جمعه ۱۷ شهریورماه وزارت امورخارجه کانادا در بیانیهای از بسته شدن سفارت این کشور در ایران خبر داد و به دیپلماتهای ایرانی مقیم کانادا پنج روز فرصت داد که خاک این کشور را ترک کنند، این اقدام غیرمنطقی دولت اتاوا با واکنش قاطعانه دستگاه دیپلماسی ایران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد.
تاکید صالحی بر حل مشکل ۴۰۰ هزار ایرانی مقیم کانادا
با بسته شدن سفارت کانادا از سوی طرف کانادایی هموطنان ما در این کشور با مشکلاتی روبهرو شدهاند که بنا بر وظیفه وزارت امورخارجه مسوولان امر باید در این رابطه توانایی خود را به مرحله اجرا گذارند.
علی اکبر صالحی، وزیر امورخارجه با بیان اینکه فعالیت جمهوری اسلامی ایران در کانادا تنها به اقدامات خدماتی و کنسولی محدود بوده در گفتوگویی با سایت خانه ملت که به مجلس وابسته است، گفت: وزارت امورخارجه تمام توان خود را برای به حداقل رساندن مشکلات هموطنان ایرانی مقیم کانادا که تعداد آنان ۴۰۰ هزار نفر است به کار خواهد گرفت.
وی دلایل حکومت کانادا برای تعطیلی سفارتشان در ایران را غیرموجه و غیرمنطقی خواند و تاکید کرد: دولت کانادا در حالی موضوع فعالیت هستهای ایران را از جمله دلایل تعطیلی سفارت کانادا در تهران مطرح میکند که فعالیت ایران در عرصه هستهای موضوع تازهای نیست در مورد کمک به سوریه هم کانادا در حالی ادعای کمک ایران به سوریه را مطرح میکند که خودشان به گروههای افراطگرا برای قتل و عام مردم سوریه کمک میرسانند؛ موضوعی که مراکز امنیتی کانادا هم به آن اقرار میکنند.
وی با بیان اینکه دلایل حکومت کانادا از نظر نخبگان کانادایی مردود است، تصریح کرد: چنین رفتارهایی از سوی دولت کانادا نشان میدهد که آنها حتی به آبرو و تناقضات سیاسی خود هم فکر نمیکنند.
صالحی افزود: کانادا در حالی موضوع دفاع از حقوق انسانی را مطرح میکند که خود با تعطیلی سفارت، وضعیت ۴۰۰ هزار ایرانی مقیم کانادا را در محدودیت قرار داده، آیا این به معنی رعایت حقوق انسانها است؟
وزیر امورخارجه کشورمان درباره وضعیت ایرانیهای مقیم کانادا گفت: حسن قشقاوی، معاون پارلمانی و امور ایرانیان وزارت خارجه قرار است وضعیت خدماترسانی به هموطنان مقیم کانادا را پیگیری کند تا حداقل مشکل برای آنها پیش نیاید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد