14 - 12 - 2022
کانالهای آب تهران قابل اعتماد نیست
گروه شهر و جامعه- ۲۰ هزار نفر تلاش کردند تا عواقب ناشی از باران چند ساعته یکشنبه اخیر را که ۵۰۰ هزار مترمکعب آب را به داخل تونلهای مترو تهران- کرج سرازیر کرد جبران کنند به طوری که به گفته قلیها، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه علت، شکسته شدن تنها یکی از دیوارههای کانال بود که به داخل یک ایستگاه در حال ساخت راه پیدا کرده بود. چهار قطار زیر آب رفت و بیش از یک روز و نیم وقت صرف شد تا با همکاری همه ادارات دولتی آب این دستگاهها تخلیه شود. این آبگیری موجب مجروح شدن شش نفر شد و اما همانطور که مسوولان شهری قبلا اعلام کرده بودند مردم به طور معجزهآسایی در این مسیر مترو نجات پیدا کرده بودند. بالاخره مهمترین نتیجه این بارندگی برای مترو باقی ماندن خسارتهای چندصد میلیاردی است.
این در حالی است که کارشناسان معتقدند در کل، گرفتگی جویبارها مساله رانش زمین را بغرنجتر میکند و در منطقهای همانند تهران که دارای شیب است خطر رانش زمین کاملا جدی است و نفوذ آب در لایههای رسوبی باعث میشود که زمین به حرکت درآید.
پروفسور بهرام عکاشه با بیان اینکه بارش برف و باران شاید بیشتر از زلزله در وقوع رانش زمین موثر باشد به ایلنا گفته است که نفوذ آب در لایههای رسوبی باعث میشود زمین به حرکت درآید.
وی تصریح کرد: نفوذ آب باران در زمین بر مسایل ژئوتکنیکی ساختمانها تاثیر میگذارد و باعث ایجاد لغزش میشود.
به گفته پروفسور عکاشه، گرفتگی جویبارها مساله رانش زمین را بغرنجتر میکند.
پدر زلزله ایران با تاکید بر اینکه توپوگرافی منطقه، نقش مهمی در وقوع رانش زمین دارد، افزود: اگر پستی و بلندیها در منطقهای بیشتر باشد مسلما احتمال وقوع رانش زمین درآن منطقه بیشتر است.
۱۴۸ نقطه آبگیر
این در حالی است که اعلام شده است تهران هنوز ۱۴۸ نقطه آبگیر دارد.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه شهر تهران در گذشته یکهزار و ۲۳۴ نقطه آبگیر داشت، خاطرنشان کرد: در چندسال اخیر بسیاری از این نقاط آبگیر اصلاح شد و هماکنون تعداد آنها به ۱۴۸ نقطه رسیده است.
تقوی خاطرنشان کرد: در بودجه سال ۹۱ شهرداری تهران اعتبار لازم برای برطرف کردن مشکل این ۱۴۸ نقطه آبگیر باقیمانده نیز پیشبینی شده است.
معاون امور حقوقی شهردار تهران با تاکید بر ضرورت خودداری از ارایه اخبار غلط، غیراصولی و مغرضانه درباره حوادث اخیر اظهار کرد: در شهرداری تهران ستادی در روابط عمومی برای این منظور تشکیل شده و درخواست میکنم در شورای شهر نیز تنها سخنگوی شورا در این رابطه اطلاعرسانی کند.
واکنش اعضای شورای شهر تهران
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران در واکنش به حوادث یکی، دو روز گذشته که بر اثر بارش شدید باران در تهران رخ داد، گفت: تهران از قدیم به گونهای طراحی نشده که در برابر بارندگیهای شدید بدون مشکل باشد.
علیرضا دبیر در جریان جلسه علنی اخیر شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در زمان شهردار کرباسچی، هنگام بارشهای شدید شهرری را آب فرا میگرفت، اظهار کرد: حتی تا همین چند سال اخیر تهران هنگام بارشهای نه چندان شدید دچار
مشکل میشد.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران در دوره اخیر اقدامات بسیاری برای جلوگیری از آبگرفتگی انجام داده است، افزود: معاونت عمرانی شهردار تهران میتواند گزارشی از اقداماتی که در دوره اخیر برای مقابله با آبگرفتگی انجام شده، ارایه کند.
وی با بیان اینکه بارش شدید در یکی، دو روز گذشته موجب شد که برف روی کوهها نیز شسته شود و بر حجم آب باران بیفزاید، اظهار کرد: این مساله موجب شد که آب چندده برابر شود و به سمت کانالهای انتقال آبهای سطحی سرازیر شود.
رییس شورای شهر تهران با ارایه گزارشی از عملکرد دوروزه شهرداری در خصوص مهار سیلاب در تونل خط چهار مترو تهران گفت: دیوارههای کانالهای آب پایتخت چندان قابل اعتماد نیستند و شهرداران مناطق باید از تمامی آنها بازدید کنند.
مهدی چمران با اشاره به آبگرفتگی خط چهار مترو گفت: بارش بیسابقه باران و ریزش تگرگ سبب شد تمامی نهرها و کانالها به حد اشباع برسد و حتی خیابانها و بزرگراههای پایتخت نیز دچار مشکل بودند.
وی با اشاره به فعالیت شهرداری در مهار آب گفت: تلاشهای شبانه روز در این خصوص انجام شد و حتی جان شهردار در هنگام برگشت یک دستگاه جرثقیل به خطر افتاده بود.
رییس شورای شهر تهران ادامه داد: در هنگام وقوع آبگرفتگی تنها سه واگن در مسیر وجود داشت که به سرعت مسافران تخلیه شدند و خوشبختانه مشکل جانی در این حادثه رخ نداد.حسن بیادی نایب رییس شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه بارش باران در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بوده گفت: مشکل اصلی در خارج از تهران بود و مردم پایتخت به طور عادی تردد میکردند.
زیر سقف بودید!
ابتکار به این سخن بیادی اعتراض کرد و گفت: خیابان نیایش به دریاچه تبدیل شده بود همچنین شکیب در این رابطه گفت حتما شما زیر سقف بودهاید که برایتان مشکل ایجاد نشد وگرنه در سطح شهر نیز مردم دچار مشکلات بسیاری شده بودند.
بیادی در پاسخ به انتقادات گفت: میزان باران بیش از ظرفیت جویهای تهران بود اما این حادثه میتوانست تلفات جانی داشته باشد که با حضور به موقع مدیریت شهری هیچ اتفاق جانی رخ نداد.
مدیریت قابل قبول بحران شهرداری
محمدرضا محمودی، معاون عمرانی استانداری تهران هم در اظهارنظر عجیبی نحوه مدیریت شهرداری را در کنترل حادثه اخیر قابل قبول ارزیابی کرد. وی که به منتقدان همیشگی شهرداری شده است، اظهار داشت: شهرداری تهران در حادثه اتفاق افتاده در تونل خط ۴ مترو تهران تقصیری ندارد و عملکرد خوبی در مدیریت این بحران داشته است.
محمدرضا محمودی با بیان اینکه در حادثه رخ داده در تونل خط چهار مترو تهران نمیتوان شهرداری تهران را مقصر دانست، افزود: از زمانی که به دلیل بارش شدید و طغیان رودخانه، آب وارد تونل مترو شد، مدیریت شهری تمام امکانات خود را برای رفع این مشکل بسیج کرده است.
وی با بیان اینکه استانداری تهران از عملکرد شهرداری در مدیریت بحران این حادثه رضایت دارد، گفت: هماکنون علاوه بر مدیریت شهری، استانداری تهران و حتی وزارتخانههای نیرو و نفت برای تخلیه آب موجود در تونل مترو خط چهار حضور دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد