16 - 02 - 2018
کاهش تولید ادامه مییابد
گروه انرژی- رشد قوی اقتصادی و احتمال اینکه تضعیف ارزش دلار موجب رشد تقاضا برای انرژی شود موجب شد قیمت نفت برنت دیروز افزایشی نسبی را شاهد باشد.
اما مشاهده نشانههایی از تداوم مازاد عرضه در بازار از جمله افزایش میزان ذخایر نفت خام آمریکا و بالا بودن میزان عرضه فیزیکی نفت خام در کشورهای مختلف جهان موجب شد رشد قیمتها ناچیز باشد.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا روز گذشته با دو سنت کاهش نسبت به رقم پایانی جلسه قبل، به ۵۹ دلار و ۱۷ سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا در اوایل ماه فوریه تا بالای ۶۵ دلار در هر بشکه رسیده بود.
قیمت نفت برنت نیز با ۵ سنت افزایش به ۶۲ دلار و ۷۷ سنت رسید. قیمت نفت برنت نیز اوایل ماه جاری میلادی تا بالای ۷۰ دلار رسیده بود.
به گفته معاملهگران، ادامه ضعف ارزش دلار احتمالا تقاضا را از سوی کشورهایی که از ارزهای دیگر برای خرید این کالا استفاده میکنند، تقویت خواهد کرد. همزمان رشد اقتصادی مطلوب نیز از بازارهای نفت پشتیبانی کرده است.
بانک سرمایهگذاری «آربیسیکپیتال مارکتس» در یادداشتی به مشتریان نوشت: اگرچه عوامل عرضه و تقاضای مطلوب از بازار حمایت کرده اما سرمایهگذاران نباید نشانههای احتیاط را نادیده بگیرند.
موسسه امریکن پترولیوم روز سهشنبه اعلام کرد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۹ فوریه، ۹/۳ میلیون بشکه افزایش یافته و به ۴/۴۲۲ میلیون بشکه رسیده است. این افزایش تا حد زیادی به دلیل رشد تولید آمریکا بوده که از اواسط سال ۲۰۱۶ بیش از ۲۰ درصد جهش یافته و به بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز رسیده است. به این ترتیب تولید آمریکا از سطح تولید عربستان سعودی فراتر رفته و به تولید روسیه نزدیک میشود.
نفت آمریکا جذابیت فزاینده در بازارهای جهانی پیدا کرده و با آغاز آزمایش ابرنفتکش برای صادرات در بندر نفتی فراساحلی لوئیزیانا، نفت بیشتری از این کشور صادر خواهد شد.
افزایش تولید و صادرات آمریکا به معنای آن است که نفت ممکن است به زودی مازاد عرضه پیدا کند در حالی که در سال ۲۰۱۷ تحت تاثیر اجرای توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک دچار کمبود عرضه شده بود.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد تقاضا برای نفت به میزان ۴/۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ رشد خواهد کرد اما رشد تولید ممکن است از تقاضا فراتر رود.
بازار فیزیکی به این موضوع واکنش نشان داد و قیمت گریدهای منطقهای از دریای شمال گرفته تا روسیه، آمریکا و خاورمیانه ارزانتر میشود زیرا تولیدکنندگان تلاش میکنند در بحبوحه عرضه گسترده، رقابتی بمانند.
با اینکه بر اساس پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی، احتمال پیشی گرفتن عرضه از تقاضای نفت در سال ۲۰۱۸ میلادی وجود دارد اما این سازمان برآورد خود را از رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۸ میلادی به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داد.
این در حالی است که در پیشبینیهای قبلی، این میزان را یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز اعلام کرده بود.آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد تولید نفت آمریکا تا پایان سالجاری میلادی به ۱۱ میلیون بشکه در روز برسد و این کشور با پیشی گرفتن از عربستان و روسیه به ابرتولیدکننده نفت جهان تبدیل شود.با این وجود توافق میان اوپک و غیراوپکیها ادامه مییابد گرچه افزایش صادرات نفت آمریکا و تهدید ایالات متحده به روسیه و عربستان برای از چنگ درآوردن سهم آنها از بازار نفت این تصور را ایجاد کرده است که روسیه درصدد افزایش تولید نفت خود باشد اما محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در هفته اخیر اطمینان داد روسیه در توافق کاهش تولید نفت باقی میماند.
وزیر نفت عراق نیز گفت: هیچ بحثی در خصوص خروج از توافق کاهش تولید بین اوپک و تولیدکنندگان غیرعضو اوپک مطرح نیست.
جبار اللعیبی که در کنفرانس بازسازی عراق در کویت سخن میگفت افزود: عراق به طور کامل از تعهدات خود به موجب توافق کاهش تولید تبعیت میکند. وی گفت نگران قیمتهای فعلی نیست زیرا اینها «نوسانات عادی» هستند.اوپک انتظار دارد عرضه و تقاضا برای نفت همگام با یکدیگر افزایش یابد و در گزارش اخیر ماهانه خود پیشبینی میکند که رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۸ میلادی به علت سلامت اقتصاد جهانی بیشتر از برآورد پیشین این سازمان باشد به طوری که این میزان در سالجاری میلادی یک میلیون و ۵۹۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.این برآورد ۶۰ هزار بشکه در روز از اعلام پیشین اوپک بیشتر است.
بر اساس اعلام این سازمان، با وجود افزایش تقاضا، بازار جهانی نفت طبق برآوردهای پیشین، اواخر سالجاری میلادی به توازن خواهد رسید زیرا افزایش قیمت نفت، تولیدکنندگان آمریکایی و دیگر کشورهای غیراوپکی را ترغیب به تولید بیشتر میکند.انتظار میرود آمریکا و دیگر تولیدکنندگان غیراوپکی در سال ۲۰۱۸ میلادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز (۲۵۰ هزار بشکه در روز بیشتر از برآورد پیشین سازمان) بر تولید خود بیفزایند.شمار دکلهای حفاری آمریکا اکنون رکورد سه ساله را شکسته است، از سویی، این کشور برای نخستین بار در ماه دسامبر به امارات میعانات فروخت.امارات به دلیل کیفیت بالای میعانات آمریکا در مقایسه با میعانات منطقه، اقدام به خرید از این کشور کرده است.
ارسال یک محموله نفتی از آمریکا به خاورمیانه که قطب اصلی تولید نفت جهان به شمار میرود، نشان میدهد انقلاب نفت شیل و لغو ممنوعیت صادرات نفت آمریکا تا چه حد نقشه صدور نفت را در نقاط مختلف جهان متحول کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد