9 - 11 - 2024
کاهش عرضه گوشت تنظیم بازاری
ایلنا- به گفته عضو هیاترییسه انجمن تامینکنندگان فرآوردههای خام دامی، کاهش پروازهای خارجی ورودی به کشور سبب افت واردات گوشت شده و تا زمانی که این پروازها برقرار نشود کاهش عرضه گوشت گرم وارداتی ادامه دارد.
داود رنگی درباره دلیل ادامهدار شدن توقف عرضه گوشت گرم تنظیم بازاری در فروشگاههای پایتخت گفت: کاهش پروازهای خارجی ورودی به کشور سبب کاهش چشمگیر واردات گوشت شده است، بیشترین گوشت گرم از استرالیا به ایران وارد میشد و مقادیری هم از کنیا و آفریقای جنوبی و از مسیرهای هوایی به ایران میآمد بنابراین تا وقتی که این پروازها برقرار نشود کاهش عرضه گوشت گرم وارداتی ادامه دارد.
وی افزود: واردات گوشت قرمز گرم علاوه بر مبادی دوردست یادشده از کشورهای همسایه و از مسیرهای زمینی نیز صورت میگیرد اما چون تقاضا برای آن بالاست حذف گوشتی که از کشورهای دور به ایران میآمد به کاهش چشمگیر عرضه انجامیده است البته واردات هوایی اکنون به صفر نرسیده اما بهدلیلی که گفته شد به میزان چشمگیری افت کرده است.
رنگی تصریح کرد: علاوهبر کاهش پروازها، محدودیتهای ارزی کشور که هرروز بدتر میشود نیز در کاهش تامین گوشت وارداتی مزید بر علت است.
وی خاطرنشان کرد: دولت در شرایطی که با تحریمهای بانکی روبهروست و در انتقال ارز به داخل کشور با انواع چالشها دستو پنجه نرم میکند و مجبور است برای ورود ارز کارمزدهای سنگین پرداخت کند تا این ارز با سرعت به کشور وارد شود، ارز دولتی را به واردات گوشت اختصاص میدهد این در حالی است که گوشت گرم قرمز به ویژه گوشت گوسفند در تمام جهان مانند ایران کالایی لوکس و گرانقیمت است و مردم دنیا پروتئین گوشتی خود را از گوشت مرغ تامین میکنند در چنین شرایطی چرا باید دولت ایران در تنگنای ارزی، دلار ۲۸۵۰۰تومانی را به واردات گوشت گرم گوسفندی اختصاص دهد؟ ضمناینکه این کالا تنها در کلانشهرها عرضه میشود و در اختیار اقشار کمبرخوردار در استانهای محروم قرار نمیگیرد.
عضو هیاترییسه انجمن تامینکنندگان فرآوردههای خام دامی اظهار کرد: در سالهای گذشته خشکسالی به کاهش مراتع و در پی آن کمبود علوفه دامی منتج شده و این امر به کاهش تولید گوشت گرم در داخل کشور گوسفندی انجامیده و در این شرایط سیاستهای دولتی از جمله راهاندازی سامانه بازارگاه سبب شده تامین علوفه برای دامداران سنتی سخت شود، در پی این عوامل تولید گوشت قرمز داخلی کاهش یافته و دولت برای تنظیم بازار گوشت به واردات روی آورده است. اما دولت علاوه بر اینکه با واردات تولید را سرکوب میکند در تسویهحساب ارزی با واردکنندگان نیز عملکرد مطلوبی ندارد، بهطوریکه واردکنندگان ابتدا با استفاده از تنخواه ارزی خود گوشت وارد میکنند و پس از گذشت گاهی تا پنجماه میتوانند با دولت تسویهحساب کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد