1 - 11 - 2023
کاهش قیمت محصولات فولاد صادراتی ایران
همزمان با افزایش تنشها در خاورمیانه قیمت محصولات صادراتی فولاد ایران نیز نزولی شد. گزارش متال اکسپرت نشان میدهد که هفته گذشته محصولات صادراتی فولاد ایران کمتر مورد معامله قرار گرفت ولی قیمتهای اعلامشده کمتر از دو هفته قبل است.
قیمت شمش فولاد صادراتی ایران از ۴۷۸ دلار به ازای هر تن تا ۴۷۵ دلار کاهش پیدا کرد. بررسیها نشان میدهد که هفته گذشته قیمت انواع شمش فولاد در بازارهای جهانی کاهشی بود. فعالان بازار احتمال تعلیق قانون تعرفه صادراتی فولاد روسیه و کاهش قیمت قراضه را دلیل اصلی نزولیشدن قیمت شمش معرفی میکنند.
کاهش قیمت شمش فولاد صادراتی ایران کمتر از شمش دریای سیاه بود ولی افت شدید قیمت شمش در دریای سیاه باعث شد تا قیمتهای پیشنهادی برای شمش فولاد صادرات ایران نیز کاهش پیدا کند.
اگرچه روند قیمتی شمش فولاد صادراتی ایران از اول مرداد صعودی شد ولی از نیمه مرداد تاکنون شمش فولاد صادراتی ایران در بازه ۴۶۱ دلار تا ۴۷۸ دلار نوسان میکند و همچنان نسبت به قیمت ۵۶۰ دلاری ابتدای سال پایینتر است. فعالان بازار عقیده دارند با توجه به شرایط کلی حاکم بر بازار احتمال ادامهدار بودن روند نزولی قیمت شمش وجود دارد. شرایط در بازار میلگرد نیز مانند شمش است.
قیمت میلگرد صادراتی ایران برای هفتمین هفته متوالی کاهشی بود و به ۴۷۵ دلار به ازای هر تن رسید. این عدد پایینترین قیمت میلگرد صادراتی ایران در بازارهای جهانی است. گزارشها نشان میدهد افزایش شدید عرضه میلگرد به خصوص در بازارهای صادراتی ایران منجر به کاهش قیمت شده است. از طرفی تداوم تنشها در آسیا، سطح تقاضا برای میلگرد را
کاهش میدهد.
قیمت میلگرد صادراتی ایران از کانال ۵۰۵ دلار در اواخر شهریور تا ۴۷۵ دلار تا آخرین معامله کاهش پیدا کرد. در این بازه زمانی قیمت میلگرد در بازارهای جهانی به ویژه بورس فلزات لندن نیز نزولی بود. البته کاهش قیمت میلگرد صادراتی ایران به خصوص در ماه مهر و آبان موضوع جدیدی نیست. هر سال با اتمام محدودیتهای توزیع برق در فصل تابستان تولید میلگرد در کشور افزایش مییابد و همین مساله منجر به افزایش صادرات و به دنبال آن کاهش قیمت میشود ولی امسال تنشهای خاورمیانه شرایط بازار میلگرد را پیچیدهتر کرده است. اگرچه شرایط سطح تقاضا قدرت افزایش قیمت میلگرد را ندارد ولی کاهش بیشتر قیمت میلگرد، حاشیه سود آن را منفی میکند.
تحلیل بازار آهن
بازار میلگرد کاهش یافت و نبشی و ناودانی با همان قیمت دیروز معامله شدند. تیرآهن دوباره مسیر کاهش قیمت را طی کرد، اما پروفیل با همان نرخ روز گذشته به دست متقاضیان رسید.
در بازار جهانی شمش دریای سیاه ۴۶۵ دلار در هر تن معامله شد که نسبت به روز گذشته تغییری نداشته است. شمش داخلی چین مسیر رشد را طی کرد و افزایش اندکی داشت. شمش آسیای جنوبشرقی هم با نرخ ۵۱۲ دلار در هر تن قیمت خورد که نسبت به روز گذشته افزایش نسبی داشته است. میلگرد صادراتی ترکیه که در چند روز گذشته با افت قیمت همراه شده بود، افزایش یافت و ۵۵۰ دلار در هر تن معامله شد. ورق گرم و سرد CIS هم با قیمتهای ۵۶۰ و ۶۹۰ دلار در هر تن معامله شدند که نسبت به روز گذشته تغییری نداشتند. البته مدتهاست که این محصولات در همین پایه مورد معامله قرار میگیرند.
تا پایان ماه اکتبر، دولت کشور چین در مورد محدودیتهای تولید فولاد در سال جاری اظهار نظری نکرده است. این امر فعالان بازار را وادار میکند تا بر این باور باشند که کاهش اجباری در تولید فولاد چین وجود نخواهد داشت. بنابراین هرگونه کاهش تولید در سه ماهه چهارم میتواند نسبتا کم باشد و کل تولید فولاد در سال از سطح ۲۰۲۲ فراتر خواهد رفت.
برای حفظ و عدم کاهش تولید فولاد چین در سطح سال ۲۰۲۲ در سال ۲۰۲۳، تولید روزانه آن در ماههای نوامبر تا دسامبر باید به طور متوسط به ۲۶۹/۲ میلیون تن کاهش یابد که ۱۷ درصد کمتر از ماه اکتبر است. برخی منابع بازار بر این باورند که کاهش تولید در عرض دو ماه تقریبا غیرممکن بوده و با توجه به اینکه رشد اقتصادی در اولویت است، بعید به نظر میرسد دولت دستوری صادر کند.
یکی از فعالان داخلی فولاد چین گفت: سودآوری در صنعت فولاد در حال حاضر پایین است، اما اکثر کارخانههای فولادی نمیخواهند تولید فولاد را کاهش دهند و معتقدند بهترین گزینه این است که در میان زیانهای زیاد منتظر بمانیم تا کارخانههای دیگر این کار را انجام دهند.
تقاضای داخلی برای فولاد ممکن است در کوتاهمدت ضعیف باقی بماند، با توجه به رکود در بخش املاک و مستغلات، افزایش بدهی دولت محلی و کاهش هزینههای مصرفکننده هفته گذشته مقامات چینی تصمیم گرفتند اوراق قرضه دولتی به ارزش یک تریلیون یوآن (۷/۱۳۶ میلیارد دلار) را برای حمایت از زیرساختها منتشر کنند، اما منابع بازار انتظار داشتند که این تنها تاثیر محدودی بر تقاضای کوتاهمدت فولاد داشته باشد. بخشی از اوراق قرضه به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای بازپرداخت یا جایگزینی بدهیهای موجود مقامات محلی استفاده میشود. بقیه عمدتا برای پروژههای صرفهجویی در آب در نظر گرفته شده است. تقاضا برای فولاد در این بخش نسبتا کم است.
بررسی بازار آهن در روز سهشنبه نشان میدهد، در بازار میلگرد قیمتها با ۴۰۰ تا ۸۰۰ تومان افت اعلام شد. فروشندگان در بازار نبشی و ناودانی قیمت محصولات خود را ثابت اعلام کردند. در بازار تیرآهن قیمت محصولات در بخش کیلویی ۱۸۳ کاهش داشته و قیمت محصولات در بخش شاخهای ۴۵ هزار تومان افت داشته است. در بازار پروفیل، قیمت محصولات شرکتها باثبات اعلام شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد