27 - 11 - 2022
کدام پشتیبان ؟ کدام گارانتی؟
ما در ایران به گارانتی عادت نداریم، با وجود فاصله زمانی طولانی که از ورود گارانتی به ایران میگذرد، بحث خدمات پس از فروش کالا در فرهنگ صنعتی کشور جدی گرفته نشده و از طرف دیگر شهروندان از حق خود غافل هستند. مشتریها هر روز با جمله معروف «حق با مشتری است» مواجه میشوند اما تا کجا شرکتها خود را موظف به رعایت حقوق مشتری میدانند. وضعیت شرکتهای گارانتی در ایران میتواند شبیه به جمله یکی از کاندیداهای انتخاباتی در روزهای انتخابات باشد که میگفت «نباید برخی دولتمردان گارانتی و ضمانت داشته باشند»؛ رکنی که موظف به آن هستند را نادیده میگیرند. در کل کشورها شرکتهای تولیدی و فروشندگان موظف هستند قبل از فروش، زمان فروش و پس از فروش رضایت مشتری را فراهم کرده و با این کار به بازار کشور کمک کنند و به تجارت جهانی وارد و نقشی اساسی پیدا کنند اما در ایران اعتماد به گارانتیها هر روز کمتر از دیروز است چراکه گارانتیها خود را موظف و مسوول به انجام مسوولیتها نمیدانند؟ این را ما نمیگوییم، مردم میگویند.
اجبار به رعایت حق مشتری در شرکتهای گارانتی
راهحلی که دولتهای پیشین برای شرکتهای گارانتی در کشور دانستهاند لایحهای است در حمایت از مشتری که ۱۴ سال است پشت درِ بهارستان و ساختمان مجلس معطل مانده است. این لایحه موثرترین قدم در جهت احیای گارانتی و قانونمند کردن ضمانتنامههاست. تجربه نشان داده تا وقتی فروشنده از لحاظ قانونی اجباری برای رعایت حقوق مشتری نداشته باشد، تلاشی برای این کار نمیکند. اگر چارچوبی برای ارایه خدمات و مجازاتی برای عدم توجه به آن در قانون در نظر گرفته شود در رفتار فروشندهها و تولیدکنندگان کالای مختلف تغییر ایجاد میشود اما چرا خود شرکتها خود را ملزم به رعایت حقوق مشتریان نمیدانند؟
حضور گارانتیهای قابل اعتماد ضروری است
علیاصغر یوسفنژاد، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس وضعیت خدمات پس از فروش و گارانتی را برای کالاهای انحصاری و غیررقابتی که دارای پشتیبانی دولتی هستند در حد مطلوب اعلام کرد و افزود: این روند برای سایر کالاهای وارداتی مطلوب نیست. این عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی درباره شیوه کار گارانتیها گفت: وقتی ایران بتواند کالاهای با کیفیت مناسب تولید و برای این کالاها خدمات پس از فروش مناسبی قرار دهد نه تنها از ورود کالاهای خارجی به کشور جلوگیری میکند بلکه فروش جهانی را نیز برای کالاهای مورد نظر قطعی مینماید و در عین حال میتواند در بازار مصرف خارج از کشور سهم داشته باشد.» وی برای خارج شدن شرکتهای گارانتی از وضعیت امروز به نقش و کمک مجلس اشاره کرد و گفت: «از الزامات پیوستن به سازمان تجارت جهانی انجام استانداردهای حداقلی برای کالاها و در نظر گرفتن خدمات پس از فروش و گارانتی مناسب است که در بحث گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاههای مسوول و مجلس نقش بسزایی ایفا میکنند. مجلس با کمک نرم افزاری و قانونی به مسوولان و دستگاههای اجرایی نیز با پیگیری قوانین تصویب شده به ارایه خدمات پس از فروش و گارانتی کمک میکنند.» و اما مهدوی، رییس سازمان حمایت از حقوق مصرفکننده و تولیدکننده میگوید که «به تازگی با همکاری وزارت صنایع و دیگر دستگاههای مربوطه برای همه محصولات چه لوازم خانگی، صوتی و تصویری و... دستورالعملهایی را تدوین کردهایم که در آن شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش تعیین و در قانون مشخص میشود.»
شرایط در ایران زمانی بغرنجتر میشود که متوجه میشویم فقط مشکل از نداشتن قانون مصوب گارانتی برای تولیدکنندگان نیست. نرسیدن به موقع قطعات و حتی کمبود قطعات یدکی در صنایع مختلف به دلیل برخی تحریمها و عدم ترخیص کالا در گمرک به دلیل مشکلات ارزی هم مزید علت نیست که مشتریان فرسنگها از حقشان دور بمانند. بلکه شرکتها هستند که برخلاف وعدههایی که میدهند خدمات ارایه میکنند.
گارانتیهای بیسروسامان
برای اینکه با کیفیت کار شرکتهای ضمانتکننده آشنا شویم، سراغ مردم رفتیم و از آنان از کیفیت گارانتی محصولاتی که در این مدت خریداری کردهاند، پرسیدیم. محمد. م در مترو از خرید یخچال و جریاناتی که به تازگی با آن روبهرو بوده است، میگوید. «مغازهاش پر از لوازم لوکس با مارکهای مختلف بود، برای خرید بهترین و پردوامترین یخچال فریزر از فروشنده سراغ گرفتیم و چند مارک معروف را به ما معرفی کرد. از ابتدا درباره زمان گارانتی هر محصول صحبت کردیم و وی گفت: این مارک ۱۲ ماه گارانتی دارد، آن یکی ۱۸ ماه و... بعد از راهنماییهای او مارکی را انتخاب کردیم که هم از لحاظ کیفیت خوب و معروف باشد و هم خدمات پس از فروش طولانیتری داشته باشد. بعد از شش ماه موتور یخچال از کار افتاد، وقتی به نمایندگی مربوطه مراجعه میکنم، قبل از آنکه بررسی کنند، میگویند به دلیل نوسانات برق بوده است و این شامل گارانتی نمیشود. وقتی برایشان توضیح میدهم که یخچال محافظ داشته و امکان ندارد به دلیل نوسانات برق سوخته باشد، حاضر میشوند موتور را بررسی کنند ولی پس از بررسی میگویند: «شما آن را برای تعمیر به تعمیرگاه بردهاید، چون مشخص است موتور آن تعمیر شده و اکنون دیگر از گارانتی خارج شده است.» هرچه تلاش کردم به آنها بقبولانم من یک یخچال نو خریدهام و تاکنون که شش ماه از زمان خرید آن میگذرد هیچ مشکلی نداشته و به تعمیرگاه نبردهام، فایدهای ندارد. با اینکه حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای خرید یخچال فریزر هزینه کرده بودم مجبور میشوم ۳۰۰ هزار تومان دیگر برای تعمیر موتور آن که گویا از ابتدا خراب بوده است، بپردازم. از وقتی این مشکل برای خودم به وجود آمد، بارها و بارها از گوشه و کنار و از زبان مردم امثال این ماجرا را شنیدهام اینکه نمایندگیها در همان ابتدای مراجعه میگویند نوسان برق است و شامل گارانتی نمیشود، اینکه باید برای نصب کارشناس خودمان حضور میداشت، حال که از تعمیرکار استفاده کرده اید، گارانتی شما باطل است، اینکه فلان قطعه که خراب شده است شامل گارانتی نمیشود یا این برچسب گارانتی اصلا اعتبار ندارد و...
صنعت خودروسازی
از جمله صنایعی که گارانتی نقش ویژهای در آن ایفا میکند، صنعت خودروسازی است. داشتن گارانتی قابل اعتماد و عدم نگرانی از کمبود قطعات یدکی نقش ویژهای در این صنعت ایفا میکند، مشتریان خرید خودرو همواره نگران تهیه لوازم یدکی خودروشان هستند، متاسفانه تیغ تحریم روی گلوی خودروسازان ما هم کشیده شده و باعث ایجاد مشکلاتی در زمینه تهیه لوازم یدکی و تعمیراتی شده، با وجود کمبود قطعات کیفیت نازل قطعات یدکی هم از دیگر مشکلاتی است که یقه مشتری و حتی تولیدکننده را میگیرد. ایماندوست، عضو انجمن سازندگان قطعات خودرو ایران دلیل اختلال در تامین قطعات شرکتهای خودروسازی را در بدهی آنها به قطعهسازان خودرو میداند. بدهی زیاد خودروسازان، به خصوص ایران خودرو به قطعهسازان، باعث شده است تا قطعهسازان تمایل چندانی به ارایه خدمات نداشته باشند.
اما محمدرضا بابایی، مدیرعامل شرکت ایساکو این گونه به قضیه مینگرد: هر خودرو دارای یک سطح کیفیت قطعات است که توسط سازنده تعریف شده است. برترین برندهای دنیا نیز که دارای سطح کیفی بالایی هستند، گارانتی دارند و این به آن معناست که قطعات این خودروها معیوب میشود بنابراین دادن گارانتی به مفهوم آن نیست که قطعهای به جای قطعه قبلی نصب شود که همیشگی باشد و هیچ وقت ایرادی پیدا نکند. اگر اینطور بود اصولا صنعت قطعات یدکی معنایی نداشت.
با این حال ایماندوست میگوید: باتوجه به استانداردهای جهانی، بیشتر قطعات تولیدی کشور نمیتواند تایید تست زمان و عملکرد را کسب کند و اصلا دستگاه تست زمان و عملکرد در کشور وجود ندارد وقتی سیستم تست زمان و عملکرد کامل نباشد، نمیتوان برای ارایه خدمات مطلوب هم به مصرفکنندگان اطمینان داد.
اما با توجه به گفته مسوولان شرکتهای تولیدی سراغ مردم رفتیم تا نظر آنها را در این باره بدانیم، علی به تازگی ازدواج کرده و با سرمایهای که هشت سال است جمع کرده ماشینی خریداری کرده و هرکاری میکند قطعهای که میخواهد نیست و میپرسد: «آیا این درست است که خدماتی ارایه شود و پشتیبانی برای آن صورت نگیرد؟ این شرایط مانند این نیست که بیماری شهر را فرا بگیرد و واردکننده بیماری به دلیل فوایدی که برای خود دارد به کار ادامه دهد؟ من نمیدانم چرا ما یک اسم روی خودمان میگذاریم که از خودمان بزرگتر است؟ کدام گارانتی؟»
صنایع دیجیتال
در کنار خودرو، وسایل دیجیتالی به دلیل پیچیده بودن ساختار و تکنولوژی بهکاررفته در آن از جمله کالاهایی هستند که به خدمات گارانتی نیاز شدیدی دارند، از تامین قطعات یدکی تا متخصصان آشنا به ساختار و شیوه ساختن کالا. دیده شده بعد از خرابی کالاهای دیجیتالی پیشنهاد میکنند آن را به یک تعمیرگاه بسپارید، اما آیا شرکتهای گارانتیکننده کالای خریداریشده میتوانند کالای شما را تعمیر کنند، اگر نتوانستند این ریسک بزرگی است که آنها را به تعمیرگاههای متفرقه بسپریم. اگر تعمیرگاههای متفرقه از پس تعمیر کالای خریداریشده ما برنیایند شرکتهای گارانتی با بهانه باز شدن کالا قبل از فرستادن به شرکت دیگر مسوولیتی در برابر آن قائل نیستند پس جایگاه شرکتهای گارانتی به جد احساس میشود و کیفیت کار آنها در جامعه تاثیر زیادی دارد.
دوربین عکاسی
در بازار دوربینهای عکاسی دوربینهای بازار مشترک زیادی به بازار آمده اند که معمولا جزو دوربین های آماتور هستند یا حتی برخی برندهای دوربین های حرفهای دنیا نیز در ایران نمایندگی رسمی ندارند و به صورت آزاد به فروش میرسند تا مشتری برای خرید دوربین نگرانی کوچکی داشته باشد.
دوربینهای برند کانن را شرکت آفومار گارانتی می کند. دوربین های نیکون با گارانتی های شرکت های نیکونگرش و تصویر یاد به فروش میرسند. دوربین های HP با گارانتی هپیران، Olympus با گارانتی شرکت کیش یونیک، سامسونگ با گارانتی سام الکترونیک، الجی با گارانتی گلدیران، پاناسونیک با گارانتی بانیان الکتریک، کاسیو با گارانتی دایا سیستم، سونی با گارانتی ایرانکو، Creative با گارانتی رایان بدر الکتریک، BenQ با گارانتی فرزانگان پارس و کوداک با گارانتی آرش ویژن عرضه میشوند. گارانتیهایی که باید دید چطور از پس تعمیر کالای خود برمیآیند. در سه راه حافظ بازاری وجود دارد که میتوانید خریداران دوربینهای عکاسی را دید و پرسید به چه میزان از گارانتیهای خود تا به حال استفاده کردهاند. معین میگوید که دوربین p510 نیکون را یک ماه پیش خریداری کرده که امکاناتی طبق گفته فروشنده نداشته است و هیچ جایی برای شکایت از او پیدا نمیکند و نمیتواند دیگر دوربین دیگری خریداری کند و میگوید نیاز اساسی وجود دارد که کسی فروشندگان را کنترل کند.
لپتاپ
شمار زیادی از فروشندگان و خریداران لپتاپ معتقدند در کشوری که دچار تحریمهای ریز و درشت است و قطعات یدکی یا به صورت قاچاق یا به صورت تقلبی وارد بازار میشود، گارانتی معنایی ندارد. با همین طرز فکر است که مشتریان کمتری زیر بار خرید جنسی گرانتر فقط به دلیل داشتن گارانتی میروند، در کنار موارد فوق بدقولی برخی شرکتهای گارانتیکننده و فروشندگان کالا هم در تصمیمگیری مشتریان برای خرید کالای ارزانتر و بدون گارانتی تاثیر داشته است.
در این باره نظرات مخالفی هم وجود دارد، گروهی از کارشناسان میگویند: اگرچه در بازار داخلی به دلیل بحث تحریم و مشکلات وارداتی کاربران کالاهای تکنولوژیکی و به ویژه لپتاپ در بسیاری موارد از دریافت خدمات پس از فروش واقعی از جانب شرکت ارایهدهنده کالا محرومند، اما در هر حال مصرفکننده حق دارد از خدمات پس از فروش مطمئن بابت کالایی که میخرد برخوردار شود. به همین دلیل برخی از شرکتها اقدام به راهاندازی مراکز خدمات پس از فروش کرده و تا حدودی با ارایه خدمات پس از فروش مطلوب توانستند توجه و اعتماد خریداران کالاهای آیتی به ویژه لپتاپ را جلب کنند.
پورنقشبند، مدیرعامل شرکت نقش البرز با تایید این موضوع میگوید: این یک حقیقت است که توجه به گارانتی از جانب خریداران کاهش یافته است، اما باید ریشهها را کشف کرد. رشیدی، مدیرعامل شرکت زیگورات هم با تایید این موضوع گفت: موضوع کاهش محبوبیت گارانتی درست است چراکه در بازار داخلی ما با مشکل تامین قطعه و همچنین ارایه خدمات پس از فروش مواجه هستیم، سایر فروشندگان و فعالان بازار نیز از کاهش چشمگیر تقاضا برای کالاهای گارانتیدار خبر دادند. موانع پیش رو رشد قیمتها در بازار لپتاپ، کاهش سطح کیفی خدمات پس از فروش ارایهشده از سوی برخی از شرکتهای ارایهدهنده خدمات و... از موضوعاتی است که به گفته کارشناسان موجبات کاهش اعتماد به بحث گارانتی را موجب شده است. در این بین کاهش عمر مفید قطعات تعمیری و حتی تعویضی عامل مضاعف بیاعتمادی به این مبحث شده است. متاسفانه در بازار ایران شرکتها به دلیل مشکلاتی که با آنها مواجه هستند توان ارایه خدمات مطلوب را نداشته و همچنین از سویی نبودن قواعد و قوانین مشخص و شفاف در رابطه با این موضوع، باعث شده است که مصرفکننده انتظار زیادی از گارانتی و خدمات پس از فروش داشته باشد.
پورنقشبند افزود: یکی دیگر از دلایل کاهش محبوبیت گارانتی که در پی کاهش سطح کیفی خدمات ارایهشده از سوی شرکتهای ارایهدهنده خدمات پس از فروش صورت گرفته است، افزایش هزینه خدمات پس از فروش است چراکه افزایش سه برابری قیمت دلار آزاد باعث شده است شرکتها بهای بیشتری بابت دریافت قطعه و... بپردازند که مصرفکننده حاضر به پرداخت و تامین آن نیست. ایران رهجو نیز اعلام کرده است، در حال حاضر دو نوع گارانتی (شرکتی و فروشگاهی) برای کالاها به بازار عرضه شده است که گارانتیهای شرکتی اعتبار بیشتری دارند تا فروشگاهی. چراکه شرکتها به ویژه شرکتهایی که پشتیبانی شرکت مادر را دارند برای تامین قطعات با مشکلی مواجه نیستند اما سایرین ناچارند قطعات را از شرکتهای هندی با کیفیت پایین تامین کنند. برای اینکه نظر مردم را در این باره بدانیم سراغ بازار فروش لپتاب رفتیم و هزینههایی که برای تعمیر از خریداران میگیرند با جملاتی مانند «بیسروسامون است»، «هیچ منبع مشخصی وجود ندارد»، «هر کسی هرچقدر دوست دارد میگیرد»، «تمام این گارانتیها الکی است» و «تعمیرکارا هم قیمت بهتری میگیرند و هم پاسخگویی بیشتری دارند» مواجه شدیم.
شرکتهای داخلی گارانتیکننده
کالاهای تولید داخل، توسط خود شرکت تولیدکننده گارانتی میشود اما کالاهای خارجی با بستن قرارداد با شرکتهای داخلی،گارانتی را برعهده آنان میگذارند، از جمله شرکتها و برندهایی که در بازار کشور وجود دارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
شرکت توسعه بازرگانی آسیا واردکننده و نماینده انحصاری محصولات دلونگی در ایران است و کالاهای تحت این نام را با گارانتی دو ساله عرضه میکند. توشیبا، کراپس و مولینکس با گارانتی بدرسان الکتریک ارایه می شوند، تفال، هیتاچی و رونتا را شرکت پرکیش گارانتی میکند، محصولات خانگی و صوت و تصویری الجی با گارانتی گلدیران عرضه میشوند و محصولات خانگی، صوتی و تصویری و کامپیوتری برند سامسونگ را نیز شرکت سام سرویس عرضه و گارانتی میکند.
شرکت نیکان محصولات ایندزیت، ستاره کیش محصولات اسنوا، پاسارگاد محصولات فاگور، فراگامان محصولات موریس، سهند الکتریک محصولات مجیک،هادکو محصولات آزمایش و پارس شید محصولات پارس خزر را گارانتی میکنند؛ شرکتهای بوتان و امرسان نیز به گارانتی محصولات خود میپردازند.
از دیگر شرکتهای گارانتیکننده معتبر میتوان به شرکت های آماتیس کیش گارانتیکننده محصولات سانیو، توسعه بین المللی آریان و عقاب طلایی الوند گارانتی کننده محصولاتAEG ، راه گستر نخستین سپاهان گارانتی کننده محصولات RTC، هوگوگان قشم گارانتی کننده محصولات هوگل، کن کالا گارانتی کننده محصولات کن وود، سارا الکترونیک گارانتی کننده محصولات الگانس، فومن کیش گارانتی کننده محصولات فوما و شرکت صنایع الکتریکی ناسیونال ایران (کوفرد) گارانتی کننده محصولات ناسیونال پاناسونیک اشاره کرد.
از آسیبهایی که گرفتار کالاهای وارداتی میشود میتوان به خرید و فروش گارانتی اشاره کرد، براساس مصوبه اتاق بازرگانی کالاهای وارداتی موظفند با گارانتی شرکتی داخلی به بازار عرضه شوند و در همین راستا خرید و فروش گارانتی و نصب برچسبهای گارانتی روی کالاهایی که قراردادی با شرکتهای داخلی ندارند داغ است و هر روزه مردم بسیاری را از خدمات گارانتی در ایران ناامید میکند.
تغییر و تحولات بازار گارانتی
شاید یکی از مهمترین تغییر و تحولات بازار گارانتی در برند نوکیا اتفاق افتاد، تغییری که ابتدا گفته شد بابت تحریمها صورت گرفته ولی کاشف به عمل آمد در راستای کاهش هزینههای شرکت و کم کردن خدمات آن است.
حضور دفتر نوکیا در ایران هم برای فروشندگان و هم برای خریداران غنیمتی به شمار میرفت، ارایه خدمات قابل قبول و عدم کمبود قطعات یدکی و متخصصان تعمیر دستگاههای الکترونیکی از مزایای دفتر نوکیا بود که این برند را به محبوبیتی بیبدیل در بین خریداران ایرانی تبدیل کرده بود. نوکیا در سالیان گذشته سیاست گارانتی یکپارچه را در دستور کار خود قرار داده بود و همین امر باعث شد دفاتر خدماتی نوکیا با نام واحد در ایران خدمات بدهند.
اپراتل اولین شرکت همکار نوکیا در ایران بود، بعد از تعطیلی این شرکت، صاحبانش شرکت ماکروتل را تاسیس کردند، همزمان با ماکروتل دو شرکت نیا و اتصالات نیز در بازار ایران کار عرضه و ارایه خدمات پس از فروش گوشیهای نوکیا را برعهده داشتند. اتصالات زودتر و پیش از یکپارچه شدن گارانتی نوکیا از ادامه فعالیت با این شرکت سر باز زد. یک سال بعد از افزایش تعرفه واردات تلفن همراه، شرکت نیا که خدمات طلایی نیا را در بخش گوشیهای نوکیا ارایه میکرد نیز از ادامه فعالیت در بخش گوشیهای نوکیا کنارهگیری کرد. موبایل پلاس هم که از عمر کاری اش با نوکیا چند ماهی نمیگذشت هم کنار گذاشته شده در آن زمان نوکیا تصمیم گرفت سه شرکت الوطنی، ارکان ارتباطات و کامل الکترونیک را به عنوان شرکای جدید خود در ایران انتخاب کند.
از دیگر شرکتهای فعال در بازار تلفن همراه ایران که در چند سال گذشته تقریبا نامش در کنار بسیاری از برندهای تولیدکننده آمده بود، پارس کامتل بود. این شرکت اما اکنون فعالیت چندانی در بازار ندارد. پارس کامتل فعالیت خود را با عرضه و گارانتی گوشیهای سونی اریکسون آغاز کرد، بعد از آن به سراغ اچتیسی رفت و بعدها الجی را نیز به سبد کالای خود اضافه کرد. مدتی در تکاپو برای عرضه گوشیهای زد تیای در بازار بود و حتی در یک بازه زمانی چند ماهه خدمات پس از فروش گوشیهای آیفون را هم ارایه میداد. بر اساس شنیدهها، اکنون این شرکت فعالیت چندانی در بازار نداشته و شاید هماکنون در حال استراحت و تجدید قوا باشد اما برند اصلی این شرکت یعنی سونی اکنون توسط نماینده جدید سونی در بازار عرضه و گارانتی میشود نام این شرکت آرمان همراه آرین است.
الجی که اکنون در بین سایر برندهای تلفن همراه در رتبههای چهارم و پنجم جهانی در مناطق مختلف قرار گرفته است اما از ابتدای حضورش در بازار ایران همواره با تغییر در نماینده فروش و خدمات گارانتی روبهرو بود. گلدیران اولین توزیعکننده گوشیهای الجی بود بعد از آن مادیران به بهانه تولید برخی از مدلها وارد این حوزه شد البته پیش از مادیران شرکت پرشین تلکام با تبلیغات گسترده توزیع گوشیهای الجی را به عهده گرفت که به نوعی عملکرد ناموفق تولید گوشی الجی در ایران تمام رشتههای پرشین تلکام را پنبه کرد بعد از آن پارس کامتل به سراغ الجی آمد اما دیری نپایید که الجی تصمیم گرفت در کنار آن شرکت یاس را هم قرار دهد بعد از کاهش فعالیت پارس کامتل در این بخش شرکتی جدید تاسیس شد که تشابه اسمیاش با پارس کامتل شایعات وابستگی آن را با این شرکت قوت بخشید. پارس ماناتل نماینده بعدی الجی بود. البته این شرکت بعد از چند ماه خود را در بازار به نام ماناتل پارس معرفی کرد تا شاید با این کار بتواند جلوی شایعات به وجود آمده بایستد. اکنون اما الجی یک نماینده جدید دیگر هم در بخش گوشیهای خود افزوده است. مدیاپردازش جدیدترین نماینده این شرکت در ایران است. الجی نیز هماکنون مانند دیگر رقیب هم وطنش گارانتی یکسان و تحت نام الجی را در بازار ایران ارایه میدهد و به این ترتیب راهی که نوکیا در بخش خدمات پس از فروش آغازکننده آن بود اکنون توسط دو برند معروف کرهای ادامه یافته است. وظیفه خدمات پس از فروش الجی اکنون بر عهده مادیران است.
سامسونگ اما در آن سالهای ابتدایی حضورش را با سام سرویس در بازار ایران تجربه کرد. بعدها که ایراتل نوکیا را تنها گذاشت سامسونگ توسط مایکروتل که در حقیقت همان ایراتل بود در بازار عرضه شد سالها این روند ادامه یافت تا اینکه در نهایت باز هم شرکتی مشابه نام پارس کامتل در بخش عرضه گوشیهای سامسونگ روی کار آمد. نام این شرکت که اکنون یکی از مهمترین توزیعکنندگان سامسونگ در بازار ایران است، پارس سامتل است که البته باید این نکته را هم ذکر کرد که هیچ ربطی به پارس کامتل ندارد. سامسونگ که اکنون پرفروشترین برند جهانی و همچنین ایرانی است دارای یک گارانتی واحد است که همان گارانتی سامسونگ نام دارد.
در ینگه دنیا
در خارج از کشور علاوه بر بحث گارانتی، تولیدکنندگان خدماتی به عنوان وارانتی هم به مشتریان ارایه میدهند با فهمیدن این مطلب یاد شعر معروف سعدی علیه الرحمه افتادیم «ما از طلا گشتن پشیمان گشتهایم/ مرحمت فرموده ما را مس کنید»
در آنجا شرکتهای تولیدکننده در صورت بروز اشکال در محصول هیچ بهانهای نظیر نوسان برق و دست کاری قبل از تماس با شرکت تولیدکننده نمیگیرند، آنها موظفند کالا را در کمتر از ۴۸ ساعت تعمیر کنند وگرنه مجبورند محصولی نو به خریدار تحویل بدهند.
و اما وارانتی، این رفتار در قبال خلق و خوی فروشندگان ما مثل رفتار موجودات فضایی است، طبق این اصل اگر شما از کالای خریداری شده ناراضی باشید میتوانید محصول را با کالای دیگری تعویض کنید یا پولتان را پس بگیرید،بدون اینکه جر و بحثی با عوامل فروش و تولیدکننده داشته باشید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد