27 - 01 - 2021
کرونا و تعطیلی ۵۰ درصدی کارگاههای نبات و قند ریز
بر اساس آنچه رییس اتحادیه نبات، آبنبات و قند ریز تهران اعلام کرده است، تاکنون حداقل ۵۰ درصد از فعالان این حوزه بیکار شدهاند و با افزایش قیمت شکر در چند روز اخیر ادامه کار برای مابقی کارگاهها ناممکن است.
حبیب اسلامیعلیشاه در این خصوص اظهار کرد: کرونا سبب بسته شدن حداقل نیمی از کارگاههای تولیدی فعال در صنف ما شده است. این تعطیلی یعنی در بخش توزیع هم همین میزان بیکاری رخ داده است.
رییس اتحادیه نبات، آبنبات و قند ریز تهران به رستههای کاری مرتبط با صنف نبات، آبنبات و قند ریز اشاره کرد و گفت: یک بخش کار در حوزه ما تولیدیهای کوچک هستند که از ۳ تا ۱۰ کارگر دارند و بخشی دیگر فعالان در حوزه توزیع هستند که کار رساندن محصولات کارگاههای کوچک به فروشگاهها و مراکز فروش را انجام میدهند، البته بخش صنعتی هم هست اما این بخش خسارات کمتری نسبت به دوبخش اولی که صحبت شد، متحمل شده است.
کیکهایی که خوراک گاوها شدند
اسلامی در رابطه با شوک کرونا بر بازار صنف خود نیز گفت: بخشی از محصولات ما مانند کیک و بیسکویت دارای تاریخ مصرف حداکثر ۴۰ روز تا دو ماه هستند که تمام محصولات اینگونه ما در سه ماه ابتدایی شیوع کرونا فاسد شدند که یا معدوم شدند یا خوراک گاوها در گاوداریها شدند.
وی تاکید کرد: اگر صدای صنف ما بلند نیست به دلیل این است که دیگر جانی در رمق نمانده و ازکرونا فقط زخم نخوردهایم و در حقیقت مردهایم.
اسلامی ادامه داد: بخش مهمی از مشتریان ما بچههای مدرسهای و دانشجویان بودند که با تعطیلی مراکز آموزشی خوراک میان وعده دانشآموزان و دانشجویان که اغلب کیک و بیسکویت بود به طور کلی مشتری خود را از دست داد و تقریبا تولیدات ما دیگر مشتری ندارد.
کارفرماها به دنبال اخراج کارگران هستند
به گفته این فعال صنفی مشکل دیگر فعالان این صنف حقوق و بیمه کارگران است که شرایط به حدی وخیم شده که اکثر کارفرماها به دنبال خطایی از کارگران هستند تا آنها را اخراج کنند. او در رابطه با بستهها حمایتی هم گفت: شرایط سخت دریافت و میزان ناچیز آن مانع از دریافت کمکها شده است و تقریبا در اتحادیه نباتات و ریز قندها بستههای حمایتی دریافت نشدهاند.
اسلامی به کاهش صادرات به عنوان مشکل دیگر فعالان این بخش اشاره کرد و توضیح داد: کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان مشترهای ما بودند که به دلیل ارزان شدن ارز در چندهفته اخیر علاقهای به خرید از ما ندارند.
وی همچنین از قیمتگذاری شکر گلایه کرد و گفت: آخرین ضربه را دولت در قیمتگذاری شکر بر پیکره ما وارد کرد و با افزایش قیمت شکر به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان، تولید عملا امکانپذیر نیست و شاید مابقی کارگاهها هم به زودی تعطیل شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد