15 - 12 - 2022
کسانی که تصمیمشان به کشور لطمه میزند، محاکمه شوند
گروه بازرگانی روز گذشته نوزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران با هدف بررسی مسایل اقتصادی روز و ارایه گزارشی درباره عملکرد صندوق توسعه ملی با حضور دودانگه، عضو هیات عامل این صندوق و اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران برگزار شد؛ در این نشست ابتدا تفاهمنامهای بین اتاق تهران و گمرک ایران منعقد شد.
تفاهمنامه اتاق تهران و گمرک
طی تفاهمنامهای که به امضای آلاسحاق و معمارنژاد رسید، سیستم الکترونیک تبادل اطلاعات بین اتاق تهران در گمرک راهاندازی شد. معمارنژاد در این مراسم گفت: پیش از این دارندگان کارت بازرگانی برای تمدید کارت خود باید به گمرک مراجعه میکردند تا تاییدیه دریافت کنند و پس از آن برای دریافت امور جاری به اتاق بیایند اما با راهاندازی سیستم الکترونیکی تبادل اطلاعات دیگر نیازی به مراجعه به گمرک نیست.
رییس کل گمرک گفت: امضای این تفاهمنامه باعث میشود تا صادرکنندگان دیگر برای دریافت گواهی مبدا به گمرک مراجعه نکنند و تمام اطلاعات به صورت الکترونیک در اختیار اتاق تهران قرار میگیرد.
همچنین رییس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: اتاق تهران به سمتی حرکت میکند تا تمامی فعالیتها و خدمات به صورت الکترونیک انجام شود.
در ادامه این نشست دودانگه به گزارشی از عملکرد صندوق توسعه ملی پرداخت.
موشکی وسط میدان ارزی
یحیی آلاسحاق در نوزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در خصوص وضعیت ارزی کشور گفت که امروز کشور در شرایط جنگی قرار دارد و در شرایط جنگی اگر تخلفی صورت گیرد باید دادگاه نظامی تشکیل شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر کسی قدرت حل بحران را ندارد نباید بماند ، گفت : کسانی که تصمیمشان به کشور لطمه میزند باید محاکمه شوند.
رییس اتاق بازرگانی تهران افزود: تصور کنید یک موشک بخورد در وسط عسلویه چه اتفاقی میافتد مطمئنا شورای امنیت تشکیل جلسه میدهد تا در مورد این موضوع بهترین تصمیم را بگیرد، امروز هم موشک در وسط میدان ارزی کشور خورده است پس چرا شورای امنیت تشکیل جلسه نمیدهد.
یحیی آلاسحاق با انتقاد شدید از اوضاع فعلی ارز در بازار گفت در شرایط ملتهب ارزی به سر میبریم که آثار آن بر تمامی حوزههای اقتصادی، بنگاهها و حتی افراد جامعه موثر است و به این ترتیب به نظر میرسد قدرت خرید مردم نصف شده است.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: با توجه به فضای موجود، شناخت برای کنترل وضعیت نکته اولی است که باید مورد توجه قرار گیرد و بخشی از این التهابات مربوط به تحریم است.
وی تصریح کرد: اگر شرایط فعلی را به عنوان جنگ و تهدید جدی حساب کنیم میتوان فرض کرد که همان طور که اگر دشمن به عسلویه موشک بزند بلافاصله آژیر قرمز به گوش میرسد هماکنون نیز دشمن با ابزار دیگری همچون تحریمها و جلوگیری از عبور و مرور کشتیها و عدم پذیرش بیمه آنها قصد دارد به ما حمله کند اما ابزارش موشک نیست.
به گفته آلاسحاق، آنها دقیقا با ما وارد جنگ شدهاند بنابراین در شرایط جنگی همان طور که آنها برنامه و افسر عملیاتی دارند ما نیز باید خود را تجهیز کنیم.
وی معتقد است مجموعه سیاستها و تدابیری که در طول تاریخ گذشته برای اقتصاد در نظر گرفته شده هماکنون آثار خود را بروز داده بنابراین تدبیر و مدیریت در شرایط موجود باید صورت گیرد.
به گفته رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، به دلایل داخلی و خارجی هماکنون شرایط غیرنرمال و متلاطمی بر اقتصاد حاکم شده که نیاز به تدابیر ویژه و برخوردهای خاص دارد.
آلاسحاق تاکید کرد: ما از این دوران عبور میکنیم و هیچگاه دشمن شاد نمیشویم و اگر در این شرایط مدیریت ارز به درستی صورت گیرد میتوان همه مشکلات را حل کرد. گاهی باید جسارت داشت اگر بحث منافع ملی مطرح است عدم تصمیمگیری یا تصمیم به موقع نگرفتن جرم و گناه محسوب میشود و باید مسوولان اجرایی کشور به موقع تصمیمگیری بکنند.
وی افزود: برای آرام کردن بخش تولید باید تلاش کرد و نرخ ارز باید در مرکز مبادلات ارزی روند نزولی داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: اتاق بازرگانی عقل مطلق نیست اما باید به توصیههای اتاق بازرگانی هم گوش کرد.
آلاسحاق در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش چشمگیر نقدینگی طی سالهای اخیر اشاره کرد و یادآور شد که جهش نقدینگی از ۹۰ هزار میلیارد ریال به ۴۰۰ هزار میلیارد ریال فعلی، آثار اقتصادی مخرب و تورم فزآیندهای را به دنبال دارد که روی ارز نیز اثر مخرب خود را گذاشته است.
آلاسحاق به موضوع تدابیر و مدیریت در شرایط فعلی کشور نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در این شرایط باید «جمهور» را برای عبور از بحران به کار گرفت، افزود: در حالی که اوضاع اقتصادی کشور وارد مرحله حساس و سخت شده است باید همه ارادهها و نیروهای کشور را برای حل مشکلات به خدمت گرفت از این رو هیچ کس حق ندارد مانع اظهارنظر و ارایه راهکارهای اصولی و اقتصادی از سوی کارشناسان و آگاهان به امور اقتصادی شود چراکه امروز منافع یک ملت به خطر افتاده است.
رییس اتاق تهران تصریح کرد: در این شرایط باید همه نیروها و دلسوزان کشور دست به دست هم داده تا شرایط بحرانی فعلی برطرف شود.
تهاتر برای عبور از بحران
آلاسحاق در ادامه پیشنهاد خود را که حاصل جمعآوری نظرات و راهکارهای بخشخصوصی است، ارایه داد و گفت: ایران در حال حاضر در برخی از کشورها منابع ارزی قابل توجهی دارد که میتوانیم با این کشورها نظام تهاتری راهاندازی کنیم.
وی به طور مشخص به کشورهای پاکستان، هند و چین اشاره کرد و افزود: اتاق تهران با اعزام هیاتهای اقتصادی به این کشورها این موضوع را با مسوولان دولتی و بخشخصوصی این کشورها در میان گذاشته و آنها نیز از موضوع تهاتر کالا استقبال کرده و آن را پذیرفتهاند تنها کافی است که دولت ایران در این راه گامهای عملی را بردارد.
به گفته آلاسحاق، تجربه تهاتر کالا در دورههای گذشته نیز برای عبور از شرایط بحرانی و حساس کشور به کار گرفته شده بود و نتایج مثبتی نیز به جا گذاشت.
رییس اتاق تهران در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تشکیل اتاق مبادلات ارزی اشاره کرد و گفت: بخشخصوصی و اتاق بازرگانی نیز از همان ابتدا با راهاندازی این اتاق همراهی کرد اما طی جلساتی که با مسوولان دولتی داشتیم قرار بود قیمت ارز در این مرکز نزولی باشد در حالی که امروز شاهد آن هستیم قیمت ارز در این اتاق تابع و دنباله رو نرخ بازار آزاد شده است.
آلاسحاق در پایان سخنان خود بر بازنگری در نظام تدبیر و مدیریت ارزی کشور تاکید کرد و گفت: اگر تهدید منافع ملی و حیاتی کشور جرم است، عدم تصمیم به موقع نیز جرم و گناه نابخشودنی است. وی افزود: فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی بارها با دلسوزی و حساسیت روی منافع ملی کشور، نظرات و راهکارهای کارشناسی خود را برای حل مشکلات ارزی کشور ارایه کرده است اما نسبت به آن بیتوجهی شد در حالی که این راهکارها برای همه محرز بود.پیش از این نیز رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی تهران با تاکید بر تقویت نظارت واقعی بر عملیات بانکی و بانکداری اعلام کرده بود: در سیاستگذاریها باید به تدریج نظام بانکی کشور را به سمت استقلال ببریم.
به گفته وی، شورای پول و اعتبار باید تقویت شود و مصوبههای آن تاثیرگذار باشد و اگر این مسایل مورد توجه باشد توان و اقتدار سیاستهای ارزی هم بیشتر میشود و این تلاطم ارزی هم پیش نمیآید. نظارت واقعی بر عملیات بانک و بانکداری نیز باید تقویت شود.رییس اتاق تهران گفته بود: حالا که خواهان تغییر در نظام بانکی هستیم باید به تجارب بانکی ایران و دنیا توجه کنیم و طرح تحول بانکی بتواند به نیازهای آینده کشور ما پاسخ دهد. در طرح تحول بانکی باید اقتضائات و ویژگیهای اقتصادی کشور در اولویت باشد و حتما باید مسایل اقتصاد اسلامی، فقه اسلامی و شرایط ایران ملاحظه شود. در نوزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران عسگراولادی در خصوص وضعیت ارزی کشور گفت: حاضرم پیشنهاداتم را برای آرامش بازار به بانک مرکزی بدهم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد