28 - 11 - 2022
کسی حق استفاده از نام خانه سینما را ندارد
گروه فرهنگ- عصر دیروز علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد دولت یازدهم، دومین جلسه خود را با اهالی سینما برگزار کرد. در این جلسه که در آن افرادی از هیات مدیره خانه سینما همچون فرهاد توحیدی، محمدمهدی عسگرپور، ابراهیم مختاری، امیر اثباتی، محمدرضا مویینی و… حضور داشتند به بررسی مسایل و مشکلات پیرامون سینمای ایران پرداختند. جلسه گذشته وزیر فرهنگ نیز با حضور سینماگرانی چون منوچهر محمدی، عبدالحسن برزیده، رضا میرکریمی، مجتبی راعی، احمدرضا درویش، ابراهیم حاتمیکیا و حسین حقیقی برگزار شده بود.
فرهاد توحیدی در گفتوگو با «جهان صنعت» در خصوص موضوعات مطرح شده در جلسه دیروز گفت: «در این جلسه در خصوص بحران سینمای ایران که در واقع در سه حوزه تولید، توزیع و نمایش است، افقهای آینده و پیش روی سینمای ایران و طرحها و برنامهریزیها برای برون رفت از این وضعیت به بحث و تبادل نظر پرداختیم و البته طبعا درباره وضعیت خانه سینما هم صحبتهایی صورت گرفت.» پیش از انتخابات، حسن روحانی در برنامههای انتخاباتی خود قول حل مساله خانه سینما را داده بود و این دغدغهای است که گویا ذهن وزیر فرهنگ دولت یازدهم را هم به خود مشغول کرده است. فرهاد توحیدی نیز با توجه به رویکرد مثبت رییس جمهور و علی جنتی نسبت به آینده خانه سینما امیدوار است: «همانطور که آقای روحانی در مناظرهها و نسخههای انتخاباتی خود تاکید داشتند و قول دادند در ماه اول ریاست جمهوری ایشان خانه سینما بازگشایی شود، طبیعتا ما هم چنین انتظاری داریم. رویکرد آقای جنتی هم همین است و برنامههای عملیاتی ایشان هم در همین راستا هستند. ما بیش و پیش از هر کسی اصرار داریم همه چیز در موازین قانونی پیش رود و مشکلات ما براساس قانونهای مصوب حل شود و هیچ نکته مبهمی درباره شکل فعالیت و بازگشایی خانه سینما باقی نماند.» توحیدی از ضربههایی که طی این مدت به خانه سینما وارد شده است میگوید و امیدوار است که در دولت جدید چنین اتفاقاتی تکرار نشود.
اما در صورت بازگشایی مجدد خانه سینما، تکلیف خانه سینمایی که دولت دهم تشکیل داده، چه خواهد شد؟ توحیدی میگوید از سرنوشت این خانه بیاطلاع است اما «براساس رای شعبه ۲۷ دادگاه حقوقی و عمومی جلوی ثبت هر تشکلی با این عنوان و لوگو گرفته خواهد شد. این انجمن اگر مایل به ادامه فعالیتهای خود است، میتواند از عنوان دیگری استفاده کند و حق استفاده از اموال خانه سینما را ندارد. چیزی با عنوان خانه سینمای ۲ رسمیت ندارد و قانونی نیست. در اصل هر تشکل صنفی دیگری میتواند براساس علاقه موسسین شکل بگیرد اما به شرط آنکه نام و عنوان کس دیگری را غصب نکند. در چنین صورتی ما از فعالیتهای انجمنهای دیگر استقبال میکنیم. از طرفی این افراد اگر بخواهند میتوانند مثل سابق به خانه سینما بپیوندند و ما هم خوشحال میشویم و استقبال میکنیم ولی خانه سینمای ۲ را نمیپذیریم و قبول نداریم.»
مساله مهم دیگری که در حوزه سینما مطرح است، شخصی است که قرار است بر صندلی معاونت سینمایی تکیه بزند. شخصی که از نظر فرهاد توحیدی، نام و عنوانش برای اهالی سینما تفاوتی ندارد و عملکردش مهم است: «درباره اینکه معاونت سینمایی وزارت ارشاد را به چه کسی بسپارند در این جلسه صحبتی مطرح نشد و ما هم تمایلی برای نظر دادن در این زمینه نداشتیم. فکر میکنم هر کسی که تحت این عنوان از طرف وزیر مطرح میشود، لازم است که بین سینماگران مقبولیت لازم را داشته باشد ولی از طرف ما اصرار بر شخص خاصی وجود ندارد. بالاخره هر کسی که بر سر کار میآید باید به شعارها و برنامههای دولت تدبیر و امید جامه عمل بپوشاند. برنامههایی چون کوچکسازی و کم کردن تصدیگری دولت و سپردن مسایل فرهنگی به دست اهل فرهنگ. به طور طبیعی هر شخصی بخواهد بر مبنای این اصول و برنامهها حرکت کند از او حمایت خواهیم کرد و چیزی که معیار قضوت ماست، عملکرد است نه نامها و عناوین.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد