4 - 12 - 2019
خبر
ایرنا- ملخها حدود یک ماه است که به زمینهای زراعی استانهای جنوبی کشور حمله کردهاند و سطح مبارزه با آنان ۶۰۰هزار هکتار پیشبینی شده است. این بلای طبیعی خسارت چندانی به باغات و زمینهای زراعی وارد نکرده اما به گفته سخنگوی سازمان حفظ نباتات مبارزه با ملخها اعتبارات بیشتری لازم دارد.
محمدرضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور تداوم هجوم ملخ صحرایی را برای اراضی کشاورزی و عرصههای منابع طبیعی خطرناک برشمرد و افزود: حجم ریزش ملخ صحرایی به استانهای جنوبی در حدی است که مبارزه با این آفت در سطح ۶۰۰ هزار هکتار پیشبینی شده است.
وی گفت: اکنون نیازمند تخصیص هر چه سریعتر اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی از سوی سازمان برنامهوبودجه کشور و همچنین سازمان مدیریت بحران کشور برای مبارزه با این ملخها هستیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر علاوه بر مبارزه با ملخهای صحرایی بالغ که وارد کشور میشوند با پوره ملخ (بچه ملخ) که ناشی از تخمریزی ملخهای بالغ در عمق ۱۰ سانتیمتری خاک نرم و مرطوب است نیز باید مبارزه کنیم.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: در ابتدای هجوم ملخ صحرایی به استانهای جنوبی کشور پیشبینی ما در مبارزه با این آفت در سطح ۲۰۰ هزار هکتار با نیاز ۱۰ میلیارد تومان اعتبار بود، اما اکنون با افزایش حجم ملخها به اعتبارات بیشتر نیاز داریم تا بتوانیم این آفت را کنترل کنیم. در غیر این صورت ملخها میتوانند به عرصههای منابع طبیعی و اراضی کشاورزی خسارت قابل توجهی وارد کنند.
افزایش تولید پنبه در سالجاری
باشگاه خبرنگاران جوان- با توجه به بارشهای اخیر سطح زیر کشت پنبه به ۸۰هزار هکتار خواهد رسید. محمدحسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه از افزایش ۱۵ درصدی سطح زیر کشت پنبه نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: تاکنون در سطح ۵۰ هزار هکتار قرارداد کشت پنبه منعقد شده است. پیشبینی میشود در سال زراعی جدید سطح زیر کشت به ۸۰ هزار هکتار برسد.
وی از افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید پنبه خبر داد و افزود: در سال زراعی جدید پیشبینی میشود که از برداشت حداقل ۱۸۰ هزار تن وش از مزارع رقمی حدود ۶۰ هزار تن پنبه تصفیه شده استحصال شود.
کاویانی با اشاره به اینکه باید ماهانه حداقل پنج هزار تن پنبه مورد نیاز صنایع نساجی وارد شود، بیان کرد: در فروردین هشت هزار تن و اردیبهشت شش هزار تن پنبه وارد کشور شد که براساس آمار تا پایان فروردین چهار هزار و ۵۰۰ تن پنبه تولید داخل در انبارها موجود بود که هماکنون تنها دو هزار و ۹۰۰ تن از پنبه داخلی باقی مانده است.
مدیرعامل صندوق پنبه نیاز سالانه صنایع نساجی به واردات پنبه را ۵۰ تا ۶۰ هزار تن اعلام کرد.وی با بیان اینکه در شرایط فعلی امکان خوداتکایی تولید پنبه وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به آنکه زراعت شالی در استانهای شمالی رقیب سرسخت پنبه است، از این رو با افزایش درآمد مزارع شالی، تولید برنج رونق پیدا کرده است به طوری که با وجود فراهم بودن توسعه کشت پنبه در گلستان، کشاورزان به کشت برنج به سبب مصرف آب کمتر و قیمت مناسب محصول تمایل بیشتری دارند.این مقام مسوول با اشاره به اینکه قیمت تضمینی پنبه جوابگوی هزینههای تولید نیست، بیان کرد: در سال زراعی ۹۷-۹۸ قیمت تضمینی هر کیلو پنبه سه هزار و ۶۰۰ تومان است در حالی که کشاورزان انتظار دارند محصول خود را حداقل با قیمت هفت تا هشت هزار تومان به فروش برسانند چرا که اگر کشاورزان به قیمت تضمینی پنبه توجه داشتند حتی یک هکتار زیر کشت این محصول نمیرفت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد