28 - 10 - 2023
کمبود انرژی؛ عامل اصلی کاهش درآمد ۱۰میلیارد دلاری
عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: شرکتهای فولادی سرمایهگذاریهای خود را برای ۱۵ میلیون تن فولاد انجام دادهاند، اما به دلیل کمبود انرژی نمیتوانند در مدار تولید قرار بگیرند و این یعنی سالانه در کشور ۱۰ میلیارد دلار درآمد از بین میرود.
نادر سلیمانی درباره قطعی گاز صنایع فولادی در ماههای آینده مطرح کرد: مساله اصلی در رابطه با قطعی برق و گاز معضل بزرگی در توسعه کشور محسوب میشود؛ به گونهای که سال گذشته ۲۵۰ میلیون مترمکعب کم داشتیم و این اتفاق، تمام توسعه کشور را تحت تاثیر قرار داد.
وی افزود: میزان مصرف کل برق صنایع فولادی در زنجیره ۵/۴ تا ۵ درصد و ۵/۳ تا ۴ درصد نیز مصرف گاز آنها میشود که به دلیل قطعی گاز و برق میتوان گفت حدود ۱۵ میلیون تن تولید فولاد متوقف شده است. همچنین براساس برنامهریزیها، تا پایان سال جاری باید تولید فولاد به ۴۰ تا ۴۲ میلیون تن برسد که به نظر میرسد این مقدار تا پایان سال نهایتا ۳۰ تا ۳۲ میلیون تن یعنی میزان تولید سال ۱۴۰۰ باشد. عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به میزان ارز از دست رفته کشور به دلیل کمبود انرژی گفت: بنابراین با قطعی گاز و برق فولادیها، علاوه بر تحت تاثیر قرار گرفتن توسعه، از برنامه تولید ۴۰ میلیون تن فولاد نیز عقب میمانیم. از سوی دیگر، شرکتهای فولادی سرمایهگذاریهای خود را برای ۱۵ میلیون تن فولاد انجام دادهاند، اما به دلیل کمبود انرژی نمیتوانند در مدار تولید قرار بگیرند و این یعنی سالانه در کشور ۱۰ میلیارد دلار درآمد از بین میرود.
سلیمانی با تاکید بر اینکه زمستان سال گذشته ۲۵۰ میلیون مترمکعب کمبود گاز داشتیم، اظهار کرد: در این راستا، تولیدکنندگان شمش و آهن اسفنجی که بیشترین مصرف گاز را به خود اختصاص میدهند، به تدریج با کاهش تولید مواجه میشوند.
به گفته وی کاهش تولید در شمش و آهن اسفنجی باعث میشود کارخانجات به صورت مستقیم قیمت تمامشده را افزایش دهند که در این صورت، محصول نیز با قیمت بیشتری به دست مصرفکننده میرسد.
سلیمانی خاطرنشان کرد: دولت باید در این خصوص اقدام عاجلی کند، هر چند که انجمن فولاد و تمام فولادسازان زنجیره طی دو سال گذشته، این مسائل را متذکر شدند، اما تنها در بخش برق به نتایج خوبی رسیدیم. در واقع قرار شد ۲ هزار مگاوات از تولید نیروگاهها توسط فولادیها انجام شود و برخی شرکتها نیز در حال تامین آن هستند، اما مشکل گاز همچنان پابرجاست و اطلاعات دقیقی از حل شدن آن در وزارت نفت و گاز وجود ندارد.
صنایع بزرگ انرژیبر نیروگاهساز میشوند
تلاش برای ساخت نیروگاه توسط صنایع از سال گذشته در دستور کار وزارت نیروی دولت سیزدهم قرار گرفت که اکنون آییننامه آن مصوب شد. سال گذشته وزرای صنعت، معدن و تجارت و نیرو برای احداث نیروگاه توسط صنایع بزرگ به تفاهم رسیدند. برایناساس مقرر شد صنایع بزرگ برای رفع نیازهای برقی خود نسبت به ساخت نیروگاه اقدام کنند.
شرکت مدیریت شبکه برق ایران نیز همان زمان اعلام کرد که صنایعی که نیروگاه احداث کنند مشمول محدودیتهای برقی در ایام اوج بار نخواهند شد. برایناساس، برخی صنایع برای احداث نیروگاه پیشقدم شده و اقدام به ساخت کردند. اکنون سخنگوی صنعت برق در این باره میگوید: آییننامه اجرایی ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق درباره احداث نیروگاه توسط صنایع انرژیبر کشور به تصویب هیات دولت رسید. طبق اعلام شرکت مدیریت شبکه برق ایران، مصطفی رجبیمشهدی افزود: براساس ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق کشور، آییننامه صنایع انرژیبر که شامل صنایع بزرگ فلزی، معدنی، پترو پالایشی و شیمیایی هستند، موظف به ساخت دستکم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تا پایان سال ۱۴۰۴ هستند.
وی با تاکید بر اینکه برنامهریزی و هماهنگیهای لازم دراین زمینه انجام شده است، ادامه داد: در تابستان امسال ۶۷۵ مگاوات از ظرفیت این نیروگاهها وارد مدار شد و امید است تا سال آینده این مقدار به یکهزار و ۷۱۲ مگاوات افزایش یابد. مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: با تصویب این آییننامه، فرآیند صدور مجوزهای لازم برای ساخت این نیروگاهها توسط صنایع انرژی بر کشور تسریع شده و صنایع کشور میتوانند با سرعت بیشتری نسبت به تکمیل نیروگاههای خود اقدام کنند.
رجبیمشهدی خاطرنشان کرد: براساس آییننامه اجرایی ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق که به تصویب هیات وزیران رسید، وظایف مشخصی برای تسهیل صدور مجوزهای لازم اعم از مجوز محیطزیست، تخصیص سوخت و تخصیص آب و اتصال به شبکه توسط نهادهای مربوطه مشخص شده که امید است با انجام بهموقع این وظایف، نیروگاههای صنایع در سریعترین زمان ممکن به شبکه سراسری برق کشور متصل شوند و در نتیجه مصرف برق آنها از روی شبکه سراسری برق برداشته خواهد شد. وی با اشاره به نقش مهم انرژی برق در فرآیند تولید صنایع مشمول احداث نیروگاه گفت: با اجرای این طرح علاوه بر تامین برق مطمئن و پایدار این مصرفکنندگان، با خارجکردن صنایع مذکور از برنامههای مدیریت مصرف، به افزایش سودآوری صنایع کشور نیز کمک شایانی خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد