24 - 01 - 2023
کمترین تولید محصولات کشاورزی نسبت به ۱۰ سال گذشته
خلیلیان با بیان اینکه اعتبارات خشکسالی در سطح ملی در بودجه پیشبینی شده است، یادآور شد: یکهزار و ۱۳۸ میلیارد تومان به موضوع توسعه آبیاری تحت فشار، لولهگذاری انهار، طرحهای انتقال آب و لایروبی قنوات اختصاص یافته است که امیدواریم بتوانیم روش آبیاری سنتی قنات را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی در طول سالهای گذشته سعی کرده اعتبارات خود را به طرحهای زیرساختی آب و خاک سوق دهد تا بتوانیم توانایی مقابله نسبی با موضوع خشکسالی را داشته باشیم به طوری که اعتبارات طرحهای آب و خاک از ۳۸۰ میلیارد تومان در سال ۸۴ به ۹۱۳ میلیارد تومان در سال ۸۷ افزایش یافته در حالی که روند رشد بودجه کمتر از این بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی، مجموع اعتبارات سرمایهگذاری برای طرحهای عمرانی در بخش کشاورزی در سال ۹۰ را بیش از دو هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
وی با تاکید بر اهمیت صنایع فرآوری برای بخش کشاورزی اظهار داشت: تا سال ۸۴ کمتر از هفت میلیون تن ظرفیت بهرهوری بوده در حالی که در شش سال اخیر ۱۹ میلیون تن بر ظرفیت فرآوری افزوده شده است که هفت میلیون تن آن در ۲۲ ماه اخیر ایجاد ظرفیت شده است.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در حد مقدورات و امکانات قانونی و بودجه پیگیریهایی خوبی در بخش خشکسالی داشته، گفت: برآورد ما این است که حداقل ۱۵۰۰ میلیارد تومان باید در اختیار استانها برای مقابله با موضوع خشکسالی قرار گیرد.صفایی به اجرای قانون هدفمندی یارانهها و تاثیر آن بر بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: تاکید ما این است که میزان یارانهای که به بخش کشاورزی تعلق خواهد گرفت، نباید کاهش پیدا کند.همچنین یک کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با هشدار به این موضوع که اگر حمایت جدی از بخش کشاورزی نشود، این بخش با خطر رکود جدی روبهرو میشود، افزود: متاسفانه ما در مرز کمترین تولید محصولات کشاورزی در ۱۰ سال گذشته هستیم.
صفایی در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی که به نمایندگی از مرکز پژوهشهای مجلس در رابطه با بررسی وضعیت کشاورزان و دامداران در شرایط خشکسالی و اصلاح قیمتها سخن میگفت، اظهار کرد: مرکز پژوهشها به دلیل آنکه تولید آمار ندارد به آمارهای رسمی که دستگاههای دولتی منتشر مینمایند، استناد میکنند.وی با اشاره به گزارش روز چهارشنبه مرکز پژوهشها درخصوص وضعیت کشاورزی گفت: تاکید ما در آن گزارش این بود که سیاستهای دولت در واردات محصولات کشاورزی چقدر توانسته تولید را تحت تاثیر قرار دهد و اگر به موضوع صادرات توجه نکردیم به این دلیل بود که موضوع بحث ما نبود.صفایی با بیان اینکه روند تولید محصولات کشاورزی از سال ۷۹ تا سال جاری از سوی مرکز پژوهشها مطالعه شده است، افزود: از سال ۷۹ تا ۸۶ میبینیم که تولید محصولات کشاورزی روند رو به رشد و مثبتی را طی میکند و بهخصوص در تولید محصولات اساسی به پایداری نسبی رسیدیم. کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: سرمای سخت زمستان سال ۸۶ و کاهش میزان بارندگی در سال زراعی ۸۷-۸۶ تولیدات کشاورزی را با ۱۹ میلیون تن کاهش تولید نسبت به سال قبل مواجه کرد.
وی با تاکید بر اینکه کاهش بارندگی محصولات کشاورزی را نسبت به ۳۰ سال گذشته، ۲۴ درصد کاهش داده است، افزود: وضعیت بارندگی در سال گذشته نشان میدهد که در سال زراعی ۹۰-۸۹ حدود ۱۸۱ میلی لیتر بارندگی داشته باشیم که در تولید محصولات کشاورزی تاثیر زیادی دارد.
صفایی در ادامه عنوان کرد: از مجموع تولیدات کشاورزی کل کشور، محصولات غلات بیشتر از محصولات باغی تحت تاثیر خشکسالی هستند و از بین غلات نیز گندم و جو بیشترین تاثیر را از بارندگی میگیرند.
وی با بیان اینکه در طول دوره زراعی پاییز، شاهد ۱۷ میلیمتر بارندگی که کمترین میزان در ۵۰ سال گذشته است، بودیم، افزود: بنابراین ما در مرز کمترین تولید محصولات کشاورزی در ۱۰ سال گذشته هستیم که لازم است مسوولان و دستاندرکاران کشور به آن توجه کنند و باید برای بقای تولیدات کشاورزی سیاستهای حمایتی خود را به حداکثر برسانند.
صفایی به اجرای قانون هدفمندی یارانهها و تاثیر آن بر بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: تاکید ما این است که میزان یارانهای که به بخش کشاورزی تعلق خواهد گرفت، نباید کاهش پیدا کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد