15 - 12 - 2022
کمک ۴۵ میلیون دلاری آمریکا به مخالفان اسد
هیلاری کلینتون از کمک ۴۵ میلیون دلاری آمریکا به مخالفان دولت دمشق خبر داد.چوب به آتشی میریزد که خانههای بسیاری را خاکستر کرده است. از یکسو خواستار پایان دادن به جنگ داخلی بدون مداخله نظامی در سوریه است و از سوی دیگر بودجه اپوزیسیون سوری را تامین میکند.
به عقیده وزیر امور خارجه آمریکا، کشورهای روسیه و چین تاکنون چندین بار قطعنامههای ضدسوری شورای امنیت را وتو کردهاند و حال نوبت به کشورهای دیگر جهان رسیده که از مخالفان دولت بشار اسد حمایت کنند.
هیلاری کلینتون اعلام کرد کمکهای جدید آمریکا به مخالفان سوری در دو بخش ۱۵ میلیون دلاری برای تجهیزات ارتباطی و ۳۰ میلیون دلاری در بخش کمکهای انساندوستانه به دست مخالفان حکومت سوریه میرسد.
کلینتون این خبر را در نشست روز جمعه کشورهایی که به مخالفان سوری برای ساقط کردن حکومت اسد کمک میکنند، اعلام کرد.
وی سپس در سخنانی مهمترین متحد بشار اسد را در شرایط فعلی ایران دانست و گفت: هیچ شکی در اینباره وجود ندارد که تهران هر اقدامی را برای اثبات دوستی خود به سوریه انجام میدهد از همین رو از کشورهای همسایه سوریه میخواهم تا اقدامات لازم برای جلوگیری از رسیدن کمکهای ایران به دمشق را انجام بدهند. نشست روز جمعه در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و با حضور نمایندگان آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، عربستان سعودی و ترکیه برگزار شده بود.
در این نشست همچنین لورن فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه نیز گفت که پاریس تماسهای خود را با معترضان مسلح در سوریه افزایش داده است.
این در حالی است که عبدالعزیز بن عبدالله، معاون وزیر امور خارجه عربستان ضمن درخواست از اعضای شورای امنیت برای حمایت از کوششهای اخضر الابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه گفت: بیعملی شورای امنیت چراغ سبزی برای سرکوب مردم سوریه توسط رژیم بشار اسد به حساب میآید.
احمد داود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نیز از کارکرد شورای امنیت در قبال حکومت سوریه انتقاد کرد. وی در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: اگر ما هم اکنون نتوانیم مشترکا دست به عمل زنیم، پس چه وقت زمان مناسب فرا خواهد رسید. به گفته داود اوغلو، شورای امنیت بدل به «بازیچهای در دست مستبدان» شده است.
نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب نیز تاکید کرد که بحران در سوریه رو به خطرناکتر شدن است و این کشور نیازمند آغاز دورهای انتقالی است، دوره انتقالی به معنی انتقال به نظامی دیگر است.
دبیرکل اتحادیه عرب در پاسخ به سوالی درباره عدم آمادگی برای در پیش گرفتن شیوه یا اتخاذ موضع جدی نسبت به سوریه گفت: به نظر من مقصر اصلی در این خصوص منشور سازمان ملل است چراکه همه قدرتها و کشورها در دست شورای امنیت قرار گرفتهاند، بر این اساس که شورای امنیت همه تهدیدات درخصوص ثبات و امنیت کشورها را برطرف خواهد کرد اما در حال حاضر میبینیم که سازمان ملل دچار فلجی کامل و عدم توانایی برای تغییر معادله کنونی درباره سوریه شده است چنانکه اوضاع کنونی حقوق بشر در سوریه به شدت نگرانکننده است و خون بیگناهان زیادی هر روز ریخته میشود.
از سوی دیگر لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا طی کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با پیتر ماکای، همتای کانادایی خود اعلام کرد: اطلاعاتی که توسط سازمان اطلاعات آمریکا به دست آمده، نشان میدهد دولت سوریه سلاحهای شیمیایی خود را با هدف تامین امنیت بیشتر جابهجا کرده اما مکان نگهداری این سلاحها همچنان امن است و هنوز تحت کنترل دولت سوریه هستند.
پانهتا در واکنش به سوالی درباره امنیت مکان نگهداری سلاحهای شیمیایی سوریه با بیان اینکه ما نسبت به امن بودن جای اصلی سلاحها مطمئن هستیم، گفت: برخی از سلاحهای شیمیایی سوریه به مکان دیگری منتقل شده است.
به گزارش کریستین ساینس مانیتور، وی به زمان نقل و انتقال این سلاحها اشارهای نکرد اما در عین حال تاکید کرد: ما هنوز اطلاعات مشخصی در خصوص مخالفان و اینکه آیا به انواعی از سلاحهای شیمیایی دست یافتهاند یا خیر در دست نداریم.
این در حالی است که باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا پیشتر به دولت سوریه هشدار داده بود که تلاش برای انتشار یا استفاده از سلاحهای شیمیایی و بیولوژیکی خط قرمز به شمار میرود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد