15 - 02 - 2017
کن لوچ دولت را سرزنش کرد
در مراسم «بفتا» که دیشب در لندن برگزار شد «لالالند» با دست پر و با کسب پنج جایزه به خانه برگشت.
به گزارش گاردین، هفتادمین دوره جوایز بفتا که از سوی آکادمی هنرهای سینمایی و تلویزیونی بریتانیا (بفتا) اهدا میشود ساعت هفت یکشنبه شب در رویال آلبرت هال لندن کار خود را شروع کرد و برندگان این دوره را شناخت.
این مراسم در حالی برگزار شد که شاهزاده ویلیام، نوه ملکه بریتانیا و همسرش کاترین میدلتون از مهمانان امسال بودند.
این دوره از مراسم دوره سختی برای داوری بود که باید در فیلمهای مطرحی کار خود را انجام میدادند و در واقع ۱۵ برنده اصلی وجود داشت. «منچستر کنار دریا»، «حصارها»، «شیر»، «ورود»، «هکساو ریج»، «جکی» و «فلورانس فاستر جنکینز» از مدعیان اصلی امسال بودند.
در نهایت در این مراسم «لالالند» که در ۱۱ بخش نامزد دریافت جایزه شده بود، موفق به کسب جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی برای دمین شازل، بهترین بازیگر زن برای اما استون، بهترین فیلمبرداری برای لینوس ساندگرن و بهترین موسیقی برای جاستین هورویتس شد.
اما رایان گاسلینگ جایزه بازیگر مرد را از دست داد و جایزه بهترین بازیگر مرد به کیسی افلک برای بازی در «منچستر کنار دریا» ساخته کنت لونرگان رسید.
در عین حال «شیر» موفق شد با کسب دو جایزه در بخش بهترین بازیگر مرد نقش مکمل برای دو پاتل و بهترین فیلمنامه اقتباسی برای لوک دیویس از مراسم بیرون بیاید. در این بخش ماهرشالاعلی بازیگر «مهتاب» دست خالی ماند.
جایزه بهترین بازیگر زن نقش مکمل نیز همانطور که انتظار میرفت به وایولا دیویس برای «حصارها» ساخته دنزل واشنگتن رسید.
جایزه بهترین فیلم بریتانیایی نیز به «من، دانیل بلیک» به کارگردانی کن لوچ رسید که مسیر موفقیت را با دریافت نخل طلای جشنواره فیلم کن شروع کرده بود.
جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان نیز به «پسر شائول» ساخته لاشلو لمس از مجارستان اهدا شد که جایزه اسکار سال پیش را گرفته بود. «زیر سایه» ساخته بابک انوری کارگردان ایرانی ساکن بریتانیا موفق به کسب جایزه بهترین فیلم اول یک نویسنده یا کارگردان یا تهیهکننده بریتانیایی شد. این فیلم نماینده بریتانیا در بخش اسکار خارجیزبان بود.
جایزه بهترین مستند به «سیزدهمین» ساخته آوا دوورنی رسید و در بخش انیمیشن «کوبو و دو رشته سیم» موفق شد تا رقبایی چون «در جستجوی دوری» و «موانا» و «زوتوپیا» را پشت سر بگذارد. در مراسم دیشب جایزه دوستی بفتا نیز به مل بروکس کارگردان، بازیگر و کمدین آمریکایی اهدا شد.
سازنده فیلم تحسین شده «من، دانیل بلیک» در حالی دیشب روی صحنه جایزه بفتا رفت که از فرصت خود استفاده کرد تا دولت را به باد نقد بگیرد.
بنابر این گزارش کن لوچ کارگردان نامدار بریتانیایی که سازنده فیلمهایی اجتماعی و انتقادی است، پس از بردن جایزه بهترین فیلم بریتانیایی، در حالی جایزهاش را دریافت کرد که در سخنانی کوتاه دولت بریتانیا را هدف گرفت.
وی گفت: از آکادمی تشکر میکنم که حقیقتی را که این فیلم بیان میکند تاب آورد، حقیقتی را که صدها و هزاران نفر از مردم این کشور نیز میدانند و این است که فقیرترین و آسیبپذیرترین مردم توسط این دولت با خشونتی بیعاطفه در بخش درمان مواجه هستند و این شرمآور است.
این کارگردان بریتانیایی در این بخش اشارهای به دولت «توری» و سربرگرداندن آن از قولهایی کرد که قرار بود صرف حمایت از هزاران کودک در خطر در سوریه و هر جای دیگر شود. وی افزود: این خشونت است که کودکان پناهنده را از این امکانات دور نگه داریم در حالی که قول کمک به آنها دادهایم و این نیز ننگین است. لوچ با این حرف به تعطیل شدن طرح «دابز» برای کودکان پناهنده که خبر آن هفته پیش منتشر و مناقشهبرانگیز شد، اشاره کرد.
وی گفت: اما در جهان واقعی تلاش برای پیوند بین غنی و قدرتمند، کارتلهای بزرگ و سیاستمداران دارد قویتر میشود و بقیه ما در بخش دیگر هستیم. فیلمسازان میدانند جایشان در کدام طرف است. متاسفم که همه چیز دارد تیرهتر میشود.
کن لوچ که در فیلم «من، دانیل بلیک» سیستم تامین سلامت بریتانیا را به نقد گرفته است، پس از آن در کنفرانس مطبوعاتی پس از مراسم نیز از این فراتر رفت و خواستار برکنار شدن دولت شد. او گفت امیدوار است رای دهندگان فیلم او را ببینند و به این نتیجه برسند که چه تصمیمی باید بگیرند.
پل لاورتی فیلمنامهنویس نیز در سخنانش به قوانین اتحادیه اروپا درباره درمان بریتانیا درباره معلولان اشاره کرد و گفت: تصمیم دولت «توری» و محافظهکاران نقض سیستماتیک و گسترش خشونت است. وی افزود: اسکوربوت و نرمیاستخوان دارد به کشور باز میگردد و سال پیش ۱۶ هزار بیمار با این بیماریها به بیمارستانها مراجعه کردند و ما تعهد اخلاقی داریم که به آنها کمک کنیم نه اینکه اعتبار حمایت از آنها قطع شود. ربکا اوبراین تهیهکننده نیز به مستخدمان سینمای مجلل «ریتسی» در لندن اشاره کرد که حقوق کافی برای گذران زندگی دریافت نمیکنند. وی گفت: فکر میکنیم چنین رفتاری در این روزگار و دوره کاملا نادرست است.
دیو جانز بازیگر فیلم «من، دانیل بلیک» نیز افزود: این فیلم صدای طبقه کارگر را به گوش مردم رساند؛ صدایی که مردم ۴۰ سال است نشنیدهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد