17 - 05 - 2018
کواکبیان:به لاریجانی گفتم چرا سکوت کردی
گروهسیاسی- خروج آمریکا از برجام همچنان موضوع داغ بهارستاننشینهاست. نمایندگان منتقد دولت پس از این اقدام ترامپ بر اجرای قانون اقدام متقابل از سوی دولت تاکید دارند. در همین راستا ۵۰ نماینده مجلس در تذکری به رییسجمهور خواستار اجرای قانون اقدام متقابل و متناسب جمهوری اسلامی ایران در مقابل نقضهای مکرر برجام شدند. طبق خواسته این نمایندگان اگر یکی از اعضای ۱+۵ از توافق هستهای خارج شود، دولت موظف است اجرای این توافق را متوقف کند. این در حالی است که هنوز برخی نمایندگان از اقدام همکاران خود در آتش زدن پرچم آمریکا ناراضی هستند و طی تذکراتی انتساب این اقدام را به کلیت مجلس رد میکنند.
دیروز ۵۰ نماینده مجلس در تذکری به رییسجمهور خواستار اجرای قانون اقدام متقابل و متناسب جمهوری اسلامی ایران در مقابل نقضهای مکرر برجام شدند. نمایندگان از رییسجمهور درخواست کردند مفاد قانون اقدامات متقابل جمهوری اسلامی ایران در برابر نقض عهد آمریکا در برجام را اجرا کند. در ماده ۳ این قانون آمده است که اگر یکی از اعضای ۱+۵ از توافق هستهای خارج شود، دولت موظف است اجرای این توافق را متوقف کند.
اما اخذ ضمانت لازم از اروپا برای اجرای برجام بهانهای شده برای اینکه منتقدان دولت به تیم مذاکرهکننده هستهای خرده بگیرند که چرا از آمریکا تضمین لازم گرفته نشده بود؟ در ادامه این روند حسینعلی حاجیدلیگانی در تذکری با اشاره به تصویب این قانون در سال ۱۳۹۴ و الزامات رهبری برای اجرای آن گفت: یکی از بندهای آن الزامات که گفته تضمینهای قوی و کافی برای جلوگیری از تخلف طرفهای مقابل تدارک شود. از جمله آن اعلام کتبی رییسجمهور آمریکا و اتحادیه اروپا مبنی بر لغو تحریمهاست، این اجرا نشده است. چرا این مهم اجرایی نشده است؟
او با اشاره به اینکه آمریکا بیش از ۲۰ بار برجام را نقض کرده است، افزود: اکنون با خروج آمریکا از برجام نقض فاحش آن انجام شده است. متاسفانه مردم ما از امتیازی در توافق با آمریکا برخوردار نشدند. با این اوصاف چرا ما نباید قانون اقدام متقابل را اجرا کنیم؟علی مطهری در پاسخ به اخطار حاجی دلیگانی گفت: در همان قانون اقدام متقابل خیلی از مسایل به شورای عالی امنیت ملی ارجاع شده، این شورا نیز هیات نظارت بر اجرای برجام را تعیین کرده است و همه تصمیمات توسط این هیات گرفته میشود که با توجه به رفتار طرف مقابل و با قوانین موجود و رهنمودهای مقام معظم رهبری، این هیات باید تصمیم بگیرد.
وی در واکنش به اینکه باید از رییسجمهور آمریکا امضا گرفته میشد، اظهار کرد: این پیشنهاد خوبی بوده ولی زورشان نرسیده و ما نیز نمیتوانیم بگوییم. همه ما به دنبال منافع انقلاب و نظام هستیم و میخواهیم بهترین تصمیم را بگیریم، از این رو نباید کاری کنیم که نتیجه معکوس عایدمان شود.
اما آتشزدن پرچم آمریکا توسط برخی نمایندگان هنوز با واکنشهای وکلای ملت روبهرو است. در این راستا یکی از اعضای فراکسیون امید از مخالفت این فراکسیون با آتش زدن پرچم آمریکا در مجلس خبر داد و گفت: اگر کسی میخواهد این کار را کند، بیرون از مجلس انجام دهد که به حساب کلیت مجلس گذاشته نشود. مصطفی کواکبیان در تذکری شفاهی گفت: روزی که پرچم آمریکا را در مجلس آتش میزدند، من اعتراض کردم و با اشاره به آقای لاریجانی گفتم که چرا ساکت هستید؟ اما برادرمان آقای نادر قاضیپور که از مجلس هشتم به او ارادت دارم از تریبون گفت که «کواکبیان چرا میترسی؟ تو که بسیجی هستی!» از آن روز تا حالا به من فرصت داده نشد که حرفم را بگویم و به ایشان تذکر بدهم. وی با بیان اینکه فراکسیون امید صددرصد با آتش زدن پرچم آمریکا در مجلس مخالف بوده است، ادامه داد: من هم مخالف این کار بودم و به سکوت رییسمجلس هم انتقاد داشتم. چون پرچم هر کشوری نشانه هویت ملت آن کشور است و رهبری هم گفتند که با ملت آمریکا مخالف نیستیم بلکه با هیات حاکمیت آن کشور مخالفیم. نماینده تهران با تاکید بر اینکه اعتراضش در به آتش کشیدن برجام، از روی ترس نبوده و شجاعانه علیه آمریکا شعار میدهد، ادامه داد: آقایان به نام مجلس کاری انجام ندهند و اگر میخواهند پرچم آتش بزنند، بروند بیرون مجلس آن را آتش بزنند.
تفاهمنامه فرانشیز را به وزارت بهداشت ارسال کردهایم
اما حسین علی شهریاری نماینده مردم زاهدان در صحن علنی مجلس وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی را فراخواند تا از وزیر قول بگیرد که در رابطه با حق فرانشیز روستاییان مشکل را برطرف کند تا تبعیض بین افراد خوشنشین در کلانشهرها و افراد حاشیهنشین برطرف شود.
علی ربیعی وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی نیز در پاسخ به سوال این نماینده به مجلس آمد و در خصوص مساله فرانشیزها گفت: این رویه فرانشیز ۳۰ سال است که اجرا میشود. اما این طرح در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی مطرح و تصویب شده که با انعقاد قرارداد امکان فرانشیز به وجود آورد. وی افزود: هزینههای ما در سازمان تامین اجتماعی در بخش درمان سیر سعودی به خود گرفته است. ۹ هزار طرح در ۵۰ سال و هزار طرح در چهار سال ایجاد شده است. مراکز بسیاری ایجاد شده است. در شهرهای حاشیهای و روستاها طرحهایی ساخته شدهاند و در جنوب سیستان و بلوچستان دو برابر همه این سالها خدمات برده شده است. ربیعی با بیان اینکه هر هفته یک مرکز در حال طراحی است، یادآور شد: زمانی که وزیر شدم هفت هزار میلیارد هزینه درمانی داشتیم ولی الان ۲۴ هزار میلیارد باید هزینه شود و این در حالی است که ما منابع مالی لازم را نداریم. برای آنکه این شکاف از بین برود این فرانشیز گرفته شده است. این عضو دولت تدبیر و امید ادامه داد: ما آماده هستیم یک نوع تفاهمنامه را با وزارت بهداشت امضا کنیم که این ۱۰ درصد فرانشیز را متقبل شویم که اول از بازنشستگان هم آغاز میشود.
ربیعی با تاکید بر اینکه انواع بیعدالتی را در پوششهای بیمهای شاهد هستیم، بیان اینکه پوشش بیمهای در سیستانوبلوچستان ۳۳ درصد است. سرانه افراد در تهران دو میلیون ولی در شهرهای دیگر ۶۰۰ هزار تومان و در سیستانوبلوچستان صفر است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد