30 - 06 - 2024
کیفیت و میزان تولید؛ عامل واردات ۸۰۰میلیون دلاری زغالسنگ
«جهانصنعت»- مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) باور دارد که ذخایر کشور با سرمایهگذاری درست میتواند از لحاط کیفی و کمی پاسخگوی نیاز داخل باشد و وابستگی کشور به واردات را به حداقل برساند.
اردشیر سعدمحمدی در رابطه با واردات ۸۰۰میلیون دلاری زغال گفت: در سال گذشته یکمیلیون و ۸۰۰هزار تن کنسانتره زغال تولید شد و با توجه به راندمان کارخانههای زغالشویی میزان زغال خام استخراجی تقریبا نزدیک به ۳میلیون و ۸۰۰هزار تن است و مابهالتفاوت آن حدود ۷۰۰ هزارتن کک وارد کشور شده است. این واردات حدود ۷۲۰ هزارتن است که ۵۰۰ هزارتن متعلق به ذوب آهن و کوره بلند کرمان متعلق به شرکت میدکو است.
وی در ادامه با اشاره به کیفیت زغالسنگ ایران اظهار داشت کورههای بلند برای تولید فولاد به گونهای است که باید به ازای هر تن تولید فولاد حدود ۶/۰ تن کک مصرف شود که به عنوان احیای سنگآهن استفاده میشود. به همین دلیل به دلیل تولید کم زغال در کشور مقدار کمی واردات انجام میشود . نکته دوم در بحث واردات، کیفیت زغال است.کیفیت زغال به میزان خاکستر و دیگر پارامترها، تاثیرپذیری بسیاری روی سربارههای چدن در کوره بلند دارد و در صورت کیفیت پایین میزان هزینههای سربارهها را بالا میبرد بنابراین قسمتی از بحث واردات علاوه بر تولید کم بحث فنی است .
وی گفت با برنامهریزی روی میزان ذخایر موجود در کشور که ذخیره قابلتوجهی است هم به لحاظ کیفی و کمی میتوانیم تناژ خود را افزایش دهیم که کاهش واردات را در پی دارد و بتوانیم نیاز داخل کک را جهت تولید سنگآهن تامین کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد