5 - 01 - 2018
گسترش نفوذ چین در آمریکای لاتین
دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا باید نگران تقویت روابط چین با کشورهای آمریکای لاتین باشد. خبرگزاری بلومبرگ دیروز در گزارشی نوشت: ظهور چین به عنوان یک رقیب اقتصادی برای آمریکا شاید بیشتر از هر جایی در منطقه آمریکای لاتین آشکارتر باشد. واشنگتن در سالهای اخیر جایگاه خود را به عنوان بزرگترین شریک تجاری با شماری از کشورهای این منطقه از دست داده و چین این جایگاه را به دست آورده است. اکنون همه شک و تردیدها به طرحها و سیاستهای دونالد ترامپ در قبال آمریکای لاتین- از ساخت دیوار مرزی با مکزیک گرفته تا اعمال سیاستهایی که منجر به تیره و تار شدن روابط با کوبا شده است- برمیگردد. این سیاستهای ترامپ گشایشی برای چین در گسترش نفوذ و جایگاهش در آمریکای لاتین است.
دولت چین نیز آماده گسترش تسلط و نفوذ خود در آمریکای لاتین است. چین در سال ۲۰۰۹ جایگاه آمریکا را به عنوان بزرگترین کشور صادرکننده به برزیل (بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین) گرفت. چین در سال ۲۰۱۰ به بزرگترین شریک تجاری آمریکای لاتین تبدیل شد. یک تحلیلگر مسایل منطقه آمریکای لاتین تصریح کرد: چین در زمان نسبتا کوتاهی با موفقیت توانسته حضور اقتصادی واقعا چشمگیری را در آمریکای لاتین داشته باشد. در این شرایط و با وجود برخی سیاستهای ترامپ در قبال مکزیک، همچنان نگاههای این کشور آمریکای لاتین در بحث تجارت به لطف تدابیر منطقه آزاد تجاری در آمریکای شمالی و بدون تعرفه به آمریکاست. صادرات مکزیک به آمریکا در سال ۲۰۱۶ به ۳۰۳ میلیارد دلار رسید که این رقم در مقایسه با صادرات به چین بسیار چشمگیر بود. اما اگر رییسجمهور آمریکا تهدیدات در مورد خروج از توافقنامه تجارت آزاد در آمریکای شمالی را عملی کند، نفوذ چین در این منطقه میتواند سرعت بیشتری بگیرد.
از بین رفتن توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) میتواند خلایی برای مکزیک ایجاد کند که در نتیجه چین تلاش خواهد کرد بخشی از این خلأ را پر کند. ایوان الیس استاد دانشگاه مطالعات آمریکای لاتین در کالج نظامی آمریکا تصریح کرد: اگر پیمان نفتا منحل شود، مکزیک به همکاری بیشتر با چین و دیگر کشورها تمایل خواهد داشت. همکاریهای مکزیک با آمریکا واقعا میتواند سد دفاعی در برابر پیشرفتهای چین در منطقه باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد